Een kleine ladder
Thuis

Lekkage

LekkageLeg je lekker met je vriend in bed, voel je opeens druppel op je kop. Geheel onverwacht kwam het niet, want ik had de vlek boven m’n bed op het plafond en ook halverwege m’n huisje al gezien en uiteraard doorgegeven. Maar ja dat was eergisteravond en toen lekte het nog niet. Huisbaas beloofde Klusjesman in te schakelen die zou komende week komen. Het zag er overigens niet naar uit dat het ging lekken binnen een dag. Foutje van mij, want na die eerste druppel volgden er heel wat meer.

Inmiddels heb ik m’n bed verplaatst, hangen en liggen er handdoeken en staat Doezels krabpaal gruwelijk in de weg. Daar valt op zich best even mee te leven tot ik net opeens een pets naast me hoorde vallen. Ik was eigenlijk heel fanatiek van plan de afwas te doen, die staat er nog want ook de vlek halverwege is beginnen lekken. Top dit, Huisbaas stuurde een stel bejaarde stumperts met een te korte trap. Die hebben mijn bescheiden dakkie zo goed als mogelijk watervrij gemaakt. Redelijk kansloze oplossing die hoop ik begin van de week wordt aangepakt door een dakdekker. Ik hoef namelijk niet nog meer druppels op m’n kop.

Zwijmelen op Zaterdag

19 reacties