Mijn ideale dag

Mijn ideale dag

Mijn ideale dag

Ergens tussen 8 en 9 uur word ik wakker tussen m’n twee favo mannen in. De harige mieter ik eruit de ander hou ik nog even bij me. Die stapt er uiteindelijk alsnog eerder dan ik uit, rommelt in de keuken terwijl hij tegen de katten praat en m’n ontbijt maakt. Koffie en drie boterhammen boerenwit met sesam. Mmm de koffie wordt op het nachtkastje gezet, een slok en dan stap ik er ook uit. Het nieuws kijkend eet ik m’n ontbijt in ieder geval een boterham met pindakaas, daar begint mijn ideale dag mee.

Hoewel ik het liefste een dagje weg ga op mijn ideale dag brengt dat weinig nieuws. Ik ben dol op Orientalis Heilig Landstichting, op het Openluchtmuseum in Arnhem en Zooparc Overloon. Die dagen heb ik al eens beschreven en dus hou ik het op een rustige dag. Het liefste rommel ik wat in huis, lees een boek terwijl ik wacht tot de wasmachine klaar is en ga daarna een rondje fietsen. 20 kilometer vind ik een lekker stukje. Naar IKEA, een verderop gelegen bibliotheek of zomaar een rondje. Helder weer met wat sluierbewolking voor de foto’s.

Of ik blijf thuis, heb een overvloed aan geniale blogideeën en rammel het toetsenbord van mijn laptop warm. Behalve aan mijn blog, kijk ik ook tussen de nieuwe posts en reageer hier en daar. Tot ik er beu van ben, de was ophang en een rondje ga rijden met Frans. Meestal combineren we de boodschappen met een ritje. Ideaal is het, als ik meerdere blogs kan vullen. Met een geweldige fotoserie of iets bijzonders wat ik onderweg tegenkwam.
Als echte Hollander geniet ik enorm van mijn eigen land, we rijden niet ver maar zoeken steeds nieuwe, soms bijna onbegaanbare weggetjes en zien de mooiste dingen. Om vervolgens de bewoonde wereld in te duiken en na een rondje Lidl onze vriezer te kunnen vullen met afgeprijsd vlees en de fruitschaal met vers fruit.
Eenmaal thuis trek ik mijn kleren uit, trek wat makkelijks aan en lees in mijn boek tot Frans het eten klaar heeft. Of haal de was af, net wat uit komt. Heerlijk zijn die warmere dagen dat de was door een zacht briesje heerlijk fris ruikt en al na een korte tijd weer in de kast ligt. In de ideale wereld zou ik de was overigens meteen vouwen en strijken maar zeker het laatste wil wel eens even op zich laten wachten.

Afhankelijk van hoe de dag verlopen is, geniet ik ’s avonds van een relaxte avond. Buiten achter het huis met Marion naast me in een doos, Doezel die rondscharrelt en een beker koffie. Ook een boek, m’n tablet en fijne muziek die de hele buurt hoort, mogen niet ontbreken. Of nog even op de fiets om wat foto’s tijdens het gouden uur te maken. Ik sluit de avond af met een frisse douche en mijn favo wasspul om nog even te relaxen in mijn pyjama. De laatste tijd kijk ik Top Gear, maar echt ideaal is de TV niet met die reclame. Liever nog lees ik een boek om ergens tussen 23 en middernacht in slaap te vallen. Met alle poezen op hun plek in huis en tussen mijn twee favo mannen in uiteraard.

Mijn ideale dag

20 thoughts on “Mijn ideale dag

  1. Wat een heerlijk dagje zo beschreven. En uiterst haalbaar zou ik zo denken ;)

  2. Jij doet de was op je ideale dag? :O Ik absoluut niet… ;) Verder klinkt het fijn.

  3. Ik vind het heel gezellig klinken bij jou! Ik houd van zulke dagen.

  4. Dit is een dag, die je best regelmatig kunt herhalen.
    Je bent een gelukkige Hollandse vrouw ;) Hans

  5. Mijn ideale dag ziet er toch heel anders uit… Maar goed, daarom is het ook jouw ideale dag.

  6. Zucht….. tegenwoordig moet ik de ontbijtjes klaarmaken, ik was ook gewend dat Henk dat deed terwijl ik boven de bad-en slaapkamer op orde bracht na het douchen. Fijne start van de dag, maar nóg fijner een groot ontbijtbuffet in een hotel, altijd het fijnste eetmoment van de dag.

Comments are closed.

Back To Top