Shoplog: Eindelijk weer een kringlooprondje

Eindelijk weer een kringlooprondje

Shoplog: Eindelijk weer een kringlooprondje

Dat ik dol ben op de kringloop dat is stiekem wel bekend geworden, maar door corona kan ik me mijn laatste kringlooprondje amper herinneren. Wat ik nog wel weet is dat dat ergens in februari was en we vreemd werden aangekeken omdat we afstand van iedereen hielden. Dat afstand houden, dan hebben we erin gehouden en met de nodige voorzichtigheid deden we eindelijk weer een kringlooprondje.

Afstand houden werd zelfs door de teamleider vergeten

Het eerste filiaal in Schijndel reden we voorbij. Het was er helaas te druk en dus reden we door naar Boxtel. De liefde voor de kringloop heb ik niet van een vreemde en dus wist ik van mijn vader dat de filialen bij hem in de buurt gesloten zijn. Knap jammer voor hem maar ik wilde ook niet te vroeg juichen, want hoe is het allemaal geregeld in zo’n winkel? Dat kwam ik vlot te weten in Boxtel, dat het daar beter kan heb ik in een berichtje en later een telefoongesprek laten weten. Maar afstand houden werd daar door het personeel vergeten, ook door de teamleider zou later blijken. Wil ik niks meer over zeggen dat kost je klanten. Wel vond ik er tot mijn vreugd een mooie knalrode fotolijst waar ik ter zijner tijd een foto van Marion in ga doen. Die ik op één van de koven in de slaapkamer ga zetten.

Geen boeken
Niet ontmoedigd, hooguit wat verbaasd besloten we nog een filiaal te bezoeken. Het filiaal in Best heeft een andere indeling gemaakt aan de ingang en hoewel je hier ook op passerende klanten moet wachten was er geen onduidelijkheid. Het was er rustig, misschien wel te rustig. Ook hier struinde ik bij gebrek aan bibliotheek de boeken af en vond niets. Nou ja, ik vond een beker en een ijzer plantenpotje die prima bij een eerder gekocht versie vond passen. Maar geen boeken.

Nog meer drukte
Het grote filiaal in Eindhoven konden we ook niet bezoeken. Te druk en een groot deel van de parkeerplaats wordt opnieuw bestraat. Jammer ach ik kom niets te kort rijden we toch door naar Geldrop. Het is nooit één van mijn favorieten geweest. Ook nu was de boekenafdeling weer een bende waar ik wederom niets kon vinden. Wel vond ik er een boekensteun, voormalig IKEA en zeer welkom.

Alsnog geslaagd
We reden vlot naar Nuenen, het nieuwe filiaal daar is eigenlijk al sinds de opening een leuke vestiging. Vriendelijk personeel wat duidelijk geen stress heeft en afstand houdt. Eén van de sokkenmandjes in het huis was kapot en ik wilde nu perse een Curver mandje, die gaan niet kapot. Wel eens met een velletje tussen zo’n kapot mandje gezeten? Armoe vind ik dat en dus was ik blij een ouderwets degelijk Curver mandje te vinden. Ook vond ik er de zo nodige poezenschaaltjes. Het maakt de katten en mij niet uit hoe ze eruit zien en echt lang kijk ik er dan ook niet naar, dan zijn ze waarschijnlijk alweer kapot gevallen.

Hoewel ik blij ben dat ik eindelijk weer een kringlooprondje heb kunnen doen, weet ik wel dat ook daar voorzichtigheid geboden is en dat ik nog eens terug moet zolang de bibliotheek niet open gaat.

30 thoughts on “Shoplog: Eindelijk weer een kringlooprondje

 1. Toch een klein kringlooprondjd. Lekker! Ik merk overal dat de klad er in komt, in dat afstand houden. Het valt niet mee om overal tussendoor te laveren.

 2. Je brengt me op een idee. De Kringloop hier om de hoek is open, heb er laatst spullen gebracht. Kan wel eens gaan kijken voor een jurkje en een bloempot. Mits er voldoende afstand wordt bewaard.

 3. Hier in Den Haag soms ook.
  De mederwerkers met hesjes aan waarop staat dat ze anderhalve meter afstand moeten houden.
  Maar ondertussen!
  Maar fijn dat je wel even kon kringlopen!

 4. Ik weet niet of ze hier open zijn. Ik heb er wel veel zin in, maar denk dat ik het toch voorlopig nog maar niet doe.

 5. Goed gewinkeld al zijn het geen boeken.
  Dat de bibliotheken gesloten zijn vind ik vreemd. als je èrgens afstand kunt houden is het daar.

 6. Hier zijn dat soort winkels dicht, ik moet zeggen dat ik ook geen behoefte heb om naar een winkel te gaan, zeker niet als de mensen geen afstand houden.
  De boodschappen doet mijn man, maar je bent er toch even uit geweest en bent ook nog geslaagd, dat is heel wat waard vind ik.
  Wij zijn ook aan het lezen geslagen, hier beneden in de flat is een boekenkastje iedereen kan daar boeken van pakken lezen en weer terug zetten, mijn man heeft al veel boeken gelezen, hier zijn drie ingangen dus als hij hier niets meer vindt voor zijn gading kan hij bij de andere ingangen nog iets zoeken.
  Voor mij is een uitje dat we wandelen en dat ik met de camera weg kan, ik ben de 4 maanden dat ik niet kon fotograferen nu dus een beetje aan het inhalen, ik ontloop zoveel mogelijk de mensen en ga er met een hele grote boog omheen.
  Groetjes Irma

 7. Voor zover ik weet zijn de kringloopwinkels hier nog gesloten.
  Toch even wat anders dan he Liesbeth.

 8. Ik mis kringlopen ook wel. Er zit een klein winkeltje vlak bij mij, waar ik regelmatig binnenliep. Maar helaas gesloten, en te klein om afstand te bewaren, denk ik. Heb geen auto dus de grotere kringloopwinkels liggen voorlopig buiten mijn bereik.

 9. Kringlopen is de beste manier om mee te doen aan een duurzaam leven.

 10. Door al die maatregelen worden dit soort ‘leuke dingen’ ineens dingen waar je over na moet denken. Bizar eigenlijk, maar het kan nu eenmaal even niet anders. En goed dat je de (te) drukke winkels hebt overgeslagen.

 11. Toch een mooie oogst.
  Zolang we voorzichtig zijn, kan er toch weer es wat meer hè.. en gelukkig maar.

 12. De kleur rood loopt weer als een rode draad door jou fotoblog en je leven :)

 13. Hier zijn de winkels nog toe die gaan eerst open op 18 mei.Hoop toch dit jaar nog te kunnen gaan kamperen.Ik snak er naar want eigenlijk zit ik van kerstmis al alleen.Voor mij is het genoeg maar zolang het moet hou ik me aan de maatregels van het moment. Als kamperen mag ,pak ik in en zoek een rustige kamping en die zijn er echt.

 14. Ook ik kom niet verder dan de buurtsuup, mer voorrang.
  Het is een lastige tijd. Hans

 15. Niet 100 % wat je verwacht had maar je was er toch even uit. Misschien meer geluk de volgende ronde.

 16. Voor mij (nog) geen kringloopwinkels, Ikea, winkelcentra ed, ik blijf zoveel mogelijk thuis. Ik wil wel naar een tuincentrum. misschien van de week, of anders volgende week, voor wat leuke en fleurige plantjes

 17. Boodschappen doen (noodzakelijk) was vrijdag al een ergernis. Kringlopen nog maar even niet.

 18. Ik weet niet eens wat hier open is.. Ik hou het wel even op afstand allemaal. Ik kom in zo min mogelijk plekken of in winkels waar ik zo’n beetje de enige ben.

  Love As Always
  Di mario

 19. Hier zijn ze ook nog gesloten, nog wat afwachten dus.
  Meestal koop ik daar bijna niets, maar het rondsnuffelen is op zich heel leuk om doen :cool:

 20. Hier zijn de kringlopen nog dicht. Ik wacht tot ze weer openen. Mijn werk hangt er ook van af.

 21. Hier is de kringloop nog steeds gesloten. Niet dat ik er behoefte aan heb, maar ik kan mijn spullen ook niet kwijt. Fijn dat je er in ieder geval even op uit kon.

 22. Nou ja, het is gewoon even lekker eruit, dat is ook belangrijk toch? Maar je ziet inderdaad wel dat mensen iets makkelijker worden.

 23. Ik zie zo snel wel bekende ruggetjes, bedankt voor je belofte de ongelezen stapel is aan de lage kant maar ik heb nog. Ik hou je in gedachte, lief!

 24. Op een geven moment gaat het kriebelen hè?
  Helaas niet geslaagd, maar dat was waarschijnlijk ook niet het belangrijkste.

 25. dus niet echt geslaagd , maar toch een beetje
  en er ff op uit geweest , dat is ook weer wat waard , toch

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top