14 redenen om nooit aan een kitten te beginnen

14 redenen om nooit aan een kitten te beginnen

14 redenen om nooit aan een kitten te beginnen

Zo lief, zo schattig zo wollig en die grote oogjes in zo’n klein koppie binnen een paar seconde ben je verkocht. Tenminste ik wel en dat is de reden dat ik nooit bij nestjes met kittens ga kijken. Gelukkig diende Mickey zichzelf aan en dan heb je opeens voor het eerst in je leven een kitten. Zoals goed personeel betaamd dook ik de boeken in om kennis over kittens op te doen en leerde ook nog een berg gaande weg. Dus als je toevallig aan een kitten in huis nemen dacht, wacht even en lees eerst mijn 14 redenen om nooit aan een kitten te beginnen.

Kittens kakken op een door hun uitgekozen plek en dat is zelden degene die jij in gedachte had.

Kittens kunnen ook bijten en krabben en doen dat ook als je ligt te slapen dan heet dat spelen. Moet je je tenen maar niet bewegen.

Wat denk je ik moet toch thuiswerken door corona ik neem een kitten. Thuis lukt nog wel maar werken voor je baas niet. Tenzij kitten de baas is dan komt het goed. Je krijgt helemaal niks gedaan met een kitten in huis.

Loslopende tissues zijn ook gevaarlijk, net zoals al het andere papier. Hoezo coronatekorten? Het wc papier gaat er ook aan.

Doodsbang van je maar met eten op tafel bijna op je bord. Tip van mij je kan niet vroeg genoeg beginnen met die kleine dat afleren. In mijn geval bedelt Mickey gewoon bij Frans.

Die kattenbak dat leren ze van hun moeder, maar vergeten ze echt regelmatig. Kleedjes op de grond is vragen om ellende. Allerlei soorten ellende.

Als er iets in de kattenbak ligt, wat ze er zelf ingelegd hebben, betekent dat ze ernaast gaan zitten.

Neem geen klontvormend spul in de kattenbak, dat vormt een leuk balletje om mee te spelen.

Ze hebben altijd honger.

En waar een oudere kat gewoon een hap brokjes neemt, mekkert de kleine om sappig vlees uit zo’n zakje. Dat het 3 uur ’s nachts is, is niet zijn of haar probleem. Tip van mij geef ze op geregelde tijden wat eten, ze wennen aan je ritme.

Let wel, ze weten precies hoe laat het is.

Die lieve schattige pootjes slopen heel makkelijk een heleboel.

Die knikker waar die de hele dag niet naar om heeft gekeken had je ook gewoon op moeten ruimen voor je ging slapen.

33 thoughts on “14 redenen om nooit aan een kitten te beginnen

 1. Hahaha ,……. nou zo te lezen hebben jullie wel een exemplaar in huis gehaald ook zeg!!
  Maar al die kattenbak drama’s heb ik met kittens nooit meegemaakt.

 2. Hahaha! Ik moest hier echt hard op om lachen! Overigens kun je ze veel leren. Eerlijk is eerlijk; mijn verkering heeft Spike (al 18) keurig opgevoed. Spike komt niet op tafel of op het aanrecht, bijvoorbeeld. Het gekke is; nu hij ouder wordt, wordt hij ondeugend. Hij begint te bedelen en klimt op de salontafel om snoepjes te jatten enzo. Overigens heb je alle ellende er toch voor over als je dat koppie van Mickey ziet? Smelt.l.

 3. Ik ben dol op kittens.. Plaatjes of video’s want gezien mijn allergie loop ik er met een enorme boog omheen.

 4. Bij ons is het heel simpel opgelost…
  Mijn madam is allergisch aan honden én kattenhaar én aan vogel pluimen.
  Als huisdier alternatief hebben wij wat vissen in een aquarium :-)
  Ook dat valt best wel mee !

 5. Mijn hele leven opgevoed en omgegaan met katten (af en toe ook een hond..) weet ik hoe je je als personeel dient te gedragen. Maar de meeste kittens waren snel omgevormd tot netjes gedragende jong-volwassenen hoor. De laatste twee, intussen 2 jaar oud, zijn nu uitgegroeid tot stevige jongens (een meisje..) maar gedragen zich voorbeeldig. Schade hoort er bij, haren, krabben aan de bank als je niet oplet, maar veelal met een enkel woord wel opgelost. Maar juist de fase van klein urkie tot jong volwassen is zo lief. Plus de onbaatzuchtige liefde die je van die dieren krijgt…..

 6. Ik geloof zeker dat het een uitdaging is. We hebben dan geen kat, maar onze hond wil ik ook geregeld achter het behang plakken. Maar bij gebrek aan behang… Het is een lief beest hoor maar als er ook maar iets op de grond ligt, is het van hem. Knuffels die eindigen als niet meer te identificeren lapje, crocs zijn om op de bijten (tja, t zijn toch lelijke dingen, hoe handig ze soms ook zijn) en als meneer aandacht wil weet hij precies hoe hij dat moet laten merken. En hij weet ook precies dat ik degene ben die toch wel komt.

 7. Treurig dat mensen aan een huisdier beginnen maar zich zelden realiseren dat je huisdier een lang leven heeft, dus ook lange verzorging nodig heeft. Je foto’s zijn gewéldig! Echt een reden om een kitten aan te schaffen, hahaha.

 8. Oh… maar van dit fotogenieke dotje néém je dat allemaal, Voorover ik me herinner van de enige kitten die we hadden zijn ze óók heel goed in verstoppertje spelen en moet je opletten dat niet de wasmachine aanzet mét kitten;-)

 9. Schitterend. We hadden het er hier vanmorgen nog over dat ik verhuis als er een hond in huis komt. Want dan is het mijn thuis niet meer. Een kat zou nog gaan, maar laat ik daar nu allergisch aan geworden zijn, dus daar moet ik me ook al geen zorgen over maken. Heerlijk rustig. Ze zijn schattig, kittens en katten, maar vooral om te zien op foto’s :-)

 10. Stiekem geef ik ze nog wel gelijk ook, dat ze naast de kattenbak gaan zitten;). Ik ben eigenlijk bang voor alles wat pootjes heeft, maar pas kwam er bij een vriendin ineens een kitten naast me liggen spinnen en toen dreigde ik toch lichtelijk verliefd te worden.

 11. Mickey stond ook niet op de planning maar koos ons uit. Als er 1 bij je aanklopt hebbje toch een kat.

 12. Nobody said it was easy… Een puppy is ook zwaar, maar in dit lijstje staan een heleboel dingen die Mango toch niet doet, haha. Honden zijn toch net wat trainbaarder.

 13. Die kitten periode zou je over moeten kunnen slaan, of toch maar niet?
  Scheelt heel veel werk en stress ?maar mis je ook de schattige en lieve momenten.
  Ik begin er maar niet meer aan.

 14. Het is me allemaal bekend :-D en ik aanbid ze nog steeds.
  Maar hoe smeltend ze ook zijn: ik ga niet meer voor de bijl en houd me sterk. Alleen de buurkat laat ik binnen.

 15. Heb verschillende katten gehad en altijd al kitten in komen wonen.
  Het zijn boefjes, je hebt er je handen vol aan.
  Een kauwde zelfs de snoeren van de pc speakers door. Hans

 16. Ik heb vijftig jaar ervaring met katten en kittens… En ik loop er nog zo tegenaan. De twee die we nu nog hebben waren 5 weken oud toen we ze “kregen”, broer en zus, die hebben we dan ook alles moeten leren en hebben nog alle behang van de muren gekrabd. Maar voor de rest zijn ze wel lief en aanhankelijk, Haha, en behang hebben we niet meer.

 17. Ik ben dan meer een hondenman, maar weet, welk huisdier dan ook, ze hebben tijd en aandacht en liefde nodig.

 18. Ooit hadden we hier een jong poesje die zich graag uitleefde op de kabels van telefoonopladers. Papier was ook niet veilig.

 19. Hier spreekt duidelijk iemand uit ervaring :-) Maar of het nu een kat of een hond is, je moet altijd goed nadenken waar je aan begint en héél belangrijk…. vooruit kunnen denken om dingen te voorkomen. Met deze tips moet dat zeker al deels lukken.

 20. Tja het is wel hoe ik aan Mickey ben gekomen. Ook Doezel werd afgedankt maar wel op een fatsoenlijke manier. En ook Maria en wijlen Marion komen ergens vandaan waar ze nooit aan katten hadden moeten beginnen. En dan is er nog Job die zo verziekt is dat hij nooit meer ergens kan wonen.

 21. Goede tips en best ze allemaal goed te lezen voor men zich laat inpakken want een jong katje of hondje kan je niet bij het huisvuil zetten als je vindt dat het je niet bevalt

Comments are closed.

Back To Top