Sherman tank in Mierlo-Hout

Sherman tank in Mierlo-Hout

Naar aanleiding van de foto’s van de herdenking in Eindhoven heb ik gevraagd of ik niet nog iets voor Wo2actueel kon betekenen. De Tweede Wereldoorlog is tenslotte één van mijn grootste interesses naast fotograferen en fietsen. Zeer snel en zonder twijfel kreeg ik het verzoek of ik naar de kleine herdenking wilde gaan er kwam namelijk een Sherman tank in Mierlo-Hout. Hij kon er zelf niet heen omdat hij moest spreken elders in Helmond. Het monument in Mierlo Hout is relatief nieuw maar staat op een goede locatie. Langs het spoor en langs de doorgaande wegen door Mierlo-Hout en naar Helmond centrum. Ik wist dan ook meteen welk monument hij bedoelde. Helaas was het dinsdag verschrikkelijk slecht weer. Buien die me het zicht onderweg ontnamen en voor ik er goed en wel was had ik al geen droge draad meer aan mijn lijf. Maar eigenwijs als ik ben, geef ik niet op. Er zou namelijk een Sherman tank komen. Eenzelfde tank als er 71 jaar geleden hier door de straat heeft gereden. Memorabel-ja en behalve dat Super GeWeldIg VeT gaaf! Ja ik heb eerder tanks gezien en ook rijdend maar dan wel in en om musea en de bijbehorende bossen.

De serie is gepubliceerd op: TracesofWar.nl

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.