Toen Mickey een nacht niet thuis kwam

Toen Mickey een nacht niet thuis kwam

Toen Mickey een nacht niet thuis kwam

Elke avond al ver voor Mickey hier kwam wonen, roepen Frans en ik de katten binnen. Avondappèl wil wel eens wat langer duren maar over het algemeen weten onze katten het en komen binnen. Zo ook deze avond, Mickey kwam aanlopen maar zodra hij binnen was sprintte hij weer naar buiten en weigerde binnen te komen.

Ik haalde de rest binnen maar was niet bezorgd. Mickey heeft wel vaker een puberbui maar toen ik hem na een uur niet eens meer gezien had werd me duidelijk dat dit een lange nacht ging worden.

Met de rest binnen en Kitty op de auto als uitkijk vermoedde ik dat Mickey nog wel binnen zou komen maar ondanks mijn geroep elk uur kwam hij niet. En waar Kitty normaal wel weet waar die kleine draak uithangt, leek die nu ook geen idee te hebben. Ze weigerde binnen te komen en zat op de weg te wachten tot hij aan zou komen lopen om hem ongetwijfeld een tik te verkopen.

Maar hij kwam niet en ik begon me zorgen te maken. Dit was niks voor hem. En uiteraard deed ik geen oog dicht. Met regelmaat liep ik daar buiten om te roepen en fluiten en zette uiteindelijk de kattenbak buiten. De geur zal hij herkennen en daar ze een stuk beter ruiken dan wij zou hem dat thuis brengen.

Ik moet een paar uur geslapen hebben want ik werd om 7 uur wakker en ging wederom naar buiten. Het was licht aan het worden en terwijl ik inmiddels flink over de zeik, de greppels afzocht of hij niet was aangereden kwam Mickey als een binky aanlopen. Met een houding van u had mij geroepen? Ja 385 keer maar goed ik was te ver over de zeik om boos op hem te zijn en droeg hem naar binnen.

Hoewel hij de rest van de dag binnen is gebleven mag hij wel buiten en alsof hij begrepen heeft komt hij als vanouds elke avond binnen zodra ik hem roep en mag ik hopen dat dat zo blijft want ik tegenstelling tot hem staan grijze haren mij niet.

24 thoughts on “Toen Mickey een nacht niet thuis kwam

 1. Wat een zorgen, he? En terwijl jij je door de dag sleept na een veel te korte nacht, ligt meneer lekker te tukken natuurlijk.

 2. Oops. Wij hadden ook een kat die Mickey heette en die ook een nacht (of twee, drie weken) niet terug kwam. We hebben hem uiteindelijk ook gevonden, gelukkig, dus hij kwam ook thuis van het avontuur. Maar katten: de nachten zijn gewoon heerlijk voor hen. Er gebeurt zoveel leuks buiten, in de nacht. Zelfs nu we alleen een balkon hebben, wil de kat (ons prinsesje, niet Mickey) graag in de avond of midden in de nacht naar buiten. Het ongerust zijn is volkomen normaal, maar als zij een nacht weg was in de buurt dat wist ik dat ze terug kwam en dat ze lol had.

 3. Al grijze haren gehad Liesbeth? Anders kan je het niet weten :-)
  Begrijp je bezorgdheid heel goed. En gelukkig eindigde dit verhaal positief. Heb het ook meegemaakt en dan slaap je niet hé, de hele tijd heen en weer en maar roepen en ongerust zijn. Hoop dat hij het begrepen heeft en niet nog eens een puberdagje heeft.

 4. Toen ik nog op Zuid woonde met Minoesjka, ging zij ook naar buiten. En inderdaad, ook bij mij was er avondappel, en bleef mevrouw gewoon een hele nacht weg!!!
  Die stress kan ik me nog goed herinneren.

 5. Een gruwel lijkt me dat, een kat die niet naar binnen komt voor de nacht. Hier komen ze echt niet naar buiten dan. Een lieve vriendin heeft twee (van de drie) katten die altijd op avontuur willen. Komen ook trouw weer thuis. Maar op een nacht een van de twee niet. En die bleef ook weg. Zoekacties waren nutteloos, oproepen in de omgeving idem dito. 8 weken later verscheen de schavuit weer. Had een bandje om en deed net of hij gisteren vertrokken was. Weldoorvoed, dus vermoedelijk elders in de kost gegaan. Maar op enig moment toch bedacht dat hij zijn maatjes miste…De ongerustheid van de vriendin en haar gezin staat me nog goed bij….

 6. Ach, net als mijn katten, ze zijn de baas.
  Maar een is na een verhuizing ook drie dagen weggebleven.
  De derde avond ging een andere kat mee zoeken en wie klom er ’s nachts het slaapkamerraam binnen.
  juist. Hans

 7. Oef, grijze haren neem ik aan? Je zou haast denken dat iets hem naar buiten heeft ‘geroepen’, als hij zo ineens wegrende. Blij dat hij er weer is!

 8. Hier is mijn oppashondje ook met dwarse streken bezig.

  Gehecht aan haar maak ik mij ook zorgen als zij niet naar binnen komt.

  Grijs en kalend lees ik jouw met humor geschreven blogpost.

  Mijn zorgen blijven.

  Stille groet,

 9. Ik ben geen kattenmens, maar oh kan me dit zo voorstellen. Doet me trouwens denken aan mijn zoon toen die een puber was. Wou ook niet thuiskomen, als ik hem riep.

 10. zo je het schrijft doet mij lachen :)
  al zal leuk zijn anders zijn , er worden aardig wat katten iets aangedaan , buiten verkeersongelukken om

Comments are closed.

Back To Top