Over de heuvels van Groesbeek

We hebben er lang op moeten wachten deze herfst want we verlangde al een tijd naar een rondje over de heuvels van Groesbeek. Steeds gooide het weer of afspraken roet in het eten. Maar zodra we dan eenmaal tijd hadden en het een heerlijk heldere herfstdag leek te worden, zaten we in de auto.

Cuijk
Onze route gaat over een aantal kleine dorpen naar Boxmeer waar we doorheen rijden en afslaan richting Cuijk. Dit dorpje is bij de meeste bekend door de kerk, het water en de Vierdaagse. Bij mij vooral door de pont en het prachtige uitzicht wat je er op de heuvels van Groesbeek hebt.

We hoefden maar even op de pont te wachten, lieten de fietser voorgaan en begrepen dat we een rustige dag hadden uitgekozen. We kennen de pont zeer goed, ik verkies dit ten alle tijden boven omrijden of de snelweg. Daarbij pontjes zijn leuk water zal me altijd wel blijven trekken, denk ik zo.

Groesbeek
Niet veel later vervolgde we onze weg naar Mook. Ik vervloekte hartgrondig de berg die ik laatst niet opkwam en nu zo lekker makkelijk ging in de auto. Ondertussen genoot ik volop van de aanwezige herfstkleuren- en geuren. De eerste keer dat ik in de omgeving van Groesbeek terecht kwam was in dezelfde periode. De heuvels, de bossen het is er echt op zijn mooist nu.

We dwaalden wat door het dorp, veel wegopbrekingen, en reden naar Duitsland. Doen we boodschappen om vlot de grens weer terug over te steken. Met enige discussie over de paadjes die ik in wil rijden en Frans die rijdt, niet. Kwamen we overeen dan we alsnog deden wat ik vroeg. Wetende dat dit best eens de laatste keer Groesbeek kan zijn genoot ik ten volle.

De heuvels van Groesbeek
Terwijl ik aan een enorme pretzel knabbelde, keek ik uit over de glooiingen waar behalve gewassen ook schapen en koeien te vinden zijn. De paden zijn prima begaanbaar voor Vitara’s en wandelaars maar het was rustig. De tijd van de doordeweekse dag en de onverwachte koude zal daar wel wat mee te maken hebben gehad. Het deed me niks, Frans wachtte geduldig in een warme auto terwijl ik mijn hart ophaalde aan de heuvels Groesbeek.

28 Reacties

 1. wat mooie foto’s zijn het.

 2. Prachtig die kleuren! Ik ben ze een beetje misgelopen door de vele regen.

 3. De herfst was ook prachtig in Chamouille.
  Laatste keer Croesbeek?

 4. Prachtige foto’s heb je gemaakt. Ik ben een keer in Groesbeek op vakantie geweest toen hebben we ook veel gefietst daar. Erg mooie omgeving!

 5. Wat mooi! Zo mag de herfst er van mij altijd uitzien.

 6. Klopt, ik ken dat gebied ook alleen van de vierdaagse die ik 1x meeliep. Gelukkig waren we er al 2 dagen vroeger zodat we ook nog wat in de omgeving konden rondneuzen. Ook met de pont geweest natuurlijk, dat hoor er gewoon bij.

 7. Wauw, wat een mooie foto’s weer!

 8. Alles goud wat de klok slaat…

 9. Zo ken ik het eigenlijk niet. Ik ken alleen de goudgeel gemaaide velden met die grote balen hooi erop.
  Mooie fotoserie. ???

 10. Die foto’s! :O Prachtig!

 11. Heel erg mooi is het daar. Knap gefotografeerd.

 12. Wat weer een prachtige plaatjes. Ik hou ook echt van t gouden uurtje in de herfst.

 13. Erg mooi daar, ik moet erkennen er nog nooit te zijn geweest.

 14. Wat mooi om de herfst zo vast te leggen. Hans

 15. Nou gezien alle opbrekingen zou het me niet verbazen maar ik had het over het weer. Met de regen van de laatste tijd zijn die paden niet echt begaanbaar meer en zonder de herfstkleuren is het lang zo mooi niet.

 16. Praat me er niet van kutberg.

 17. Prachtige foto’s van een prachtige streek. We gingen er vorig jaar zelfs twee keer naartoe.

 18. Ongeveer de mooiste streek van Gelderland, misschien wel van Nederland. Dit lezende geniet ik er weer van.
  De berg Mook-Groesbeek was een uitdaging voor fietsers. ?

 19. Ken die omgeving van de ZevenHeuvelenOmloop, een wandeltocht van 25km, die een paar jaar rondom de 7HeuvelenLoop georganiseerd werd.. dat was ook in deze tijd, dus ik kan me indenken hoe mooi het er nu is.

 20. ja daar is het prachtig en dat laat je goed zien
  ik zal die kant ook weer eens op komend jaar , maar dan wel te voet

 21. Mooi die foto’s, is toch alweer een hele tijd terug dat ik daar in de buurt was… Ik denk zo’n 15 jaar. Daarvoor kwam ik er wel vaker.

 22. Heel mooi Liesbeth! Maar wacht eens, gaan ze Groesbeek afbreken dat het wel eens de laatste keer voor je zou kunnen zijn? Ik kom zelf ook wel eens in die omgeving en het is er echt schitterend. Je hebt de kern van het landschap te pakken gekregen.

 23. Sprookjesachtig mooi!

 24. Wat een prachtomgeving en zelfs het zonnetje paraat dan kan er eigenlijk nog weinig tegenzitten. De bomen pronken ook in vurige herfsttooi. Wat een heerlijk gevoel overvalt me hier.

Reacties zijn gesloten.