25 blog ideeën om de vakantie te vullen

25 blog ideeën om de vakantie te vullen

25 blog ideeën om de vakantie te vullen

Zal ik doorbloggen in de vakantie? Elk jaar stellen vele bloggers zichzelf de vraag en elk jaar gaan vele blogs voor even op slot. Even geen blog typen maar genieten van de ondergaande zon met een goedgevuld glas. Ik gun het iedereen maar ik vind het ook jammer. Dus om jullie een eindje op gang te helpen (en houden) heb ik diep in mijn inspiratiemap gegraven en 25 blog ideeën om de vakantie te vullen gevonden.

Kan je je eerste fiets herinneren en fietste je graag? Neem je je fiets mee als je op vakantie gaat?

Bezoek eens een oorlogsmonument (in de buurt) of struikel- of luistersteen. Kende je deze geschiedenis?

Vul mijn fiets tag in!

Of schrijf zelf een leuke tag!

Welke kringloop/marktplaats/rommelmarkt vondst schiet je als eerste te binnen? Welke is favoriet?

Maak eens een wandeling door een park of natuurgebied en fotografeer een dier/insect, een bloem, een bijzondere boom, een bankje en een landschap. Kom hier eventueel over een paar maanden terug of overdag versus in de ochtend of avond.

Naar welke tijd zou je terug willen als alles mogelijk is?

Hoe is afvalscheiding bij jou geregeld en wat denk je daarvan? Ben je milieubewust?

Welke normen en waarden staan je naar het hart en welke irriteren je enorm?

Kijk eens door je laatst gehoorde nummers, deel eens iets over een artiest. Welke muziek van je ouders kan je nu wel waarderen? Lees hier mijn bijdrage.

Vertel over je favoriete avondmaaltijd en hoe je die klaarmaakt.

Welke licht verteerbare maaltijd is ideaal voor een warme dag?

Vertel over een deel van je huis wat je graag anders zou willen, grotere keuken, andere slaapkamerinrichting etc. Deel eventueel je plannen.

Bezoek 1 van de steden die je nog graag wilde zien. Schrijf niet alleen over je dag maar neem ook een monument of een struikelsteen, een museum, een leuke aparte winkel, een toeristische trekpleister, een onontdekt plekje en de bibliotheek mee. Als je bewust naar verschillende dingen kijkt kan je met 1 dag weg meerdere blogposts vullen.

Welk evenement in jouw regio moet iedereen leren kennen?

Maak een dag of een paar dagen lang foto’s van alles in je favoriete kleur.

Vertel over je favo snack, gezond en/of ongezond.

Welke zomerhit is het helemaal en welke kan je niet meer horen?

Welk snoep van vroeger zou je weer eens willen proeven?

Vertel over je favo boek (van vroeger). Welke serie heb je verslonden? Welk boek kan je wel dromen?

Zijn er dingen die je niet meer/minder eet sinds het zoveelste voedselschandaal?

Waar droomde je als kind van? En nu?

Vertel ons je bedgeheimen. Snurken kwijlen etc alle ranzige details graag. Of schrijf over je bed en hoe je een slechte nachtrust voorkomt om subtiel te omzeilen wat niemand wat aangaat.

Vraag eens 5 tot 7 willekeurige mensen (collega’s, vreemden) wat ze graag doen als ze niet aan het werk zijn. Wat valt je op?

Snuffel eens door je oude blogposts heen, zit er nog een vervolgblog aan? Deel eens een oude blogpost die nog steeds heel erg leuk is.

Maar mochten jullie toch liever denken aan dat goedgevulde glas en de zonsondergang, deze 25 blog ideeën om de vakantie te vullen mogen natuurlijk ook gewoon na jullie welverdiende blogrust gebruikt worden.

25 blog ideeën om de vakantie te vullen

30 thoughts on “25 blog ideeën om de vakantie te vullen

 1. Ha! Handig, zeg! Ik blog juist alleen als ik inspiratie heb. Dus misschien ook wel in de vakantie, wie weet. Maar dit lijstje is altijd handig!

 2. Mooi gebaar dat je anderen wil inspireren. Toch wordt het ritme ook hier wat teruggeschroefd. Lichaam en geest vragen dat momenteel. Ik pik de blogdraad wel weer op als ik daar zelf klaar voor ben. En dan kom ik hier misschien nog wel eens piepen. Fijne zomertijd toegewenst alvast!

 3. Ik ging dit jaar op halve kracht (vooruit). Genoeg te schrijven voor de gebruikelijke twee blogs per dag maar te weinig tijd om vooruit te schrijven. Mijn belangrijkste thema was een rijtje met vakanties sinds ik een digitale camera heb.

 4. Wat doen die bloggers dan buiten hun vakantie vraag ik me af. Ik blog dagelijks maar kan dat plannen en nee ik zit niet de hele dag achter de computer. Als de 3 weken vakantie opeens zijn om de banden aan te halen heb je het de rest van het jaar als verkloot toch. Minder bloggen snap ik hoor maar 2 maanden helemaal niks gaat er niet bij me in.

 5. Leuke lijst. Een tijdelijke blog-stop tijdens vakanties is volgens mij heel gezondheid. Weg even met het scherm – groot of klein – want uiteindelijk is het een heel egoïstische activiteit. Staren naar een scherm. Net als lezen. In de vakantie moet je iets doen SAMEN met je reis / vakantie genoten. Vertel er later wel over … En by the way … ik ben zelf een blogger en een lezer maar als mijn geliefde in mijn nabijheid is probeer ik dat zoveel mogelijk te laten. Behalve als ook zij zich verliest in lezen of scherm-turen.

 6. Moet zijn tip genoeg .
  De “t” is niet verschenen .Sorry.

 7. O ja zo had ik het dus nog niet helemaal bekeken zeg uh maar. Maar goed dat zou ik dus inderdaad kunnen doen.

 8. Hahaha, bedankt voor de inspiratie. Die is bij mij af en toe ver te zoeken …

 9. Geweldig ……….. ik ben benieuwd naar jou invulling van al deze ideeën :-)

 10. Je hebt ideeën genoeg Liesbeth. Voor mij veranderd er niets, ik ben al 10 jaar met vakantie.

 11. Ik ben een hobbyblogger en op vakantie raak ik geen computer of dergelijke aan. Na terugkomst blog ik wel over de vakantie. Afgelopen jaar ben ik niet langer dan een dag van huis geweest. Kortom geen echte vakantie.

 12. Leuke onderwerpen heb je aangedragen. Dank daarvoor.
  Ik zal waarschijnlijk “gewoon” door bloggen deze zomer.
  Ik vind het overigens nog steeds lastig om, wanneer ik onderweg ben en alleen mijn smartphone bij me heb, van daar af te bloggen. Maar wie weet doe ik het te weinig en zal het eens wennen.

 13. De foto geeft wel een vakantie gevoel.
  Maar hier geen vakantie, maar in het verleden wel ideeën gehad om de vakantie zo goed mogelijk te laten verlopen. Hans

 14. Leuke ideeen heb je daar geplaatst. Gelukkig heb ik in het jaar dat ik onderweg ben genoeg te zien en daarom
  Ook te vertellen. Iedereen een hele fijne vakantietijd gewenst.

 15. Ik blog gewoon door, maar er zijn wel een aantal herkenningspunten…

 16. Prachtig. Een foto die vakantiegevoel oproept. Misschien nog een parapluutje in het glas :) Zelf probeer ik dagelijks een foto te plaatsen. Ook in de vakantie

 17. Bedankt voor de tips. Misschien helpen ze want ik heb niet echt zin in bloggen en ik heb ook niet echt inspiratie.

 18. Goede tips voor die momenten dat de inspiratie wat is opgedroogd, kan elke blogger wel gebruiken. Daarvoor hoeft het niet eens vakantie te zijn. :-)

 19. O ja zát normale dingen, maar ook altijd een breekmesje, dat gebruik ik altijd op de drukkerij (daar is het altijd zoeken dus heb ik m’n eigen mesje altijd bij me) bij veel handklusjes. Vandaar ook de pleisters die ik op verschillende maten voor geknipt in een luchtdicht zakje bij me heb. Ik heb makkelijk een snee door papier, slik bloedvatverwijders dus een sneetje bloedt als een rund en met drukwerk kun je dát nou net niet hebben. Vandaar de pleister!

 20. Zoals een echte oma betaamd die pleisters. Zit er nog meer in die tas?:D

 21. Het zijn allemaal buitengewoon goede onderwerpen voor een tekst! Ik vind de vraag welke muziek van je ouders je nu waardeert heel interessant en ik moest lachen om de vraag over de bedgeheimen. (Breek me de bek niet open :-) ) Ikzelf zal over anderhalve maand vermoedelijk een poosje stil zijn, want elders. Maar ik kom terug! En hoe! :-)

 22. Ja raar hé, de inspiratie vliegt me bijna overal naar de strot. Heb wel de mazzel dat ik een tikkie breedsprakig ben;-) Liep in 2008 de vierdaagse mee, schreef iedere avond een logje en was na een hele week nog niet uitgekletst over wat ik allemaal mee maakte . Vergat vandaag te vragen of ik foto mocht maken van een leuke knul die gevallen was op zijn skates die hij wat ontwent was. Had een flinke schaafwond en ik heb altijd pleisters in mijn tas, Zag even te laat het logje zitten;-)

 23. ideeën genoeg, maar niet veel respons in deze komkommertijd Liesbeth

  en een prachtige foto , die me inspireert

  groeten

 24. Hartelijk dank! Ik vind het zo jammer dat juist in de tijd dat mensen vrij zijn ze stoppen met bloggen. Jij hebt de kunst van die meerdere blog posts zo goed onder de knie dat ik je wel als voorbeeld kan stellen.

 25. Oeps, in regel 1 is tussen “op en ga” vakantie weggevallen.

 26. Nah….. een logje dat ik rustig over kan slaan, á gá ik niet op vakantie en b áls ik op ga hebben mijn lezers héus geen vrijaf… ik schrijf over drie dagen vakantie nét zo makkelijk 7 logjes ;-) Inderdaad wél jammer als het zo héél rustig is in logland .
  De onderwerpen die je aanreikt zijn zeker leuk en sommige ervan maak ik wel eens gebruik van.
  Bedgeheimen….? ja hoor , hebben al een beurt gehad , oud blog herplaatsen? Zeker weten ook al meerde malen gedaan, vervolg op vorig logje? morgen het derde logje over een uitstapje van nog geen drie uur. En ja hoor het werkt allemaal want ook in deze vakantietijd laten mijn lezers het niet (allemaal tegelijk) afweten. Leuke oproep, leuk logje, zeker weten!

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top