Terugblik Tag 2017

Terugblik Tag 2017

Zo mensen 2017 wat hebben we erover te zeggen. Behalve dat het voorbij is gevlogen. Was het wat? Aan de hand van een aantal vragen hoor ik graag wat jullie denken over het afgelopen jaar.  Dus hierbij speciaal voor jullie de Terugblik Tag om op jullie blog terug te kijken naar 2017 èn heel even vooruit te kijken naar 2018.

Beste aankoop?
Dat moet gewoon mijn tablet zijn! Het scheelt zoveel tijd dat ik ideeën meteen in Evernote kan zetten en waar dan ook op mijn tablet met toetsenbord bij kan werken.

Welk nieuwsitem staat je nog bij?
Die aanslag bij het concert van Ariane Grande, of hoe ze ook heet, die jonge mensen die waarschijnlijk voor het eerst met vriendinnen weg mochten en dan nooit meer thuis komen. En de twee 14 jarige meisjes die op korte afstand van elkaar verdwenen en vermoord bleken.

Best gelezen blog post? Of je favo dat mag ook?
De best gelezen blog post gaat over mijn 4 redenen op te stoppen met bloggen. Geloof dat dat ironie is.
Mijn favo post is degene die ik typte op een typemachine.

Welke 3, 4, 5, 6 foto’s vertellen over jouw 2017?
2017 kende hoogte en dieptepunten. Hoewel het tussen Frans en mij geweldig gaat, heeft hij een jaar met veel veranderingen achter de rug. Hij gaat niet graag op de foto maar op 18 september hadden we een jaar samen en wilde ik weer eens een selfie. De voorgaande was van toen we elkaar net kende… Ook hield de Hoekselijn op met bestaan en ik nam zeer recent afscheid van m’n opa. Hoewel van niet geweldige kwaliteit, Doezel en Frans in gesprek, mijn mannen op de foto.

Wat deed je dit jaar voor het laatst in je leven? En voor het eerst?
De trein nemen naar Hoek van Holland. O en chocola eten, deze grootverbruiker is afgekickt.
Dit jaar zag ik voor het eerst het Graf met de Handjes, De Cenakelkerk en het naastgelegen Museumpark Orientalis, ik zag koeien dansen, deed roadtrips door de helft van Nederland, bezocht Woudrichem, Gorinchem en de ENCI mijnen. Bezocht musea over fietsen, Scheveningen, kolenmijnen, suffe schilderijen en natuurlijk de Tweede Wereldoorlog. We reden met de Willys jeep door Nijmegen, Arnhem, Groesbeek, maar ook naar Vlaardingen en Hoek van Holland. Ik ging naar Kinderdijk, Amersfoort, Naarden en nog is mijn lijstje niet korter geworden.

Wat heb je te weinig gedaan?
Fietsen, tis gewoon een schande.

Wat wil je volgend jaar anders doen?
Meer fietsen, minder dierentuin en meer sparen. En ik wil graag een Roadtrip naar Zeeland, heb nog wat plannen in Noord-Holland en meer boeken lezen zou ook geen kwaad kunnen.

Welk nummer van 2017 staat in jou top 10?
The Chainsmokers & Coldplay – Something Just Like This

Heb je leuke vooruitzichten voor 2018?
Jup ik heb kaarten besteld en vrij gekregen en ga voor de derde keer naar…(trouwe lezer weet hier het antwoord). Daarnaast staat er nog wel iets op het programma maar dat heeft geen haast, of datum. Ik zie wel van er in 2018 op me af komt.

Genoeg vragen om 2017 nog even te laten passeren want het is weer snel gegaan, veel plezier met de Terugblik Tag!

28 Reacties op “Terugblik Tag 2017

 1. Ja ik schreef hem pasgeleden. Leuk dat je hem overneemt! Laat even wat weten maak ik er een lijstje bij.

 2. Deze neem ik over. Heel erg leuk! Heb jij hem geschreven? Dan noem ik je even in mijn variant.

 3. IK kom traditioneel aan het einde van het jaar met een eigen overzicht van de feiten die er voor mij toe deden. Maar jouw beandering is wel heel erg leuk moet ik zeggen…..interactief ook.

 4. Wat een leuke tag,, ik heb hem in ieder geval als concept opgeslagen. Moet nog even kijken wanneer ik hem ga plaatsen, waarschijnlijk pas na kerst hoor.

 5. Ik blog eigenlijk wel over vrijwel alles maar ga niet overal even diep op in!

 6. Heel begrijpelijk daarom heb ik het gehouden op dingen waarover ik blogde.

 7. Best een leuke tag, maar waarschijnlijk doe ik er niets mee, er zijn téveel zaken die ik dit jaar voor het eerst deed waar niemand blij van zou worden, ook wat dingen voor het laatst gedaan (denk ik) die nogal wat impact hebben. Zou geen vrolijk logje worden.

 8. Leuke Tag hoor!
  Fietsen heb ik ook te weinig gedaan..
  Misschien neem ik hem wel over!
  Fijn dat het zo goed gaat tussen jou en Frans én Doezel ?

 9. beste aankoop
  2 paar nieuwe wandelschoenen

  alle aanslagen alle ontvoeringen en verkrachting en moorden
  en de smerige wereld politiek

  mijn favo post pppffftttt
  heb ik niet , als ik 1 glimlach krjg is elk blog geslaagd

  ik was zelf blij met vele mooie natuur foto’s

  ik deed niets voor het laatst
  voor het eerst eigenlijk ook niet
  en ook mijn lijstje is nog lang niet leeg

  wat deed ik te weinig
  afvallen

  anders doen in 2018
  eigenlijk niets , ben best tevreden zo het is
  maar meer mooie wandelingen maken zeker weten

  geen leuke nummers hier

  vooruitzichten , een grote renovatie hier aan de woning

 10. Bij mij gaat het ene jaar geruisloos (met uitzondering van het vuurwerk) over in het andere. Niks geen nieuwe start, alles gaat gewoon door, oorlog, moord en doodslag.

 11. 2017 was voor mij een jaar waarin sommige dingen en vriendschappen tot een eind kwamen. Er was dan ook nog de problemen met onze dochter. Toch vond ik er de nodige rust die ik vorige jaren niet vond.

 12. Je kan het altijd proberen toch? Daarbij dit is jouw terugblik op jouw 2017. Die is voor iedereen anders.

 13. Voor mij is nieuwjaarsdag gewoon dag 1 van een nieuw jaar. Geen goede voornemens en geen terugbliktag. Natuurlijk blik ik dagelijks terug maar dat beperkt zich niet tot 365 dagen :)

 14. Ik wil 2017 zo gauw mogelijk vergeten buiten al de mooie wandelingen,,teveel verdriet..Een nieuw jaar met een blanco blaadje beginnen.,daar kijk ik naar uit.

Reacties zijn uitgeschakeld.

Mijn blog draait op cookies en koffie!

Cookiebanner country

Categorieën

Archief:

Leesvoer: