De grootste minibieb die ik ooit gezien heb

De grootste minibieb die ik ooit gezien heb

De grootste minibieb die ik ooit gezien heb

Als ik boeken kwijt moet dan breng ik ze nooit (terug) naar de kringloop. Meestal geef ik boeken weg of ik stop ze in een Minibieb. Ik vind namelijk dat de kringloop teveel vraagt voor boeken zeker nu ze bolpuntcom en boekwinkeltjes gemiddelde gebruiken. Omdat ik nooit weet wanneer langs een leuke minibieb kom liggen er standaard boeken in de auto. En dat is maar goed ook want laatst kwam ik de grootste Minibieb die ik ooit gezien heb tegen en dat in Valkenswaard.

Onderweg naar België om te tanken en boodschappen te halen stopten we even bij een supermarkt. Ik haalde wat daar erg goed in de aanbieding was en toen ik weer naar buiten liep zag ik hem. Een enorme kast die fugeerde als Minibieb maar ook klein speelgoed ingelegd kon worden. Per direct dook ik met mijn neus die grote kast in terwijl Frans in de auto stapte. Al snel vond ik een boek naar mijn gading, wat echt niet altijd zo is, en stopte een aantal van mijn eigen collectie terug.

Mocht je de grootste Minibieb die ik ooit gezien heb willen bezoeken. Hij staat in Valkenswaard net buiten het centrum bij Nettorama. Meer minibiebs bezoeken? Deze grote kast en vele andere deel ik in een andere blogpost over de minibiebs van Valkenswaard.

33 thoughts on “De grootste minibieb die ik ooit gezien heb

 1. O, deze is inderdaad wel super leuk zeg!! Ik zet mijn boeken vaak in een minibiebje in de straat hierachter. Al mijn boeken waren altijd in no-time weer weg en dat maakt mij dan weer blij.

 2. Boekennestjes worden ze hier ook wel eens genoemd. Daar zitten soms echte kunstwerkjes tussen. ‘De boekenjagers’ zijn er hier dol op. Leuk om dat hier ook eens onder de aandacht te brengen.

 3. Ik heb er hier nog geen ontdekt, en breng dus alles naar de kringloop om de hoek. Daar vallen de prijzen van de boeken nog mee, (soms zie ik een eigen boek terug en kijk dan even)maar dat kan ook komen omdat ik vrij incourant materiaal lees.

  Die in Valkenswaard is prachtig. Wat een kast…

 4. Wat een mooie minibieb! Laatst kwam ik ergens een ieniemienie variant tegen maar ik had geen boek(en) in mijn tas zitten. Zo jammer! Die zou ik eigenlijk standaard bij moeten hebben.

 5. In de hal van de flat van onze schoonmama staat een wat bescheidener kast met dezelfde opzet. Systeem werkt even aardig, daarna verloederde de boel en werden idd alleen maar boeken meegenomen en niets eruggebracht/zet. Systeem daarna kansloos. Men lijkt het niet te (willen) snappen…

 6. In Aalsmeer staat een soortgelijke bij een supermarkt onder dak. Groot voordeel dat niks vochtig kan worden. Ik heb er het nodige vandaan gehaald, soms gewoon nog nieuw en ongelezen opgepikt. Vrouwlief brengt haar gelezen boeken daar weer heen. Inderdaad zijn de boeken van veel kringloopwinkels domweg veel te duur. Maar ook daarvoor kennen we oplossingen. Er zijn kringlopers die hun enorme voorraaddruk bij de boekenafdeling een paar maal per jaar verlichten door een kilo boeken voor een euro aan te bieden. Ook daar valt aardig te slagen…

 7. Zo, dat is een flinke! Ik vind minibiebs heel leuk. Hier ligt er eentje in de buurt waar ik regelmatig in kijk, en ook soms een stapeltje inleg.

 8. Ik blijf dit echt zo’n leuk concept vinden. Ook altijd heerlijk om even een kijkje te nemen in een minibieb, en wat boeken achter te laten, en eventueel mee te nemen.

 9. In het huidige centrum van Brussel (Brussel bestaat uit 17 gemeenten) zijn de boeken die je bijschuift in je ruilbib, al gestolen voor je ze hebt gepresenteerd.. Wedden ? ? Ik heb 2 jaar geleden in Dilbeek (Randgemeente van Brussel) hetzelfde gedaan… 2 dagen daarna waren alle boeken gestolen. 1 dag (avond) later was mijn mini-bib huisje voor de boek-presentaties ook gepikt…
  Maar toch blijf ik immer positief denken en ga morgen een nieuwe ruilboekhutje bouwen én dit in mijn voortuintje neerplanten ! Misschien kan ik met een paar Urbanus strips aanbod de gemoederen verzachten ? :-)

 10. Leuk dat dat bestaat. Alhier schijnt er eentje te zijn op het station en zeker weet ik dat er vlakbij in de Stadstuin ook eentje is.

 11. Dit is inderdaad best een grote. Als ik de ruimte zou hebben zou ik er ook een maken.helaas heb ik 0 meter tuin aan de voorzijde.

 12. Dit is geen mini biep, meer een maxi biep.
  Zag er hier ook een, maar een kleintje.
  Het werkt wel, men maakt er vaak gebruik van. Hans

 13. Wat een mooie, er zit inderdaad heel veel verschil tussen de minibieps, ik heb ook wel eens een grote gezien maar ik weet niet meer waar.

 14. Wow, die is echt enorm. Heel leuk. Leuk trouwens dat je er ook klein speelgoed kunt ‘ruilen’. Ik kan me voorstellen dat dat voor sommige gezinnen echt een uitkomst kan zijn.

 15. Ik vind die dingen echt leuk en handig.. maar ik was zelf niet zo handig om boeken in de auto te leggen.. bedankt voor die tip!
  Bij ons is er trouwens vlakbij een heel winkelpandje als minibieb.. nauwelijks nog mini te noemen natuurlijk hehe.

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top