Hoogtepunt in fietsdieptepunten

M'n Sparta met kapot zadel

Hoogtepunt in fietsdieptepunten

Gisteravond of nou ja vannacht heb ik een nieuw hoogtepunt in fietsdieptepunten behaald. Moe van een lange dag werken reed ik met een aannemelijk vaartje naar huis. Ik voelde m’n zadel iets verzakken en dacht; ‘morgen draai ik het schroefje even aan, heb de sleutels toch in huis’. Maar voor ik uitgedacht was keerde m’n zadel zich tegen mij, letterlijk…Gelukkig reed ik niet met 120 op de linker baan en kon ik dus makkelijk op de vluchtstrook stil gaan staan waar ik de schade net op tijd opving.

In mijn hand had ik m’n zadel of toch een deel ervan, want de rest zat nog op mijn zadelpen. Zuchtend probeerde ik al steppend vooruit te komen, maar die vaag gevormde damesfiets en het gebrek aan fatsoenlijke verhouding zorgde ervoor dat ik al heel vlot weer stil stond. Oké dat dus niet, kutfiets! Ik zweer je met Sparta haal je Arnhem niet! Lopen werd het dus. Tot ik me na 10 meter opeens iets herinnerde. Iets van heel lang geleden. Met een puberale grijns stapte ik op en ging op mijn bagagedrager zitten.

Tja dat is afgelopen, kapot zadel.Voorzichtig zette ik aan en grijnsde nog breder, dat ging perfect! Werd dat stuk onnodig ijzer ook nog eens gebruikt. Het fietste eigenlijk best lekker, ik deed in ieder geval niet onder voor m’n gewone snelheid. Aan het gezicht van de vrouw, die ik olijk inhaalde te zien, moet het een ronduit belachelijk gezicht geweest zijn. ‘Das rot, zadel kapot’, zei ik haar en sjeesde moeiteloos naar huis. Waar ik de schade in het licht van m’n schuurtje bekeek. Tsja goed versleten, niet zomaar een beetje verbogen of zo, maar de zadelpen was dik in orde.

Ik blijf overigens niet zo rondrijden, niet iedereen hoeft meteen te weten dat ik gek ben. Straks installeer ik gewoon mijn reservezadel en mocht dat niet lukken dan stap ik gewoon achterop en rij ik even naar de fietsenmaker!

18 thoughts on “Hoogtepunt in fietsdieptepunten

 1. Ja het was voor mij ook heel wat jaren terug, blijkbaar verleer je dat niet.

 2. Oooh.. stel je voor je verliest ineens je zadel onder je kont ???
  Maar weer de perfecte oplossing gevonden ? zo reden wij als pubers toch allemaal rond ?

 3. O ja, inderdaad zo fietste jongelui vroeger vaak, wel slim van je want het scheelde je een flink stuk lopen. Wat achterlijk dat het zomaar kapot kon gaan maar ik heb hier toch wel een binnenpretje over een heel oude mop, iets met nonnen die zicht réuze vermaken met rondjes rijden op de binnenplaats…… je kent hem vast wel. Was je bijna nét als die nonnetje bezig.

 4. Een hoogtepunt in fietsdieptepunten, hoe bedenk je het weer… ;-)
  Achterop je fiets zitten en dan fietsen, ja dat heb ik ook wel gedaan, héééél lang geleden..
  Maar hij doet het weer hè.. Veel fietsplezier!

 5. Jij weet bizarre situaties toch altijd een positieve draai te geven en je geraakte thuis.

 6. zal wel een moderne Sparta zijn dan , ik had 2 fietsen hier in de schuur , een 33 jaar oude Gazelle van m’n ma en een iets jongere Sparta van mijn pa , heb er vrienden blij mee kunnen maken en die rijden er nog mee :)
  jij fietst gelukkig weer , moet ook anders wordt je ongelukkig

 7. Ja dat was voor mij ook alweer tig jaren terug, maar het ging super. Ik heb meer reserve onderdelen, komen van mn oude fiets af.

 8. Degelijke Sparta? Ik zal de verkeerde serie wel hebben.
  Anyway ik dacht idd aan vroeger. Maar kan inmiddels weer gewoon fietsen;)

 9. Thanks, ik fiets heel veel dus ik kom nogal eens iets tegen.

 10. Leuk stukje weer! Mijn fiets komt nooit de schuur uit, dus dit leed is mij gelukkig onbekend.

 11. Dat is eerst wel even balen natuurlijk, maar je hebt het slim opgelost. Jammer dat er geen foto van is…hihi.

 12. mij lijkt de 2de oplossing het beste idee ;)
  maar dat je terug dacht aan lang vervlogen tijd , deed ik al toen ik las over het euvel
  toen we dat deden was het om de lol en niet zoals nu uit noodzaak
  niks mis met een degelijke Sparta trouwens hoor
  suc6

 13. Een reservefiets heb ik wel staan.
  Ik heb er zelfs twee voor reserve staan.
  Maar een reservezadel, nee, die heb ik niet in huis liggen.

  Dat achterop zittend fietsen herinner ik mij nog van heel lang geleden ….

  Zonnige groet,

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top