Vroegah

Radiografisch bestuurbaar sentiment

Uit één van Frans zijn schuurtjes kwam deze Ford. En alhoewel groter dan die ik als kind van m’n broer ‘leende’ bracht ie toch een berg sentiment boven. Frans die goed doorhad dat ik er wel plezier aan zou hebben, laadde de accu en zo kwam het dat ik na een paar rondjes op het erf toch al meteen op de openbare weg mocht.

Maar misschien had ik wat te lang rondjes geoefend want al snel kwam de Ford niet meer vooruit. Lekke band, vroeg ik me af maar nee lege accu. Ik snapte opeens de bumbersticker met ‘elektrisch rijden doe je op de kermis’. Met de laatste sputterende druppels energie reed ik terug naar huis waar Frans een andere veel sterkere accu installeerde.

‘Goed oppassen’, zei hij. Ah Turboford. Weer terug op de openbare weg passeerde mij een stel voetgangers. Blijkbaar is het vreemd om een 30+ vrouw met een radiografisch bestuurbare auto te zien spelen. Ik glimlachte vriendelijk naar ze en zei; ik mag nog niet met de grote spelen. Eerst oefenen met deze.

En terwijl ik de voetgangers in verbazing voorbij liet wandelen en iets te hard grinnikte om mijn eigen grapje tja toen lette ik dus even niet op. Gelukkig zijn die kleine autootjes aardig wat gewend, had de tegenpartij geen schade en rij ik voorlopig weer met een half lege accu rondjes op het erf.

Radiografisch bestuurbaar sentiment crash Ford