Bloeiende Strabrechtse heide tijdens de vroege ochtend
Fietsen

Vroeg dag in Heeze

Gistermorgen ging al vroeg de wekker. Ik pakte mezelf bij de lurven en sleurde me m’n bed uit. Geen idee waar die lurven zitten en of je ze vast kan pakken, maar goed dit wereldwonder van een stralend hoopje ochtend humeur had haar bed verlaten, hoezee. Ik zoefde vlotter dan normaal door de badkamer, schoot in een makkelijk setje kleding en zat al snel op de fiets. Ik wilde namelijk van de nog redelijk koele uurtjes gebruik maken om het ochtendlicht te fotograferen, gewoon een klein rondje en dan de koelte weer in.

Schapen op de Strabrechtse HeideHet natuurgebied om de hoek liet me volledig in de steek, evenals het ochtendlicht, was dit nou die smog die voorspeld was? Ongeduldig als ik was besloot ik alsnog naar de Strabrechtse Heide te gaan want die stond in bloei, het is een klein half uurtje fietsen en onderweg keken het handjevol vroege vogels me al vreemd aan. Ook de paar mensen die ik zag keken wel op trouwens. Achja ik had inderdaad een gare broek aan en ook m’n shirt was niet één van de mooiste. Boeide me allemaal niet als ik straks mijn cup groot op de grond leg kan ik je zeggen dan blijft er vrij weinig mooi aan een shirt en die broek zit gewoon lekker.

Kasteel Heeze op een warme zomer morgen.Ik passeerde de snelweg die redelijk druk was en dook de natuur in. De eerste velden die ik zag waren prachtig paars en met een laatst restje soort van ochtendlicht besloot ik door te fietsen naar het grote veld. Eenmaal daar viel me op hoe weinig heide daadwerkelijk bloeide en besloot ik mijn rondje af te snijden en via Heeze weer naar huis te fietsen. Het begon inmiddels al warmer te worden en terwijl ik op een onbedacht moment even mijn voorhoofd afveegde realiseerde ik me opeens dat mijn vlotte rondje in de badkamer best te verklaren was en die vreemde blikken ook. Deze sufkut was namelijk vergeten haar krullen recht te leggen ik zag er waarschijnlijk uit alsof ik de nacht had doorgehaald en de dag ervoor ook een fanatiek feessie had gehad.
Anyway ik wilde mijn waterfles grijpen om de puinhoop terug te brengen naar ‘rustig maar alleen een wilde nacht’ en terwijl ik keek bedacht ik me dat ik mijn aanrecht mee had moeten nemen, daar stond die fles namelijk nog op. En weet je, ik had ook al niet echt ontbeten zeg maar…

Ik vervolgde mijn rondje naar Heeze op zoek naar iets te bikken helaas lag mijn portemonnee naast de waterfles, geen icecoffee en vers croissantje dus, wel fietste ik nog even naar het kasteel. Het licht viel me op, ook hier was duidelijk een smokkerige gloed te zien. De koeien hadden er geen last van en terwijl ik een subtiele blik wierp op zoek naar verse melk zag ik dat het ook al geen koeien waren, top ik sta nog eens vroeg op!

Een kudde stieren

28 reacties

 • VillaSappho

  Wederom gebruik je bij je reactie een .com adres die doorlinkt naar een hostingsite. En op je wordpress.com adres schrijf je al een poosje niet meer, weinig leuke waarheden de laatste tijd.

 • Leo de Adviseur

  Huh? Welke link klopt niet dan? Ik ben wie ik ben en mijn weblog is je bekend toch?? Daarbij, ik schrijf altijd de waarheden op die het leven zo leuk maken…..

 • VillaSappho

  Ik heb tegenwoordig nog maar zelden kramp, ik slik magnesium. Krijg ook geen kramp van fietsen trouwens.

 • VillaSappho

  Hey Edward, jij ook al niet? Jammer anyway thanks ik hoopte op beter licht en heb er het beste maar van gemaakt.

 • VillaSappho

  Fijn voor je dat je leven zo georganiseerd is. Geloof er geen fluit van zelfs de link die je bij je reactie gebruikt klopt niet.

 • Leo de Adviseur

  Als iemand die zorgt dat hij zijn spullen altijd voor elkaar heeft, zeker als een fotosessie op de loer ligt, lees ik dit met krommen tenen….En zoek nog naar de uitleg over die cup groot die op de grond liggend in de weg zit of zo….Bijzonder om ook eens te fotograferen. Noemen ze dan een selfie….:)

 • karel

  ja voor velen is de vakantie voor bij , en ik , ik leef door in 1 lang weekend :)
  opruimen gaat ook mak an , beetje bij beetje

 • Rietepietz

  Volgens mij fietste Mister Murphy pal achter je;-) Volgende keer toch maar even de tijd nemen om te ontbijten én je hoofd erbij houden als je je spullen pakt!

 • tagrijn

  Allemachtig. Jij hebt een zevendaagse veldtocht in een paar uur gemaakt. Vraag me maar niet of ik volgende keer mee wil… Niet alleen je haar was warrig; volgende keer toch maar een uurtje later gaan, Andy Warbol.

 • Jeanne

  Jouw lurven werken beter dan de mijne. Het is bij mij alleen nog maar gebleven bij goede voornemens van vroeg opstaan. Jouw expeditie heeft in ieder geval een erg leuk verhaal en mooie foto’s opgeleverd!

 • Edward McDunn

  Ik heb ook nog even gekeken waar die lurven zouden kunnen zitten, maar heb ze niet gevonden…hahaha!
  Dat vroeg opstaan, heeft je toch fraaie foto’s opgeleverd Liesbeth.

 • Marylou

  Prettig geschreven .Dat probleem ken ik niet.Vroeg of laat of in de nacht, als ik opsta ben ik klaar wakker en heb alles war mee moet maar te pakken want dat ligt klaar.Na de drukte van mijn vrijwiligerswerk en een fotocursus wordt het hier terug rustiger en kan ik alle gemiste blogposten bijwerken.

 • karel

  je hebt het weer geweldig onder woorden gebracht :)
  ik heb al heel wat mooie heide gezien en ook in beeld gebracht , dus je was gewoon op de verkeerde plek
  dat je krullen en kleding nu niet echt op orde waren , naar ander mans normen , het zou wat
  maar geen drinken mee of wat knaken voor onderweg is ernstig
  dus volgende vroege ochtend een half uurtje eerder nog en dan dat gebruiken om wakker te worden ;)

 • Morgaine

  hahahahaha geweldig verhaal. Heb ik ook een keer gedaan, en ik had dan wel mijn porto bij mij, maar daar had ik niks aan, stond ik met kramp in de middle of nowhere op een warme dag, met boodschapjes klein in mijn fietstas, maar wc papier en zo, geen voer, geen drinken… en het eerste wat ik tegen zou komen als ik weer bewoonde wereld tegen kwam, was wel een supermarkt maar dan 900 verder mijn eigen huis….

  Wel heb je prachtige foto’s mee terug genomen ondanks de smog.

  X

 • Bertie

  Hahahaha, vroeg opstaan is 1 ding, wakker worden hoort daar ook bij.
  Mooie foto’s, koeien zijn altijd fotogeniek.
  Je brengt me op een idee, morgen zal ik ‘onze’ heide inspecteren op bloei.