Actueel Tags

Terugblik Tag 2017

Zo mensen 2017 wat hebben we erover te zeggen. Behalve dat het voorbij is gevlogen. Was het wat? Aan de hand van een aantal vragen hoor ik graag wat jullie denken over het afgelopen jaar.  Dus hierbij speciaal voor jullie de Terugblik Tag om op jullie blog terug te kijken naar 2017 èn heel even vooruit te kijken naar 2018.

Beste aankoop?
Dat moet gewoon mijn tablet zijn! Het scheelt zoveel tijd dat ik ideeën meteen in Evernote kan zetten en waar dan ook op mijn tablet met toetsenbord bij kan werken.

Welk nieuwsitem staat je nog bij?
Die aanslag bij het concert van Ariane Grande, of hoe ze ook heet, die jonge mensen die waarschijnlijk voor het eerst met vriendinnen weg mochten en dan nooit meer thuis komen. En de twee 14 jarige meisjes die op korte afstand van elkaar verdwenen en vermoord bleken.

Best gelezen blog post? Of je favo dat mag ook?
De best gelezen blog post gaat over mijn 4 redenen op te stoppen met bloggen. Geloof dat dat ironie is.
Mijn favo post is degene die ik typte op een typemachine.

Welke 3, 4, 5, 6 foto’s vertellen over jouw 2017?
2017 kende hoogte en dieptepunten. Hoewel het tussen Frans en mij geweldig gaat, heeft hij een jaar met veel veranderingen achter de rug. Hij gaat niet graag op de foto maar op 18 september hadden we een jaar samen en wilde ik weer eens een selfie. De voorgaande was van toen we elkaar net kende… Ook hield de Hoekselijn op met bestaan en ik nam zeer recent afscheid van m’n opa. Hoewel van niet geweldige kwaliteit, Doezel en Frans in gesprek, mijn mannen op de foto.

Wat deed je dit jaar voor het laatst in je leven? En voor het eerst?
De trein nemen naar Hoek van Holland. O en chocola eten, deze grootverbruiker is afgekickt.
Dit jaar zag ik voor het eerst het Graf met de Handjes, De Cenakelkerk en het naastgelegen Museumpark Orientalis, ik zag koeien dansen, deed roadtrips door de helft van Nederland, bezocht Woudrichem, Gorinchem en de ENCI mijnen. Bezocht musea over fietsen, Scheveningen, kolenmijnen, suffe schilderijen en natuurlijk de Tweede Wereldoorlog. We reden met de Willys jeep door Nijmegen, Arnhem, Groesbeek, maar ook naar Vlaardingen en Hoek van Holland. Ik ging naar Kinderdijk, Amersfoort, Naarden en nog is mijn lijstje niet korter geworden.

Wat heb je te weinig gedaan?
Fietsen, tis gewoon een schande.

Wat wil je volgend jaar anders doen?
Meer fietsen, minder dierentuin en meer sparen. En ik wil graag een Roadtrip naar Zeeland, heb nog wat plannen in Noord-Holland en meer boeken lezen zou ook geen kwaad kunnen.

Welk nummer van 2017 staat in jou top 10?
The Chainsmokers & Coldplay – Something Just Like This

Heb je leuke vooruitzichten voor 2018?
Jup ik heb kaarten besteld en vrij gekregen en ga voor de derde keer naar…(trouwe lezer weet hier het antwoord). Daarnaast staat er nog wel iets op het programma maar dat heeft geen haast, of datum. Ik zie wel van er in 2018 op me af komt.

Genoeg vragen om 2017 nog even te laten passeren want het is weer snel gegaan, veel plezier met de Terugblik Tag!