Mist tijdens de schemering
Fotoserie

Fotoserie: Mist tijdens de schemering

Dat ik zo goed als altijd mijn camera bij me heb, heeft er al vaker voor gezorgd dat ik onverwacht mooie dingen kon fotograferen. Laatst zat ik naar Frans in de auto toen ik nog niet eens ver van huis, zo ongeveer overal tegelijk mist op zag komen. Het gouden uur was afgedekt door een laag wolken, het was vochtig november weer en voor die mist er was, was er helemaal niets in mij die vond dat ik foto’s moest gaan maken. Maar mist, mist veranderd anders. De toch al korte dagen worden zonder ondergaande zon wel heel vroeg ingezet en geven de dag een trieste aanblik. Die aanblik veranderd naar spookachtig als opeens vanuit alle hoeken dikke mistflarden voorbij komen drijven. En zo dreef die mist me uit de warme auto en schoot ik de fotoserie: mist tijdens de schemering.

21 reacties