Tuinlog: Winters nat
Tuinlog

Tuinlog: Winters nat

Een bleek zonnetje lokte me van de week de tuin in. Hoewel ik het graag anders zou zien is de lente nog ver weg en kom ik eigenlijk zelden in tuin anders dan dat ik controleer of de boel niet verzuipt of kapot gewaaid is. Hoewel het ook nu weer waaide lokte het zonnetje me en besloot ik even op mijn bankje te gaan zitten op zoek naar de eerste tekenen van de lente.

Perfecte Primula’s
Iets wat me in de herfst al opviel en tot nu toe niet anders is, is dat ik in al mijn onwetendheid een stel fantastische bloemen heb gekocht. Toen ik de bakken Primula’s in een totale opwelling kocht, wist ik dat ze winterhard waren. Dat ze zowel zomer als winter in de bloemen staan heeft me nu al doen besluiten er meer van te halen zodra mijn favo tuinwinkel weer open is. Helaas zien de gele er wat minder fris uit, blijkbaar heb ik nog steeds een slakkenprobleem.

Funest voor mijn grasmat
Helaas heeft de regen er ook voor gezorgd dat ik zo min mogelijk over het gras loop. Er loopt inmiddels een aardig versleten paadje naar het kattenhuis en daar wil ik het graag bij laten. Overigens heb ik alweer een doos graszaad in huis maar het is nog te vroeg om mijn pogingen een fatsoenlijke grasmat te creëren te starten.

Bolletjes Hemelsleutel
Mocht je je afvragen wat die rare groene bolletjes zijn daar tussen die bruine takken, dat is stiekem wel één van mijn favo planten in mijn tuin. De Hemelsleutel is zo’n plant die stilzwijgend gewoon zijn ding doet. Niet bij mij overigens ik stond stilletjes heel erg te genieten van die groene bolletjes die uit zullen groeien tot grote groene takken.
De Hemelsleutel bloeit in het najaar en het hele seizoen kan ik vanaf mijn bankje kijken naar de groene takken die steeds groter worden. Om in september/oktober uit te bloeien in prachtige roze bloemen.
Vorig jaar heb ik op magische wijze levensvatbare stekken weten te bemachtigen maar ben blijkbaar vergeten de geweldige bloemen te fotograferen. Ik beloof beterschap.

Met een laatste blik verlaat ik de tuin en terwijl ik naar de voortuin loop zie ik dat alsnog één van mijn bolletjes uit aan het komen is. Nog even en hier bloeien ook de narcissen. Helaas is het nog geen lente. Donkere lucht pakt zich samen maar nog even schijnt de zon door de takken rond mijn huis snel fotografeer ik de sneeuwklokjes en katjes en vlucht naar binnen. Lijkt het toch al een beetje lente.

27 reacties