Fotoserie: Waar auto’s sterven +zwijmel

Waar auto's sterven

Fotoserie: Waar auto’s sterven +zwijmel

Eigenlijk is het meer mijn ding, Frans meenemen naar nieuwe locaties. Deze keer draaide hij de rollen om en dus stond ik op een koude november dag op een autokerkhof en realiseerde ik me dat overleden auto’s best fotogeniek zijn. Veelal een stuk fotogenieker dan wanneer ze rondrijden.
Opvallend hoe benauwd het voelt als je overduidelijk kan zien dat iemand door een ruit is gegaan. Maanden of misschien wel jarenlangen regen heeft bloederige sporen gewist, maar de schade blijft spreken. En waar die auto compleet total loss is, lijkt een ander bijna springlevend maar staat toch tussen zijn soortgenoten een langzame dood te sterven niet knap genoeg meer of zoiets. En waar een stapel afragpinda’s duidelijk hun langste tijd wel gehad hadden leek een ander nog even niets te willen weten van stilstaan. Ingeslagen, uitgeknipt, zijn laatste maaltijd weggebracht. Maar ook gesorteerd van ziel ontdaan wachtend op helemaal niets. Fotoserie: Waar auto’s sterven.

 

.

20 thoughts on “Fotoserie: Waar auto’s sterven +zwijmel

 1. Het einde van een gebruiksartikel als een auto start al bij het begin. Zoals ik ooit leerde van iemand van onze ‘fabriek’. Dat nieuwe type wat je nu ziet introduceren, staat over vijf jaar in het fabrieksmuseum. We werken nu al aan zijn opvolger. En dat was best confronterend…Maar de auto is niet meer weg te denken uit ons aller leven. Zonder dat staat alles stil. Zijn ook weer mensen gelukkig door. Die terug willen naar paard en wagen of trekschuit. Maar vooralsnog moeten we het doen met deze prachtige uitvinding uit de 19e eeuw die zich ontwikkelde tot een onverbrekelijk onderdeel van onze vervoersketen..

 2. Wat een mooie foto’s zijn het geworden, maar het heeft inderdaad ook wel iets lugubers.

 3. Het heeft iets lugubers, zo’n autokerkhof. Ik verwacht altijd een lijk in een kofferbak. Misschien heb ik te veel films gezien. Mooie foto’s!

 4. De gegevens van dit nummer zeiden me niets, maar toen de muziek begon herkende ik het meteen. Wel een karakteristieke “sound”.
  De foto’s deden me denken aan het nieuws uit Frankrijk van de laatste dagen, allemaal uitgebrande autowrakken, maar niet door de eigenaar zelf afgedankt… Wat een toestand!

 5. Wat een mooi nummer heb je bij je deze fotoserie gezocht!
  Eigenlijk is alles te fotograferen hè… Mooi!

 6. Heel mooi gedaan. Bij je titel dacht ik even aan dat nummer “we hebben enkel en alleen nog maar een fotootje … van het autootje …” Jouw zwijmel is veel toffer, net als de plaatjes.

 7. Mooie combinatie van muziek en foto’s. Deze plaat was een favoriet destijds van mij. Ik moest altijd luisteren, luisteren voordat ik weer verder ging met waar ik mee bezig was.
  Toen in 2001-9-11 het WTC in New York neergehaald werd door 2 vliegtuigen kreeg de muziek en tekst een extra dimensie door de schok die door de wereld ging en het grote aantal slachtoffers.

 8. mooie foto’s van die wrakken.
  Vroeger was er hier in de buurt zo’n autokerkhof zoals dat toen heette.
  Ondertussen is het al jaren weg.

 9. Tijdens mijn studie heb ik kort, zeer kort bij ern autosloperij grwerkt. In een shredder werden de auto’s verrmalen. En aan een looende band werden de verschillende materialen uitgesorteerd.

  Soms ontplofte alles. Door de druk werd dan het restje benzine in de tank tot ontploffing gebracht.

  Het is niet mijn leukste basntje geweest ….

  Nostalgische groet,

Comments are closed.

Back To Top