M'n nieuwe bed in mijn kleine huisje
Thuis

Nieuw bed

Een paar weken geleden ging ik ervoor langs verschillende kringloopwinkels en inmiddels alweer een week kan ik zeggen dat ik door marktplaats geslaagd ben. Ik heb een nieuw bed! Nou ja een ‘nieuw’ , want dat hij niet nieuw is moge duidelijk zijn, dit bed is namelijk niet meer te koop bij IKEA.

Beetje passen, meten en zagen
Met de komst van dit bed moesten er aardig wat dingen aangepast worden. Voorheen sliep ik op het éénpersoonsbed van dezelfde serie en als ik samen met Frans was op een tweepersoons luchtbed. Ik vond mijn kleine bed prima, maar dat luchtbed had niet bepaald mijn voorkeur. Toch hield ik een ander bed af, wetende dat ik er dingen voor op moest gaan geven. Allereerst dacht ik aan mijn platencollectie die ik misschien niet elke week draai maar die ik ook niet zomaar ergens op wilde slaan. Daarnaast zat ik ook nog met Doezels toren, hij zou er dan wel een groot bed voor terug krijgen maar dat kreng moet ook zijn nagels kunnen scherpen aan iets anders dan de bank. Inrichting van mn nieuwe huisje.Het was opeens een ingeving die alles in gang zette, ik zag het voor me. Het kastje daar de krabpaal daar en kon de bank dan niet gewoon blijven staan? Meten is weten en je ziet het, het past, alleen het voeteneinde moest afgezaagd worden om in- en uit bed komen te vergemakkelijken.

Alweer achterhaald
Onder m’n bed met nieuw matras heb ik nu wat extra bergruimte in de vorm van rolboxen (Action €7,99 mei 2020 nog steeds goed!)), onder de bank ligt Doezels kussen waar hij zich graag verstopt als hij even niet op zijn torentje ligt of met zijn kont tegen de verwarming op bed. Dat hij de beste plekjes in huis heeft moge duidelijk zijn. Overigens is de foto ook alweer achterhaald want sinds van de week heeft de platenspeler zijn eigen plank naast de tv en staat op zijn plaats nu een altijd gevulde fruitschaal.

Ik huiverde een beetje voor alle veranderingen maar kan nu na een paar weken niet anders zeggen dat ik dik tevreden ben, het bed ligt heerlijk en past perfect bij mijn style, ik zet sneller even een plaat op en ondanks dat de meeste mensen gillende gek zouden worden in zo’n kleine ruimte voelt dit hok voor mij als home.

28 reacties