Over de heuvels van Groesbeek
Fotoserie,  Gelderland,  Herfst,  Trippie

Fotoserie: Over de heuvels van Groesbeek

We hebben er lang op moeten wachten deze herfst want we verlangde al een tijd naar een rondje over de heuvels van Groesbeek. Steeds gooide het weer of afspraken roet in het eten. Maar zodra we dan eenmaal tijd hadden en het een heerlijk heldere herfstdag leek te worden, zaten we in de auto.

Cuijk
Onze route gaat over een aantal kleine dorpen naar Boxmeer waar we doorheen rijden en afslaan richting Cuijk. Dit dorpje is bij de meeste bekend door de kerk, het water en de Vierdaagse. Bij mij vooral door de pont en het prachtige uitzicht wat je er op de heuvels van Groesbeek hebt.

We hoefden maar even op de pont te wachten, lieten de fietser voorgaan en begrepen dat we een rustige dag hadden uitgekozen. We kennen de pont zeer goed, ik verkies dit ten alle tijden boven omrijden of de snelweg. Daarbij pontjes zijn leuk water zal me altijd wel blijven trekken, denk ik zo.

Groesbeek
Niet veel later vervolgde we onze weg naar Mook. Ik vervloekte hartgrondig de berg die ik laatst niet opkwam en nu zo lekker makkelijk ging in de auto. Ondertussen genoot ik volop van de aanwezige herfstkleuren- en geuren. De eerste keer dat ik in de omgeving van Groesbeek terecht kwam was in dezelfde periode. De heuvels, de bossen het is er echt op zijn mooist nu.

We dwaalden wat door het dorp, veel wegopbrekingen, en reden naar Duitsland. Doen we boodschappen om vlot de grens weer terug over te steken. Met enige discussie over de paadjes die ik in wil rijden en Frans die rijdt, niet. Kwamen we overeen dan we alsnog deden wat ik vroeg. Wetende dat dit best eens de laatste keer Groesbeek kan zijn genoot ik ten volle.

De heuvels van Groesbeek
Terwijl ik aan een enorme pretzel knabbelde, keek ik uit over de glooiingen waar behalve gewassen ook schapen en koeien te vinden zijn. De paden zijn prima begaanbaar voor Vitara’s en wandelaars maar het was rustig. De tijd van de doordeweekse dag en de onverwachte koude zal daar wel wat mee te maken hebben gehad. Het deed me niks, Frans wachtte geduldig in een warme auto terwijl ik mijn hart ophaalde aan de heuvels Groesbeek.

28 reacties