Trippie

Trippie: Ploggend naar België

Elk jaar kijk ik vanaf maart uit naar de eerste zonnige dagen in de hoop Willysweer te treffen. Minimaal boven de 20 graden en zon. Deze week hadden we het en besloten we het nuttige met het aangename te combineren en een ritje te rijden met de Willys jeep.

Geleerd van de voorgaande jaren stuurde ik Vriendjelief een dag eerder naar Willys maar er was weinig nodig. Beetje lucht in de bandjes, beetje olie en ze was er helemaal klaar voor. Een proefrondje bewees het. En dan de dag erna niet starten hè. Dat is de nieuwigheid. Of ze doet het erom.

Maar hemel toen we even later wegreden voelde het zalig, jeep reed voortreffelijk, het zonnetje scheen en het was absoluut niet koud.

Rijden we daar al door het prachtige Eindhoven ahum. We mooie bloesem en scherp zonnetje Vriendjelief werd ongeduldig had ie nog mazzel het spoor niet tegen te hebben.

*Vul hier wat lelijke woorden over de minder getalenteerde bestuurder in*

En hoppa we zijn mijn oude woonplaats Valkenswaard al voorbij. Zijn onderweg naar België. Eens in de zoveel tijd halen we daar boodschappen en ach we zijn er nu toch, ook maar meteen tanken.

Frans: Wat een kutstoplicht, stoplicht is dus vrouwelijk dan snap ik dat ze op rood staat, jammer voor je maar je krijgt geen groen licht meneer.

Op de route naar België rijden we langs de oorlogsbegraafplaats bij Valkenswaard en rijden ook over historische grond. Ooit was dit de opmarsroute van de Britten, nu is het vooral een te drukke weg.

Schijnt toch dat België geen derdewereldland is, heb daar met dit wegdek toch mijn bedenkingen over.

Ik ruik friet.

Blijf me verbazen over de brede wegen die door bewoonde delen gaan en hoe hard er gereden mag worden. Tis maar goed dat de Willys goede vering heeft.

Ah de fotoplek. Traditie is tijdens de eerste Willysrit een Willysfoto op een historisch correcte locatie te maken. Dit is Joe’s Bridge onderdeel van de Britse opmarsroute èn onderdeel van onze bevrijding. Voelt dubbel met Oekraïne, oorlog hoort geschiedenis te zijn.

Kermis in Lommel, rijden we ook voorbij trouwens.

De weg naar Balen is een beetje balen maar dan heb je ook wat, keilekkere broodjes en suikerbrood voor 20 cent. #Lidlzerowaste

Serieus nooit gedacht dat ik dit soort prijzen als goedkope benzine zou zien. Zijn die andere nummers toch prettiger.

De heen en terugweg is anders we rijden terug over Mol en het blijft heerlijk om met Willys over de Baileybrug te rijden, zou wel wat harder willen dat goddelijke gerammel van die 77 jaar oude brug. Andere mensen denken vast anders dan ik, bijvoorbeeld die brug is zo oud zal maar rustig rijden. Mijn versie is beter, toen maakte ze nog goed spul geef gas!

Abdij van Postel klinkt groots is het niet. De kaas is wel lekker trouwens. Nog even naar een minibieb en dan naar huis en duimen op nog meer Willysweer.