Polonaise met benefits
Actueel

Polonaise met benefits

Heel af en toe, als ik me echt verveel, kijk ik wel eens naar het nieuws in de app van Omroep Brabant. Deze keer had ik daar alweer meteen spijt van. Groots bovenaan stond namelijk het bericht: ‘Een vriendelijk likje in je nek’, sensuele polonaise nu al een knaller voor carnaval’. Nee ik neem die app ook niet serieus, de zender nog minder en de Brabander in carnavalstijd in het algeheel niet. Zeker dat laatste scheelt keiveul. Vol ongeloof tikte ik dit bericht aan, die zogenaamd sensuele polonaise is schijnbaar al zo’n enorme hit dat de cursus ervoor verplaatst is naar een maandag omdat ze bang zijn dat het niet in het café past, samen met het andere te verwachten volk. En allemaal maandag weer gewoon werken hè.

Polonaise met benefits
Het idee achter deze polonaise is dat mensen deze gevoelens toch al hadden en ze nu niet langer hoeven te onderdrukken. Hier en daar een vriendelijk kneepje en als toetje een likje. Nu is er al helemaal niks in me wat ooit de polonaise wil lopen, maar ik kan je beloven dat als ik in zo’n situatie een likje of een kneepje voel dat diegene achter me in de polonaise ook helemaal nooit meer kan lopen laat staan in polonaise. Maar wat ik me dan afvraag hè. Een cursus polonaise lopen? Zit dat hier niet in het bloed of bier, is dat geen aangeboren afwijking? En dan dat sensuele is dat niet een beetje krom in deze Metoo tijd? Te zien aan de massale aanmeldingen niet. Met honderden willen ze de cursus, waar zelfs wat diepgang inzit, gaan volgen en dat mag maar aan mijn lijf geen polonaise, dat mag duidelijk zijn.

17 reacties