Het Goed in Nuenen

Het Goed in Nuenen

Het Goed in Nuenen

Live muziek, ballonnen en hapjes. Zoveel feestelijkheden heb ik niet eerder bij Het Goed gezien. Vorige week donderdag opende er een nieuwe Het Goed in Nuenen en ik besloot net na de officiële opening een kijkje te gaan nemen.

Pand
In tegenstelling tot de kort gelegen gesloten vestiging in Valkenswaard, ligt dit pand dichtbij een doorgaande weg en dichtbij organisaties waar Het Goed gratis krachten kan vinden. Het pand is niet nieuw, is L-vormig en bezit een restaurant en toilet. Er bevinden zich buslijnen nabij en zowel Nuenen centrum als Eindhoven-Noord zijn niet ver weg.

Sluiting
Minder bekend is dat er 2 kringloop filialen zijn gesloten. Een kleine plaatselijke kringloop en een vestiging van Het Goed in Valkenswaard. De laatste heb ik vaak bezocht maar zou niet meer voldoen. De berichten spreken elkaar tegen. Te klein, geen subsidie verdubbelde huur maar wel 400 bezoekers per dag. Zonde maar voor mij geen probleem. De vestiging in Nuenen is dichterbij.

Uiterlijk
Het eerste wat me opviel is dat het pand aan de buitenkant voldoet aan het nieuwe concept kringloopwarenhuis, ruimer opgezet, mooier weergegeven goederen en meer om de mens te lokken. Vlaggen aan beide kanten van het gebouw maken zichtbaar en duidelijk wat hier te vinden is. Eenmaal binnen herken ik meteen de kenmerkende stijl van Het Goed. Geschilderde producten aan de wanden en rekken met kleding direct als je binnenkomt. De muziek maakt voor nu de sfeer, maar pas als je verder loopt zie je het restaurantje in een veel lichter deel van het pand. De inboedel is niets bijzonders, huisraad die zo de Action uitgelopen is of direct van andere filialen van Het Goed komt.

Ik vind het leuk dat er een Het Goed in Nuenen zit. Het is nog dichterbij dan de andere filialen die ook al niet zo ver weg zijn en ik wens ze dan ook goede verkopen. Over een maand of twee ga ik weer eens kijken.

 

 

17 thoughts on “Het Goed in Nuenen

 1. Heb er al heel wat bezocht in de afgelopen jaren, ook in die hoek. Sommigen waren echt de moeite waard, andere snel vergeten. Het Goed staat me vooral bij als relatief duur. Maar wellicht dat dit is veranderd intussen..

 2. Altijd gezellig om daar eens rond te neuzelen. Ik hou van glazen snuisterijen en vind ze daar meestal voor een spotprijsje :-)

 3. Hopelijk is er kwaliteit te vinden in die nieuwe kringwinkel. Soms kan het tegenvallen.

 4. Ziet er zeker mooi uit.
  Hier is het altijd wel druk, soort van sociale ontmoetingsplek in de koffiecorner.
  Voor speciale dingen moet je ook regelmatig langs gaan. Hans

 5. Altijd leuk om rond te neuzen. Vooral als je dingen tegen komt die vroeger thuis in de woonkamer stonden.

 6. Subsidie? Het zijn tegenwoordig volwaardige tweedehandswinkels die géén opleidingsplaatsen meer bieden , zo heel goed koop zijn de spullen niet meer die ze gratis binnen halen en als dat niet zó doorverkocht kan worden willen ze het meestal niet eens. Subsidie kan dus naar mijn idee wel achterwegen blijven.
  Gewoon de tweedehandswinkel uit de jaren 50 die toen al een goede boterham verdiende en nu zijn er zoveel méér afgedankte goede spullen die er een nieuwe baas kunnen vinden.

 7. Het Goed ziet er inderdaad overal hetzelfde uit. Het zou zo de verstiging bij mij om de hoek kunnen zijn.
  Ik vind het restaurant zo leuk. Alle meubels, kopjes, borden etc zijn ook te koop. Dus telkens wanneer ik er kom, staat er iets anders, of krijg ik mijn koffie in een ander soort kopje.
  (Inderdaad, ik ga er wel eens koffiedrinken met een oud collega. Om daarna een rondje winkel te doen.)

 8. Wij hebben hier in Assen ook Het Goed zitten, en ik breng er regelmatig een bezoekje. Ze hebben soms echt toffe items er tussen zitten, en een hele verzameling goede boeken!

 9. Hopelijk hebben ze veel succes en soms vind ik er wel wat vb een broofmes met dubbel lemmet .Iets dat nu niet meer te vinden is maar zeer praktiscj.Je bepaald zozelf de dikte van en botrkam

 10. De tijd dat je er dingen vond die meer waard waren is wel voorbij. Ik kocht er in de jaren leuke dingen die meer waard waren en ze ook voor verkocht werden. Tegenwoordig is het allemaal rommel.

 11. Ik weet het niet, als je wat nodig hebt prima, maar om te kijken of je iets gebruiken kan….

 12. Mijn eerste zaterdag baantje was in Nederwetten.
  Ik herinner mij de rivaliteit tussen Nuenen en Nederwetten nog goed.

  Het eenvoudige dorpse van Nederwetten geeft mij nu nog nostalgische herinneringen.

  Met Nuenen heb ik nooit veel opgehad.

  Nostalgische groet,

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top