Met de WIllys Jeep op de motorcrossbaan
Persoonlijk

Mannen blijven altijd jongens

De meeste vrouwen die met zo’n geval samenwonen of er één regelmatig meemaken die weten dat hoe groot ook; mannen blijven altijd jongens. Zo ook de mijne, wist ik al toen ik hem leerde kennen en ergens val ik dus op die speelsheid in Frans. En het was dan ook weer zo’n zaterdagmiddag dat ik zin had in een ritje en hij wilde checken of ik echt wel stevig in die jeep zat.

De vroegere bijnaam van de Willys jeep is berggeit dat ding kwam overal. Zo’n crossbaan heeft ‘ie helemaal geen last van. Meer modder, hogere heuvels nog steeds geen probleem. Zo reden die Amerikanen er ook mee rond, ze gaven er niks om of er nou nog een aanhanger achter hing of niet gas d’r op! Dat is dus ook de rijstijl van Frans en ook het uiterlijk van zijn Jeep is niet zo perfect. Gebroken verf, aangestipte plekken en hier en daar een puntje roest. De Jeep heeft gebruikssporen maar onder de motorkap purrrrt ze als een poesje zo mooi. Maar met die koude dagen gaat ze in de stalling en wachten we op mooier weer. Hoewel de Jeep er niets om zou geven als er een flinke laag sneeuw lag, is het oppassen geblazen dat de koeling niet bevriest.

Dus zoals jullie begrijpen is dit filmpje van een aantal maanden geleden en o ik was er trouwens uitgestapt, niet uitgelazerd! Na een jaar met Frans ken ik zijn jongenstreken wel.

21 thoughts on “Mannen blijven altijd jongens

 1. Heerlijk toch, om zo samen lol te hebben. Hoop dat die speelse jongen en dat speelse meisje in jou nog heel veel lol samen gaan beleven.

 2. Oooit verkocht ik o.a. Japanse terreinwagens. Stoere bakken die net als de toenmalige concurrentie overal doorheen zouden ploegen. Maar bij demoritten in ruw terrein waren het toch de 4×4 Unimog en Laro’s die de dienst uitmaakten. En die leerden hun skills door goed te kijken naar deze ‘GP’s uit de Tweede W.O. Intussen zijn veel van die Japanse merken gestopt met dit soort voertuigen en noemen ze die SUV’s. Pretenderen veel maar in de prut vallen ze door de mand…Jaja, ook ik was ooit zo’n boy die in de blubber speelde…

 3. ja zo’n karretje had graag de sneeuw in gegaan , en dan wel daar waar geen zout gestrooid word , lekker in de vrije natuur
  ook ik hoorde wat gilletjes , en ja je kan vaak niet zien wat er na de top van zo’n heuveltje komt :)
  mooi in beeld gebracht , hoe een man kind blijft
  ik kan er hier 1 met de neus aanwijzen :)
  slaap wel groet

 4. Nou, je kan wel zeggen dat mannen jongens blijven, maar dit is toch echt geen kinderspel hoor! Maar serieus mannenwerk! Voor sommige mannen dan.

 5. Heb er zelf ook in gereden in militaire dienst. Het leukste vond ik terrein rijden. Er was een speciale versnelling voor. Iets met hoge en lage gearing. Leuk filmpje.

Comments are closed.

Back To Top