Rondje Eindhoven

Routebord van Rondje Eindhoven

Rondje Eindhoven

Noem het fanatiek, noem het een goed begin ik noem het een rondje fietsen want dat was het. Het mooie weer trekt altijd aan me maar midden in de winter weet ik dat ik er maar beter van kan genieten. Voor je het weet regent het weer of poedert de sneeuw je om de oren. Anyway het zou Rondje Eindhoven worden of toch wel een flink deel ervan.
Rondje Eindhoven is een met groene borden aangegeven route in en om Eindhoven. De route loopt rond de hele stad en heeft vanaf het VVV in het centrum verschillende routes naar de feitelijke route die meestal in de buitenwijken van de stad loopt. Daardoor is het opdelen van de route of het fietsen van specifieke wijken heel makkelijk. Die ‘weg terug’ routes worden aangegeven. Op die borden staat dan ook ’terug naar het VVV’.

Mooi stukje Eindhoven, Riel deel van Zesgehuchten.
Ik heb het geluk dat ik dicht bij de grens van Eindhoven woon en dus ook niet ver van mijn huis al op de goede weg zit. Ik bemerkte al snel dat de fietspaden spekglad waren. Kijk ik noem dat gewoon een uitdaging, maar gezien het algehele gebrek aan andere fietsers zal ik wel de enige zijn geweest. De eerste kilometers gingen probleemloos, stiekem wist ik hier de route een beetje, had de borden vaker gezien en wist waar ik uit moest komen. Zo net buiten de stad kan je ook niet veel kanten op, je weet dat je de grens van Eindhoven in het zicht moet houden.
Het was een kilometer of 4/5 toen ik het eerste bord miste. Ik gokte de verkeerde kant op, fietste terug en vond de route weer.
Mijn geduld werd beloond met een prachtig stukje Eindhoven voortgedreven door het weer besloot ik er niet te lang voor stil te staan. De dooi was inmiddels aardig ingezet, wat eerst vrieskoud was werd waterkoud. Ik vervolgde mijn weg, miste weer een bordje. Veel van Rondje Eindhoven volgt de fietsknooppunten, waardoor ik kon gokken. Ook hier gokte ik verkeerd en keerde om en vond mijn weg. Ik reed al snel door de wijk Schuttersbosch een bosrijke wijk, zo schattig dat het wel een vakantiepark lijkt. Net naast de wijk ligt één van de grote verkeerspleinen van Eindhoven, de rotonde wordt normaal altijd gesierd door een Regenboogfontijn -stond nu uit.
Na een pad wat de naam fietspad niet meer mag dragen en wederom een missend bordje hield ik het voor gezien. Rondje Eindhoven is niet mijn route, laat mij maar een gewoon mijn eigen rondje fietsen.Fietsroute door Eindhoven

24 thoughts on “Rondje Eindhoven

 1. O, ik was gelijk omgedraaid als ik gezien had dat de fietspaden glad waren…………. maar dat is mijn angst, en gelukkig strooien ze in Rotjeknor de fietspaden tegenwoordig goed (tenminste in mijn omgeving). Zo te zien heb je weer een lekker fietstochtje gemaakt :-)

 2. Past niet meer in mn huis maar met dat smerige weer absoluut een voordeel.

 3. Ik kukelde afgelopen dus met fiets en al om. Groot gat in nieuwe (!) spijkerbroek en een boel au aan de knie. Het was echt spekglad. :-(

 4. Och Vlijtig Liesje, haalde je reactie uit de spam! Het is vast een hele leuke route, mits alle borden er hangen! Wie weet rij ik de route van de zomer nog eens uit.

 5. Dat lijkt me een leuk fietstochtje. Het klinkt ook zo gezellig ‘rondje Eindhoven ‘ : )

 6. Ben ook een fietsliefhebber. In de winter zie ik er tegenop om een stuk te fietsen maar als ik me er overheen gezet heb ben ik blij dat ik doorgezet heb. Wel handschoenen aan uiteraard. .

 7. mooi zo je het beschrijft , en ik geef je gelijk , als het redelijk weer is , ga er op uit
  en ach als je verkeerd rijd , zeg dan gewoon , hier was ik ook nog nooit dus , hoe zo verkeerd , ik wil alles zien ;)
  in Eindhoven wil ik de Hovenring fietsen , en heb al een route uitgezet , om vanaf Deurne via mijn oudste blogvriendin om een bakkie via die ring naar station in Eindhoven te fietsen , in het voorjaar dan hoor :)
  alleen zij weet het nog niet

 8. ja, leuk hoor! Als je tijd hebt en zin hebt, moet je het doen! Ik wandel dan weer graag met de hond, maar lees toch hoe jij het ervaart. Interessant.

 9. Het was wel de dag om te fietsen.
  Na dagen van mist, was er vandaag wat zon. Hans

 10. Nee maar heb er dichtbij gewoond. Ik was er laatst nog met de kerststallen.

Comments are closed.

Back To Top