Fotoserie: Schaapskudde in Cuijk

Schaapskudde in Cuijk

Fotoserie: Schaapskudde in Cuijk

Ondanks alles rijden Frans en ik af en toe een trippie en de omgeving van Cuijk is al jaren één van onze favorieten. Met de Maas aan onze voeten en de heuvels in het zicht genieten we van de natuur en in deze tijd uiteraard van de dieren die overal weer buiten staan. Deze keer zag ik tot mijn vreugd een schaapskudde in Cuijk op de dijk langs het water grazen. Frans vroeg niet eens of ik er foto’s van wilde maken parkeerde en liet me begaan. Vanaf de dijk zag ik hoe druk bereden het fietspad was en besloot boven te blijven staan. De schapen waren niet zo tam als ik hoopte maar met uitzicht over het water en een zoomlens kwam ik een heel eind. Iets te fanatiek boog ik me over de afrastering en checkte voelde dat er stroom op stond, beide keren…
De prachtige dieren liepen eerst weg maar kwamen na verloop van tijd teruglopen. In kuddes als deze is één vrouwtje de baas en voldoen ze nog altijd aan het spreekwoord. Terwijl de schepen en fietsers voorbij kwamen genoot ik van het uitzicht en het gemekker van het Kempisch Heideschaap. Fotoserie: Schaapskudde in Cuijk.

 

31 thoughts on “Fotoserie: Schaapskudde in Cuijk

 1. Prachtige foto’s! Zo leuk, schapen! Ik word er altijd blij van.

 2. Af en toe een trippie moet kunnen hoor!
  Zeker als het zulke mooie plaatjes oplevert.

 3. Ouderwetse Nederlandse foto’s. En niet gemaakt op een kinderboerderij maar van een echte schaapskudde . De stempel van de ram van vorig jaar staat nog op één van de ooien. Nooit geweten dat een vrouwtje de baas is van een kudde maar wel logisch, want rammen staan er maar kort tussen.
  Geweldige foto weer, Lies!

 4. Wat een mooie foto weer. Die schapen met die dikke lijven bol wol geven altijd zo’n lekker knus gevoel.

 5. Die hekken heb ik ook wel eens mogen ervaren. ;-) Niet leuk.

  Deze kuddes zonder herder maar langs het water, de werkkuddes zeg ik maar, want het zijn gras- en heidemaaiers op pootjes, zijn inderdaad vaak wat schuwer dan de beestjes die ik elders tegenkom.
  Ik vermoed zomaar dat niet elke voorbijganger even leuk is.

  Zoomlens doet inderdaad wonderen. Weer een streepje voor kamp ‘echte fotocamera’ .

 6. Hey Cuijk, daar woont familie van me. Ik kom er denk ik eens in de 5 jaar, in Cuijk.

 7. Heel mooie serie Liesbeth van deze schapen , en de laatste uit deze serie met dat water op de achtergrond is mijn favorite foto van deze serie, niets ten nadele van de rest.

 8. De schapen geven toch weer hoop, lammetje en ook meerkoetje, zwanen en zo voort. Hans

 9. Toch mooi die kudde schapen. Kan je een tijdje van genieten maar je moet je niet elektrocuteren ?

 10. Schapen zijn wel mooie bijzondere dieren. Ik heb een vriendin die helemaal gek ik van schapen, dus altijd als ik schapen zie, denk ik aan haar. Dat stroom is niet prettig om te checken…

  Love as Always
  Di mario

 11. Dat donkere snuitje dat jou recht aankijkt is mijn favoriet, lief koppie. Altijd leuk om te zien zo’n kudde. in hun “wolletje”.

 12. En ik heb er nog niet eens verteld dat Cuijk bevrijd is door 2 Amerikaanse broers die op 17 september moesten landen op Groesbeek. Ze konden niet op tijd het vliegtuig uit omdat degene voor hen waarschijnlijk gewond was. Ze landde op een weiland tussen Haps en Cuijk en werden door het verzet geholpen. De dag erna veroverde ze de kazematten en bevrijdde daarmee Cuijk.

 13. Mooie serie, met een restantje oorlog. Hoe passend bij jou in deze dagen.

 14. Heel mooi! Op de derde rij van boven, de meest rechtse foto, lijkt het lam erg op die van Het Lam Gods van Van Eyck, te zien in de st. Baafs te Gent. Prachtige foto van een prachtig beest, geen kleuter meer en ook nog net geen puber, er tussenin en toch al zelfbewust.

 15. Meestal is er maar een vader bij die schapen, hooguit twee, of het moet wel een hele grote kudde zijn. Het is nog een heel gedoe voordat ieder schaap gedekt is. Mooie foto’s Liesbeth.

 16. Die schapen op het talue naast een grote weg zien we in Belgie ook meer en meer.
  Het zijn leuke dieren

 17. Dus je denkt dat pappa schaap lekker druk is geweest met de vrouwtjes.
  Het is een hele mooie serie geworden. Vervelende is dat ik altijd aan lamsvlees moet denken als ik lammetjes zie. Ik eet het zelf nooit maar vind het maar niks net als kalfsvlees.

 18. Ja de jeeptunnel ik ken het. Ze kan er onderdoor maar dan moet zelfs de radio er vanaf.

 19. wat een schitterende dieren zijn het toch
  en je hebt hen prachtig op beeld vast gelegd
  in een mooie locatie , waar ik ook nog eens terug wil ?
  maar er is zoveel moois nog wat ik wil hihi
  je weet ik wandel wat af , zag onlangs op tv de duiker onder het spoor bij Arnhem waar de Engelsen gelukkig door weg konden komen , ik zocht de plek op , op google , ik was er vlak bij op wandeling tussen Oosterbeek en Arnhem , daar ga ik weer eens heen ook , er is zoveel moois
  ja ik ben nu 5 jaar met pensioen en geniet er van

 20. Mooie serie van een mooie plek.
  Het is een populair fietspad, op veel plaatsen langs de Maas lopen schapen.

 21. Ik heb gekeken het zijn allemaal anderen steeds, maar sommigen hebben duidelijk dezelfde vader;)

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top