Tips om bloggen makkelijker te maken

Lees hier mijn Tips om bloggen makkelijker te maken

Tips om bloggen makkelijker te maken

Elke blogger kent het geen inspiratie, blaadje kwijt, vergeten foto’s te maken of ronduit slechte foto’s en na een paar weken van dit soort ellende is opeens het plezier in bloggen weg. Hier deel ik mijn beste tips om bloggen makkelijker te maken. Zodat jullie het plezier erin niet verliezen.

Evernote:
Ik was dus dat type met de losse blaadjes als ik mazzel had, had ik dat geniale idee in een schrift geschreven, maar welk schrift en waar, op de linkerbladzijde ergens….Waardeloos systeem wat me nogal eens mijn nachtrust kostte. Toen kwam ik op mijn zoektocht naar verbetering Evernote tegen. Een notitieprogramma wat zowel op android, apple als windows draait en met elkaar in verbinding staat. Elk idee zet ik er met de sneltoets in en mits met internet verbonden staat het een paar seconde later dus ook op mijn laptop. Ik zet er telefoonfoto’s in die ik bij een blogpost wil gebruiken maar maak ook een lijstje met locaties en adressen als ik een stad bezoek.
Evernote kan gratis en betaald, je kan er handgeschreven en gesproken tekst in kwijt, ermee chatten en zelfs muziekbestanden opslaan. In het begin is het wat overweldigend maar ik beloof je, je gaat Evernote geweldig vinden.

Tips om bloggen makkelijker te makenInplannen:
Zal je altijd zien, je hebt de hele week naar je vrije (blog)avond uitgekeken ben je te beroerd om je hoofd overeind te houden. Kansloos je mandje in natuurlijk, maar wat dan met je blog? Niks makkelijkers dan een paar reserveblogs klaar hebben te staan. Ook kan je een paar dagen vooruit werken of de vaste onderwerpen alvast klaarzetten.

Onderwerpen:
Vaste blogdagen is hartstikke handig, ik raad niemand aan elke dag te bloggen maar een paar zekerheden dat werkt. Mijn vaste onderwerpen zijn de Tweede Wereldoorlog, katten en/of Doezel, fietsen en dagjes weg. Ik beloof je als je favo onderwerpen hebt, dan ga je er op letten. Ga door op een onderwerp. Als voorbeeld: schrijf je graag over auto’s, schrijf dan ook over leuke auto apps, manieren om kids rustig te houden achterin, leuke routes om te rijden als het wat minder weer is, welke boenwas je echt moet proberen, hoe je je auto winterklaar maakt en welke auto je nooit meer wil rijden. Er zit vaak meer in een onderwerp dan je denkt het is een kwestie van breder kijken.

Kalender:
Hoewel ik in Evernote de blogposts met datum en herinnering heb staan vind ik een offline kalender ook vaak makkelijk. Uitschrijven waar je het die week over wil hebben geeft overzicht en rust. Ook kan je makkelijk even noteren dat je nog een foto moet maken. Omdat ik regelmatig terugkerende onderwerpen heb vind ik het uitgeschreven fijner om te zien wanneer een onderwerp weer aan de beurt is. Een kalender maakt het spreiden van onderwerpen makkelijker.

En kunnen jullie iets met deze tips om bloggen makkelijker te maken? Heb jij nog een gouden tip? Ik hoor het graag!

16 thoughts on “Tips om bloggen makkelijker te maken

 1. Ik schrijf tegenwoordig vaak drie blogs vooruit. Omdat ik op zo’n moment even een stuk inspiratie bezit en meen dat je die niet verloren moet laten gaan. Alles door mekaar heen. Deed ik vroeger anders, maar voor dagelijkse onderwerpen of ad-hoc zijn de andere sociale media…

 2. Sinds ik teksten zat te typen en mn vriend iets anders wilde doen in bed, wel.

 3. Ik ben het helemaal eens met jouw tip van vooruit bloggen. Wat tijdloze stukjes hebben staan… maar ik heb er eigenlijk nooit de discipline voor. Jij wel?

 4. Gewoon blijven experimenteren en jezelf blijven vernieuwen, in welk opzicht dan ook, dan loopt het lekker, net als het leven zelf.

 5. Ik heb alleen altijd “een losse pols” bij de hand en daar schrijf ik uit;-) Nee vooruit schrijven lukt me niet, dan blijf ik prutsen en rommelen tot ik de ziel eruit heb, óf ik vind het een aardig logje en dan wil ik het gewoon publiceren.. Wel zit de camera standaard in m’n zak of tas en ik maak foto’s zodra ik denk “daar zit een logje in, soms voor direct, soms later als er iets actueel is waardoor er een ingang naar de foto komt. Soms vraagt het wat zoekwerk op het internet voor aanvullende info maar dat doe ik meestal al schrijvende want een logje schrijf ik “voor de buist weg”, ( die zit toevallig toch al aan die losse pols) … goh, eigenlijk ga ik wel héél nonchalant met m’n lezers om , shame on me! .
  Het ergste is nog dat ik zo óók reacties schrijf, precies, dan kán in een half logje ontaarden;-)

 6. Mijn blog draait feitelijk om foto’s. Veel tijd aan tekst besteedt ik dus doorgaans niet. De foto zelf moet wel even gefinetuned worden aangezien ik altijd in RAW schiet. Ik maak mijn blog op in Live Writer wat erg makkelijk werkt.

 7. Ik maak enkele foto’s met mijn GSM en daar haal ik dan mijn inspiratie uit.
  Mijn verhalen werk ik uit in Google Drive. Die kopieer en plak ik dan in WordPress als ze klaar zijn.
  Evernote ken ik niet maar het lijkt me wel intererssant. Wie wee probeer ik het.
  Thx voor de tips in ieder geval.

 8. Zoals je weet heb ik 2 vaste dagen, de maandag en de zaterdag. De maandag staat meestal al voor een paar weken klaar.
  Verder zet ik vaak als ik bezig ben in wordpress een idee meteen in concept en werk het later uit.
  Maar dat ‘evernote’ van jou ga ik eens even uitzoeken! Dat lijkt me superhandig, want soms vergeet ik het echt als ik een idee niet opschrijf.

 9. Ik blog maar een paar keer per week en dan gaat het uit m’n hoofd kladblok/notepad in. Dwz een textverwerker zonder opmaakt. Bij het tikken wil ik me niet laten afleiden door opmaakonzin. Dat tikken is zo gebeurt en dan ga ik vaak het een en ander nazoeken en pas de text aan. Als ik het prima vind, dan plak ik het in WordPress en daar doe ik dan nog wat aan de opmaak.

  In het txt-bestand waar ik in blog zet ik ook steekwoorden voor een volgend blogje. Als ik onderweg iets zie, dan maak ik een foto en dan weet ik later wel het verhaal er bij te bedenken. Ik heb een aantal stokpaarden als fietsen, Alkmaar, milieu en als het even meezit iets waar anderen nooit over beginnen. Soms doe ik er wat (inter-)nationaals door, maar dan vooral met een afwijkende invalshoek. Verder veel afwisselen. Ik hou er niet van als een blogger steeds over hetzelfde blogt. Dan haak ik af. Ik heb al moeite met bloggers die een vast ritme hebben zoals maandags een gedicht en dinsdag geneuzel over de kat.

 10. Als ik een idee heb zet ik dat meteen in wordpress. Vaak gooi ik een artikel dan ook weer weg, maar soms als ik geen inspiratie heb gebruik ik een van de al aanwezige concept artikelen. Evernote heb ik een tijd gebruikt, maar dat werd al snel even overzichtelijk als mijn postvak in…

 11. goede tips voor wie ze nodig heeft , ik deel ppsjes en soms een foto album
  of vertel over de dag die ik had of krijgen ga
  vanaf morgen vroeg blog ik niet want dan ben ik een klein weekje weg

  fijne avond groet

 12. Een kalender houd ik niet bij, maar de andere tips pas ik wel toe. De inspiratie komt of komt niet. Als er veel komt, dan rammel ik even door op mijn iPad (met afzonderlijk toetsenbord!) en dan heb ik wat reserve.

 13. Dat probleem heb ik tot nu toe niet gehad ?. Ik plan eigenlijk niets in en ideetjes gaan rechtstreeks mijn WordPress concepten in want notitieboekjes gebruik ik niet. Meestal heb ik meerdere momenten per week gewoon zin om te schrijven en dan maak ik daar wel tijd voor.

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top