24 Reacties op “Zes woorden verhaal – Stilte

 1. Je hebt beide zeswoordverhalen mooi verbonden, Liesbeth, nog verder onderstreept door de foto’s.
  De herdenking gisteravond op tv was indrukwekkend en respectvol, en de verhalen van de overlevenden ontroerden me.
  Hoewel het niet de 4 en 5 mei werden die we hoopten, zullen wij ze ons toch altijd blijven herinneren.

 2. Spijtig dat al die feestelijkheden niet konden doorgaan.Dit moment verdiende alle aandacht.

 3. Zo bizar hoe we de 75 jaar bevrijding vieren.. Maar stil zijn is hier vanzelfsprekend, vind het ook wel echt belangrijk om even bewust bij stil te staan. En ik vind het wel onwijs mooi hoeveel vlaggen er hier hangen, toch mooi dat iedereen daar massaal aan meedoet.

 4. twee minuten is vanzelfsprekend. Maar dat is helaas niet bij iedereen zo. Hoewel ik moet zeggen, in Israel vond ik het indrukwekkender. Ik ga morgen in de tuin zitten. Bevrijdt van werk ;-)

  Love As Always
  Di Mario

 5. mooi Liesbeth
  ik ben zo blij als ik zie hoeveel jeugd zich hier ook voor inzet
  dus het zal tot in den eeuwigheid stil zijn op 4 mei klokslag 20:00 uur
  heb mij er zelf op Schiphol 34 jaar lang over verbaasd , het lukte ieder keer weer

 6. Heel mooi, maar die tweede is inderdaad ook wel een punt. Zo erg dat dingen die zo mooi waren georganiseerd niet door kunnen gaan. Het is ook niet dat je kunt zeggen: ach, dan over vijf jaar een groot feest. De kans dat de overlevenden die nu een ‘rol’ zouden hebben er dan nog zijn, is wel heel erg klein.

 7. Alweer 75 jaar vrijheid en wij houden straks ook 2 minuten stilte. Mooi in beeld gebracht.

 8. Die 2e is een beetje een statement van mij. Dat we niets te vieren hebben terwijl we 75 jaar bevrijd zijn. Sommige dingen komen nooit meer terug…

 9. Moeten we kiezen? ;-) De eerste voor mij dan.. met een heel kleine voorsprong.

  Ik moet eerlijk zeggen, dat ik toch altijd gedacht heb dat die twee minuten stilte vandaag voor de oorlogsslachtoffers zijn, om die gedenken. Gaan we dit jaar op Bevrijdingsdag ook twee minuten stil zijn? Ik dacht dat er juist herrie gemaakt moest worden. Niet dat ik dáár aan mee doe dan hoor.. de twee minuten stilte op 4 mei om 20.00u, dát altijd heel respectvol wél.. zelfs als we op vakantie waren, probeerden we daar aan te denken en dat lukte meestal toch wel.

 10. Natuurlijk! Zelfs m’n dochter vindt twee minuten stilte de normaalste zaak van de wereld. Opdat we het nooit vergeten… Vlaggen halfstok zeggen vaak meer dan woorden.

Reacties zijn uitgeschakeld.

Mijn blog draait op cookies en koffie!

Cookiebanner country

Categorieën

Leesvoer:

Boek Cleo

Archief: