Tips om van je blogdip af te komen

Tips om van je blogdip af te komen

Tips om van je blogdip af te komen

Elke blogger loopt wel eens tegen een blogdip aan en zelfs ik als omniblogger ontkom er niet aan. Inspiratie is iets wat maar tot je moet komen en daar ik ook nog eens werk heb waarover ik het niet mag hebben, komt er nog al eens inspiratie tijdens mijn werk of over mijn werk. Baal ik wel eens een beetje van en dus deel ik hier wat tips om Tips om van je blogdip af te komen.

Tijdschriften die bij je onderwerpen passen
In mijn geval zijn dat de Kampioen en heel soms ook fotografiebladen. Ook zijn er genoeg boeken uitgegeven met vragen en bestaan er vragende theezakjes. Uiteraard zijn boeken ook een onderwerp voor mij maar aan reviews waag ik me niet meer. Veel tijdschriften zijn te leen bij de bibliotheek uiteraard kan je ze ook daar lezen.

Bloggen op een andere locatie
Meer dan eens ben ik na een stukje fietsen neergestreken n een koffietentje of in de bibliotheek. Naar mijn idee doet verandering van omgeving bloggen, maar zo niet dan heeft het stukje fietsen mijn hoofd leeggemaakt.

Ga iets doen, naar een leeg scherm staren gaat je alleen maar meer frustreren

Snuffelen door mijn zoekwoorden
Hoe achterlijk ze ook zijn er zit wel eens een idee aan vast.

Nieuwsberichten
Het nieuws is zoals de naam al zegt een constante stroom aan nieuwe informatie. Allicht dat daar eens een onderwerp bij zit waar je als rechtgeaarde blogger een ongezouten mening over wil geven. Ook als niche blogger kan je daar wat mee, allicht dat één van jouw onderwerpen eens langskomt en je er een aanvulling op weet. Of wie weet mis je jouw onderwerp tijdens het journaal.

Oude blogposts doorkijken
Eens in de zoveel tijd, vooral op zo’n verregende of bloedhete vrije dag wil ik me er wel eens aan overgeven, oude blogposts lezen. Uren gaan erin zitten en ik eindig meestal met een aantal nieuwe blog ideeën en een berg minder spel- en tikfouten op mijn blog.

Ik schreef nog een vragenlijst voor bloggers de boekentic-tag doe eens gek en vul ‘em in!

Narigheid is ook een blogonderwerp
Op de sociale media is het perfecte leventje al jaren in de mode, maar daar ben ik niet zo van. Iedereen heeft shit en vaak is het niet een onderwerp om aan te snijden als je er middenin zit. Maar achteraf wel. Allicht kan je blog(post) een uitlaatklep zijn of anderen helpen.

Random word generator
Je kan ze instellen op 2 of meer woorden, ze zijn meestal Engelstalig en ik kan er eindeloos op klikken en met niets eindigen en soms heb ik maar een paar seconde nodig. Overigens ook leuk om je Engels wat bij te spijkeren.

Ergens heen of iets doen
De meeste verhalen verzin ik onder de douche nou ga ik echt niet speciaal douchen als ik even een blogdip heb, maar het is nog altijd beter dan naar een scherm staren.
Meestal ga ik ergens heen en zoek ik van tevoren op waarmee ik dat kan combineren. Dat werkt niet altijd maar het bezig zijn en uitzoeken van dingen brengt me nogal eens op een blogidee. Een extra tip in google maps kan je heel makkelijk locaties opslaan in een aparte map die niet openbaar is. Hierin kun je zowel grote als kleine dingen zetten. Van die ene bakker die zo’n leuke inrichting heeft, maar in mijn geval vak ook WO2 locaties die ik nog eens wilde bezoeken.

Pinterest
Behalve de lekkerste recepten die ik nooit ga proberen staat Pinterest ook vol met een heleboel blogtips. Van de leukste thema’s, de beste blog ideeën tot de beste foto ideeën. Pinterest geeft je ook de mogelijkheden al je ideeën op te slaan maar is ook enigszins verslavend. Daarom werk ik het blogidee meteen (als kladje) uit.

Andere blogs
Dat het als blogger belangrijk is bij andere bloggers te reageren, is reeds bekend en zo niet lees dan hier over het belang van reageren bij anderen. Die andere blogs hebben net als jij ook wel eens een BBO (blog black out) en zolang je het niet allemaal tegelijk hebt, kan je in ieder geval nog een reactie achterlaten. Dikke kans dat je bij het reageren op andere blogposts toch nog een onderwerp te binnen schiet.

Heb je het tot hier gehaald? En nog steeds geen blog idee? Jeetje ’t is wel erg niet? Kijk hier eens en hier óók nog voor blog ideeën.

16 thoughts on “Tips om van je blogdip af te komen

 1. Hahaha ik lees net de reactie van Nicky en dat heb ik dus ook wel eens. Een notitie met daarna de gedachten: Wat wilde ik daar nu toch mee??
  Als ik echt niets weet dan laat ik mijn blog gewoon een weekje leeg. Dat is zo fijn van een persoonlijk log :)

 2. Wauw, ik ben gewoon “niet iedereen”.-) Heb eigenlijk nooit een blogdip en maak me ook geen zorgen als ik een uur van te voren nog niet wéét wat ik ga schrijven. Maar vandaag hoef ik al helemaal niet want ik schrijf maar om de andere dag een logje.
  Over problemen schrijven is toch vaak lastig omdat er dan meestal andere mensen bij betrokken zijn maar in ieder geval ga ik het als het even kan niet uit de weg en ja, dat zijn vaak veel gelezen verhalen wat dan nog niet eens de hoofdzaak is. Het voor jezelf alles op een rijtje kunnen zetten is veel belangrijker, net als de warme belangstelling als daar een reden voor is. ( ja hoor, ik schrijf hiér op m’n gemak een logje)
  Het beantwoorden van de reacties diept vaak een logje verder uit of geeft de gelegenheid een beetje te “keten”. Ik houd ervan. ;-)

 3. Ik heb eigenlijk altijd wel iets om over te schrijven. Vooral omdat ik maar één blog per week plaats. Ik maak notities in mijn telefoon van onderwerpen waar ik over wil schrijven. Maar soms komt zo’n idee op een ongeschikt tijdstip en heb ik geen tijd om het goed te noteren. Dan zit ik laten naar woorden te kijken als ‘stokbrood’ of ‘zingen’. En dan denk ik ‘Wat wilde ik daar nou mee?’

 4. Ik kan niet reageren op jouw reactie Liesbeth dus doe ik het maar hier.

  Die “balen” serie vind ik gewoon grappig en ik denk dat je dat er vooral in moet zien, de herkenning, de sniklach, de schaterlach. Ik doe heel af en toe ook wel eens zoiets (één of andere ergernis die ik dan ventileer) en er is altijd wel iemand die moet reageren dat ik niet zo’n treurzeur moet zijn. Wat ik over het algemeen niet ben, en vaak is het gewoon bedoeld om te lachen of te spotten met mezelf.

 5. Ik had er een speciale rubriek voor ‘balen’ en kreeg idd vaak de reactie dat ik positief moest blijven. Daar baal ik dan van. Was trouwens een maandenlang opgespaarde serie.

 6. Leuke blogpost, goede ideeën.
  Je boekentic-tag ga ik ergens in het voorjaar doen trouwens, staat in mijn lijstje met ideetjes :-)

  Wat je met narigheid ook hebt: het scoort gewoon goed. Mensen lezen dat graag. (ramp-toerisme anyone). Ze zeggen dan wel dat je positief moet blijven en mens erger je niet en zo, maar mensen lezen dat gewoon graag.

 7. Ik heb gewoon blogpauzes. Werkt prima. Het is niet dat ik dan een blog dip heb, maar heb het te druk of een mentale dip. Alleen weer beginnen erna vind ik wel eens lastig.

 8. Zo’n random word generator vind ik wel een heel tof idee. Doet ook nog eens een beroep op je talige creativiteit.

 9. Het gebeurt maar weinig dat ik niets weet en dan pers ik er op het laatste moment toch nog een blogje uit. En het gekke is dat er juist op z’on blogje veel reacties komen.

 10. zo’n dip kennen we allemaal wel
  mijn jongste broer is stervende , dus ik zit zo ie zo in een enorme dip
  en een blog verzet mijn zinnen wat

 11. Ik heb vaak onderwerpen in mijn hoofd zitten dat ik denk.. daar moet ik wat over schrijven….. totdat ik achter de pc zit en ik het alweer kwijt ben.

  Love As Always
  dimario

 12. Iedereen maakt dit wel eens mee. Ik ga dan buiten voor een lange wandeling en meestal komt het dan na het leeg maken van mijn hoofd wel in orde.

 13. Als ik het niet meer weet duik ik wel eens mijn fotoarchief in. Vaak verdwaal ik erin, maar meestal komt er dan wel wat uit.

 14. Dank voor deze zeer nuttige ideeën en tips. Herkenbaar de blogbackout
  Ik heb het momenteel bij mijn seasidesblog
  Wel ideeën maar inspiratie om het om te zetten in een mooie blog ontbreekt. Heeft overigens ook te maken met mijn streven naar perfectie ( goede teksten mooie foto’s passende quotes en mooie opmaak) maar dat doe ik me dus zelf aan
  Ik loop jouw tekst nog eens goed na en wie weet …

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top