Tuinlog: Winters nat

Tuinlog: Winters nat

Tuinlog: Winters nat

Een bleek zonnetje lokte me van de week de tuin in. Hoewel ik het graag anders zou zien is de lente nog ver weg en kom ik eigenlijk zelden in tuin anders dan dat ik controleer of de boel niet verzuipt of kapot gewaaid is. Hoewel het ook nu weer waaide lokte het zonnetje me en besloot ik even op mijn bankje te gaan zitten op zoek naar de eerste tekenen van de lente.

Perfecte Primula’s
Iets wat me in de herfst al opviel en tot nu toe niet anders is, is dat ik in al mijn onwetendheid een stel fantastische bloemen heb gekocht. Toen ik de bakken Primula’s in een totale opwelling kocht, wist ik dat ze winterhard waren. Dat ze zowel zomer als winter in de bloemen staan heeft me nu al doen besluiten er meer van te halen zodra mijn favo tuinwinkel weer open is. Helaas zien de gele er wat minder fris uit, blijkbaar heb ik nog steeds een slakkenprobleem.

Funest voor mijn grasmat
Helaas heeft de regen er ook voor gezorgd dat ik zo min mogelijk over het gras loop. Er loopt inmiddels een aardig versleten paadje naar het kattenhuis en daar wil ik het graag bij laten. Overigens heb ik alweer een doos graszaad in huis maar het is nog te vroeg om mijn pogingen een fatsoenlijke grasmat te creëren te starten.

Bolletjes Hemelsleutel
Mocht je je afvragen wat die rare groene bolletjes zijn daar tussen die bruine takken, dat is stiekem wel één van mijn favo planten in mijn tuin. De Hemelsleutel is zo’n plant die stilzwijgend gewoon zijn ding doet. Niet bij mij overigens ik stond stilletjes heel erg te genieten van die groene bolletjes die uit zullen groeien tot grote groene takken.
De Hemelsleutel bloeit in het najaar en het hele seizoen kan ik vanaf mijn bankje kijken naar de groene takken die steeds groter worden. Om in september/oktober uit te bloeien in prachtige roze bloemen.
Vorig jaar heb ik op magische wijze levensvatbare stekken weten te bemachtigen maar ben blijkbaar vergeten de geweldige bloemen te fotograferen. Ik beloof beterschap.

Met een laatste blik verlaat ik de tuin en terwijl ik naar de voortuin loop zie ik dat alsnog één van mijn bolletjes uit aan het komen is. Nog even en hier bloeien ook de narcissen. Helaas is het nog geen lente. Donkere lucht pakt zich samen maar nog even schijnt de zon door de takken rond mijn huis snel fotografeer ik de sneeuwklokjes en katjes en vlucht naar binnen. Lijkt het toch al een beetje lente.

27 thoughts on “Tuinlog: Winters nat

 1. Mijn verwrongen geest maakt van een Primula een Autobianchi….en verder ben ik al trots als ik een tulp van een roos kan onderscheiden. De tuin als plek om mee bezig te zijn is voor mij een zelfopgelegd taboe…..:)

 2. De lente komt er nog niet aan. Wat voorjaarsbloeiers die wat ontspoort zijn bloeien maar of ze de koude overleven..,

 3. Het is nog lang geen lente helaas, maar bij jou in de tuin ziet het er al wel een beetje zo uit. Goede koop inderdaad als je iets vindt waar je heel het jaar plezier van hebt!

 4. Die prille sneeuwklokjes, de grassprietjes, de katjes… prachtig in beeld gebracht. Hopelijk vernielt de storm niet teveel jong leven.

 5. De lente lijkt voor de deur te staan maar we zijn er nog niet. Eerst zien die storm te overleven. Het kan in maart ook nog winteren.

 6. Tuinen zijn leuk maar inderdaad, toch het leukst met een lekker temperatuurtje én een zonnetje. Maar er is ook nu al genoeg te zien dat is zeker waar.

 7. Gisteren leek het hier overdag lente, helaas was dat de voorbode van nog meer regen dan we al gehad hebben hier.

 8. Het mooiste wat er is en waar ik ontzettend kan van genieten: bloemen die uitkomen, knopjes die aan de bomen komen…
  Het is net of de natuur terug ontwaakt, de ogen opent en hun schoonheid met ons deelt.
  En wij? Wij mogen ons gelukkig prijzen dat we al dit moois mogen aanschouwen.

 9. Prachtige detailopnames heb je gemaakt Liesbeth.
  Met de primula’s komt het heus wel goed hoor.
  De slakken is een ander probleem… daar kan je best tijdig actie voor ondernemen.

 10. Mooi die foto’s. Ik wil wel zon zien. Zo meteen voetbaltraining en de regen komt steeds dichterbij.

  Love as always
  dimario

 11. De hand aan de pols houden in de tuin voorkomt altijd erger. De sleutelbloemen zijn beresterk daar heb je geen problemen mee. Je moet wel de uitgebloemde bloemetjes er uitnijpen anders maken die zaad en dat gaat ten koste van je plantjes. Volgende week staan er dan al nieuwe knopjes in.

 12. nee Liesbeht , je moet nog ff wachten hoor voor de lente echt hier is
  geeft je tuin ook wat tijd zich rustig aan te passen , en je ziet het langzaam maar zeker komt er al wat boven de grond of aan de struik of boom

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top