Tien kleine dingen
Persoonlijk

Tien kleine dingen

Het klinkt een beetje al een kinderversje maar het is een vraag uit de nieuwste planner van plannergek Rianne. En ik moet zeggen het is een leuke vraag zeker omdat er meer vragen instaan en je ze niet perse hoeft te beantwoorden. Zou deze planner de planner der planners worden? Ik blijf het antwoord schuldig maar lees vooral bij haar want allicht volgen er nog meer blogwaardige vragen.

De vraag die Rianne inspireerde was; noem 10 kleine dingen waar je blij van wordt, en probeer deze week daar tijd voor vrij te maken en je mocht er vooral niet te lang over nadenken. Dat werkt bij mij zo niet en daarbij als ik ergens een blogpost ruik dan maak ik dat er wel van. En daarbij tien kleine dingen, dat moet lukken.

Noem 10 kleine dingen waar je blij van wordt, en probeer deze week daar tijd voor vrij te maken:

 • Foto’s maken – check komt volgende week ofzo wel online
 • Mijn tuintje – pruts er elke dag in
 • Kringlooprondje – check niets bijzonder paar boeken
 • Willys ritje in de avond – mwah te kort om er echt blij van te worden
 • Tuinbankje hangen met boek – 5 minuten in die felle zon maar lang genoeg in de avond
 • Stoelhangen met Doezel op mijn schouder – en dan beide indutten als bejaarden ja hoor gelukt
 • Minibiebs – nope volgende week weer
 • Mijn vaders zien – Vorige week!
 • In een bed met schone lakens slapen en dan met schone pyjama en vers gedoucht check!
 • Spelen met Mickey – elke dag, die herinnert me er wel aan.

Hoewel ik er iets langer dan de opdracht zei, over na moest denken heb ik toch zeker 6 punten zo opgeschreven. Sinds de pandemie ben ik aardig op de hoogte van wat ik mis en niet. Uiteraard wil ik ook naar musea, dagenlange trippies met de Willys jeep, maar meestal wil ik dit hierboven. Tien kleine dingen, maar wel tien kleine dingen waar ik overal het algemeen aardig gelukkig van word.

23 reacties

 • Nicky

  Eigenlijk heb je soms maar heel weinig nodig. Ik heb een fijn weekend gehad, ben thuis aan het werk (en ja, ik lees logjes tussendoor als dat kan), bakkie koffie erbij, de zon schijnt en ik betrapte mezelf net ook op een ordinair geluksgevoel. En vanavond heb ik ook nog een schoon bedje! Heerlijk!

 • Marylou

  Heel wat dingen in je lijstje zouden er bij mij ook instaan.
  Maar met ouder worden zijn de lijstjes verdwenen .Dingen die je graag doet vergeet je ook niet te doen

 • minoesjka2

  Wat een mooie zeg!!
  Want voor mezelf merk ik dat ik die kleine dingen een beetje uit het oog verlies als ik een volle agenda heb. Dan is het goed om gewoon eens 10 dingen voor jezelf op te schrijven, en die gewoon te doen.

 • Hilly Nicolay

  Ik kan van veel dingen blij worden.

  Jij hebt een mooi lijstje waar ik de punten in herken.
  Het eerste kopje koffie in de ochtend zou ik erbij schrijven:)

 • Deborah

  haha wat grappig. Heb haar blog ook gelezen over de planners. Misschien ook eens een lijstje maken waar ik blij van wordt. Die van jou is in ieder geval al mooi afgevinkt. (stoel hangen met Doezel op mijn schouder hahaha Ik zie jullie al helemaal zitten!!)

 • Judy

  Hmmm, ben niet zo van dit soort lijstjes. Maar misschien is het goed om even stil te staan bij dingen waar je blij van wordt, dat wel.

 • Naomi

  Wat een leuke ‘opdracht’! En mooie kleine dingen zijn dit. Ik ga eens even klikken op de link in je blog.

 • Jan K. alias Afanja

  Ik ben niet zo van de lijstjes. Ik bepaal afhankelijk van mijn lijfelijk welbevinden en het weer wat ik doe op een dag. En dat zijn over het algemeen dingen waar ik wel plezier aan beleef.

 • Koffie Digitalix

  Een mooi lijstje. Ik heb er voor nu een ‘vaste’ categorie in mijn weekoverzicht van gemaakt. Even bewust stilstaan bij haalbare blij makers.
  Dat schoon beddengoed met verse pyjama heb ik van je gepikt. Dat staat voor vanavond op de planning. Misschien doe ik die douche ook wel.

  Jammer dat het ritje met Willys te kort was.

 • Marthy

  Ik ben niet van de lijstjes, maak ze nooit, alleen voor mijn boodschappen. Maar er zijn veel dingen waar ik blij van word hoor.

 • Sjoerd

  Acht blij wordt ik nergens van, ik kan me wel gelukkig voelen, bijv. als mijn kleindochter er is, een kop thee bij het ontbijt etc.

 • Sabine Verburg

  Waar ik blij van word: dat we als bloggers zo mooi onze gedachten met elkaar delen en geïnspireerd raken door elkaars blogposts
  De andere 9 kleine dingen volgen morgen in mijn post

 • rietepietz

  Echt blij worden is een beetje lastig voor me, m’n dochter verwennen met een nieuw jurkje kwam wel behoorlijk in de buurt.