Grote warme boodschappen

Grote warme boodschappen

Grote warme boodschappen

Ik zag het al een weekje aankomen een hittegolf, niet per direct iets waar ik fan van ben. Te hoge temperaturen maken me loom, sloom en zorgen regelmatig voor uitslag, hoofdpijn en misselijkheid. Met genoeg water voor handen kan ik prima de dag doorkomen mits ik in de schaduw blijf en het liefste in een gekoelde omgeving. Niks vreemds ik weet dat ik de enige niet ben. Ik hoef niet als een kwetsbare bejaarde behandelt te worden maar ik bewaak mijn grenzen, de douane is er niks bij.

Grote warme boodschappen

Mij zal je niet terugvinden op een ligbed op m’n terras, misschien dat ik m’n wasje er even ophang maar de kans is groter dat ik gewoon binnen ben. Nu wist ik nog van de vorige warme dagen dat mijn tafelvennetje niet bepaald toereikend was en met het vieze smerige belachelijk hete weer wat er voorspeld werd nam ik dus mijn maatregelen en wist dat ik een ander moest halen.

Maar ik had meer nodig, ik ben nou eenmaal niet zo van het winkelen, ook ik heb inmiddels het online shoppen ontdekt. Maar een ventilator is best een flink pakket om door de brievenbus te proppen laat staan als er dan nog een strijkplank door moet. Want die had ik ook nodig. Al een jaar of 2.

Dus ik sleepte mijn lazy ass naar mijn fantastische fiets en bedacht onderweg dat ik geen enkele winkel wist waar ze die 2 dingen hadden dus koos ik 2 winkels die dicht bij elkaar lagen scoorde wat ik nodig had en laadde de zooi op mn fiets en vertrok…Ja op de fiets. Begin van het jaar nam ik een ligbed mee en nu dus een strijkplank. Ik hing vlaggetjes aan de zijkant want het stak allemaal wat uit en fietste midden over de weg naar huis. Ik passeerde heel wat lachende gezichten en lette goed op. Het was rustig in de straten en dus fietste ik op mijn gemak naar huis. Bij één van de laatste straten had ik met de vorige brede vracht last van een spontaan wegrijdende auto, het scheelde weinig toen.
Ik passeerde dat punt lette nog beter op en fietste de bocht om en toen reed er een vrouw in een elektrische rolstoel tegen het verkeer in..SHIToSHIT…rustig maar. Ik kon net op tijd uitwijken het zou zo lastig strijken zijn met een kromme strijkplank.

Anyway ik kwam veilig thuis laadde de zooi uit, de ventilator heeft zijn dienst al bewezen maar voor strijken vind ik het iets te warm!

15 thoughts on “Grote warme boodschappen

 1. Ik kan niet tegen de hitte en heb jaren geleden een aircondition gekocht voor op mijn slaapkamer,Ik kon niet meer slapen of eten en werd er ziek van de warmte.Ze heeft haar geld al goed opgebracht. Moedig van je het op de fiets te vervoeren.Is er dan niemand in je omgeving met een wagen die even een helpende hand wil bieden.Gelukkig gebeurde er niets want denk dat er iets gebeuren zou je schuldig bent aan gevaarlijk rijden

 2. Zo, een hele kunst hoor om dat soort grote boodschappen op een fiets thuis te krijgen, weet er alles van ……. trouwens, ik word juist actiever naar mate het warmer word ……… ik heb de laatste dagen dan ook genoten. (uitzonderingen bevestigen de regel hé)

 3. Vandaag zat ik zo’n beetje vastgezogen van het zweet aan de autostoel, pfff. Hond achterin want die moest voor controle naar de dierenarts. Ze is net iets te groot voor het fietsmandje (-:
  Ga komend weekend strijken. Desnoods met de ventilator ernaast!

 4. Haha, waar een fiets al niet goed voor is!
  Een soort vrachtfiets.. goed dat het allemaal goed is gegaan.
  Zo’n fan is heerlijk, doet goed met deze temperaturen, en strijken ja, ik ben het van plan vandaag, heb hooguit een half uurtje werk en ik denk.. dat ik het nog doe ook!

 5. Wat een onderneming, de reis op de fiets met de plank. Ik zie het helemaal voor me! Gelukkig geen toestand achteraf met een kromme strijkplank ?

 6. Heeeerlijk om je warme verhaal te lezen en sterkte de komende tijd !
  Er zijn ook mensen die er goed tegen kunnen…..al deze dagen nog geen last gehad :-)

 7. Ik vind het niet normaal, zo warm. Heb er nog nooit zo’n last van gehad als nu trouwens..

  En ik vind je wel stoer, die pakketten op de fiets? De TNT is er ook nog… mocht je eens lui thuis onder de ventilator willen blijven zitten…

 8. Het viel me toevallig van de week op Scheveningen op dat héél veel “Boarders” op de fiets naar het strand komen, me de board langszij op de fiets! Er stond toen nog een stevig windje en dan lijkt het me toch niet makkelijk omdat je natuurlijk aardig wat wind vangt!
  Een ventilator heeft niet zo heel veel zin om te koelen, verplaatst alleen de warme lucht, maar het het droogt in ieder geval door de wint wel je bezwete voorhoofd even lekker op;-)

 9. Goh wat heldhaftig zo met je boodschappen naar huis te fietsen. Waarom je nu met die hitte een strijkplank nodig hebt, is mij onduidelijk, maar het is dapper. nou, sla je er doorheen, zou ik zeggen.

 10. Ja, ik herken dit zo, al zou ik dit met busvervoer hebben gedaan en dan een winkelwagentje gepakt hebben, maar ook hier, heb ik makkelijk praten gezien de stad meerdere haltes heeft, en als ik hier uitstap, dan staan er direct winkelwagens aan de overkant van mijn AH, hahahaha

  Ik vind het heerlijk, nee ik zit ook niet in de volle zon, ben geen zonnebaadster, maar wel deze warmte, heel goed voor mijn spieren, ik merk het opnieuw, eerste dagen pijnvrij zelfs dit jaar!

  X

 11. Voor die strijkplank, had je je niet hoeven haasten Liesbeth, ik kan mij niet voorstellen, dat je dat ding met deze temperaturen gaat gebruiken.

 12. Wat heb je toch Ee heerlijke manier van schrijven, alsof ik er naast fiets. Blijf maar lekker binnen. Tipje, flesje water in diepvriezer en daarna voor de ventilator ?

 13. wat toch een geweldige uitvinding hé ” de fiets ”
  dus deze warmte is niets voor jou , mag van mij ook wel minder hoor , maar kan er gelukkig goed tegen
  maar ik ga toch ook echt niet staan strijken :)

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top