Second love en vreemdgaan

Second love en vreemdgaan

Altijd als ik eens langer dan een dagje weg ben geweest, tref ik thuis een bloed chagrijnige kater aan. Boven aan de trap zit hij me dan dubbel uit de hoogte aan te kijken. Met een knuffel en wat lekkers is dit wel te fixen maar als ik thuis kom en naar een andere kat ruik dan ben ik per direct afgedaan. Daar kan geen haring tegenop. Hij zet zijn ‘je bent vreemdgegaan’-blik op en weigert per direct alle aandacht.

Ik snap hem wel ik wens mijn vrouwtjes ook niet te delen. Daarom begrijp ik websites als second love niet. Voorstanders roepen van ‘ik leef maar één keer’ en ‘ik wil m’n huidige partner niet opgeven’. Daarbij praten websites dit soort dingen goed met woorden als; een huwelijk is niet meer voor eeuwig, vreemdgaan komt veelvuldig voor en is instinctief gedrag, monogamie is opgedrongen vanuit kerk en staat. Lezen mensen dit niet of is het struisvogelpolitiek?
Wat ik me altijd afvraag, wat als blijkt dat je thuis wachtende man of vrouw opeens zou vertellen van soortgelijk gedrag. Wie weet van dezelfde website, zou je er dan nog wel achter staan? Zo ja, dan is je huidige relatie allicht aan een goed gesprek toe in plaats van overspel. Want dat is het. Overspel, bedrog, huichelarij en respectloos.

Iemands huwelijk wordt ermee verpest

De overbekende stem van Second Love die zwoel zegt; ‘Gelukkig getrouwd? Ik ook’. Is bij iedereen wel bekend, maar in hun navolging ontstonden meer van dit soort websites. En ze zijn allen drukbezocht, ik durf te stellen dat er tussen mijn lezers of hun vermeende partners, minimaal één lidmaatschap is. Wie daarbij durft te erkennen vertel ik vast dat als je vrijgezel bent, je ook niet zuiver te noemen bent. Je weet waar je aan begint bij het daten via zo’n site. Iemands huwelijk wordt ermee verpest.

Gelukkig ben ik reteslecht in vreemdgaan. Ik fotografeer, deel en blog rustig alle katten die ik geknuffeld heb en maak er dan ook helemaal geen geheim van. En Doezel? In tegenstelling tot de meeste relaties trekt hij met een dagje wel weer bij. Werpt hij me opeens zijn zelfvoldane blik toe. ‘Ah je moest zeker even een ander poesje knuffelen om te weten dat ik nog steeds de leukste ben hè?’. Waarna hij vervolgens tevreden tegen me aan gaat liggen spinnen en ik opeens denk, maar hé dat is niet mijn luchtje, waar jij naar ruikt!

17 thoughts on “Second love en vreemdgaan

 1. Je snapt precies hoe ik me voel die reclames…
  Doezel is niet gek die ruikt het toch wel, maarre die dame van je valt niet bepaald voor mijn charmes. Doezel zal wel gaan staan mopperen dat ik naar hond ruik.

 2. Haha leuk beest die kat van je. Niet jaloers op zijn harem dus die man van je. Jullie zullen elkaar iig niet ’terugvinden’ op zo’n site;)

 3. Mooi stukje. Ik vind die sites vreselijk. Stel me altijd zo voor dat een stel beiden, zonder het van elkaar te weten, een profiel aanmaakt en dan per ongeluk met elkaar ‘op date’ gaat. Wat zal er gebeuren als ze elkaar dan ontmoeten…. ;-) Ach, iedereen vult zijn leven maar in zoals hij of zij dat wil. Dan doe ik dat ook. Mijn kater wenst mij zelfs niet te delen met zijn ‘harem’. Hij mag bij mij op schoot, de 2 poezenmeiden niet. Heel bijzonder. En ik ben een heerlijk burgerlijk getrouwd meisje met een lieve vent die gezellig met mijn mee fantaseert over dat Second Love stel hahaha!

 4. Doezel mompelt dan honden geen ruggengraat hebben…
  toch zijn er een hoop mensen die erom geven want de sites lopen over van de aanmeldingen. Onbegrijpelijk.

 5. Ja belachelijk om vreemdgaan te stimuleren.
  Zo van who cares?
  Nou ik zou het niet eens durven haha.
  Ik word ook altijd helemaal besnuffeld als ik thuis kom, door de 2 honden en door de kat. Die is erg vergevingsgezind gelukkig ;-)

 6. Daten

  misschien is daten een zoektocht in een labyrint
  langs wanden van verlangen
  met meer uit- dan ingangen
  en waar je alles behalve dat wat men zoekt vindt

  Lenjef

 7. die sites een grap , of het voorstellen
  ik ben er nog steeds van overtuigd dat je elkander in het echte leven moet leren kennen
  maar wie weet ben ik ouderwets , en kijk naar mij , 4 x verliefd 1 x verloofd en nog vrijgezel

 8. Flauwe grap Karel, denk niet dat dat de goede sites zijn om iemand te vinden voor langere tijd.

 9. Ik moest ook googelen op zoek naar die namen, zegt genoeg he.
  Doezel is heel trouw, knuffelt alleen met reservepersoneel.

 10. Ik denk dat met polyamorie ook een hoop leed gepaard gaat is het niet één van de ouders dan wel de kinderen.

 11. Ooit hoorde ik iemand over Polyamorie praten.

  Niets voor mij.
  Maar een kattenman zal ik ook nooit worden ….

  Zonnige groet,

 12. Helemaal met je eens, ook in die vrije huwelijken , die zo goed zouden zijn voor het huwelijk, is meestal één partner noodgedwongen akkoord gegaan omdat de andere optie, uit elkaar gaan te onzeker is voor die partner. Ik ken de site’s niet maar wie dáár zoekt mag van mij op slag impotent/frigide worden.
  Gaat natuurlijk niet op voor poezen en katers;-)

 13. Doezel is een wijze kater , dat blijkt wel uit de laatste alinea :)
  en dan die sites , ik bezocht er niet 1 en zie me dat ook niet doen
  vrijgezellig als ik ben kan ik eigenlijk ook niet vreemd gaan
  komt nog bij ik stel me altijd netjes voor , en dan ben je toch niet vreemd meer :)
  maar wat je zegt het maakt huwelijken kapot moet ik helaas met je eens zijn :)

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top