William Neo Mercury Rising
Muziek

Mercury Rising

Enige tijd geleden zag ik tot mijn verbazing dat ik al meer dan een jaar niet naar het theater was geweest. En ergens had ik dat gemist dus toen ik laatst in de buurt was haalde ik het programma van het nieuwe theaterseizoen op. En dat was maar goed ook want een paar dagen later zat ik al in de Blauwe Kei, het theater in Veghel, omdat Mercury Rising op kwam treden. Lees hier over deze tribute band en mijn belevenissen als Queen fan.

Mercury Rising
Eigenlijk wilde ik me nooit wagen aan een tribute band van Queen. Simpelweg omdat ik bang was dat het me enorm zou irriteren dat het niet Freddie was die daar zou zingen. Maar toen ik eenmaal de kaarten gekocht had heb ik mijn twijfels meteen de das om gedaan. We zullen wel zien. Eenmaal in het theater zag ik dat bij lange na niet alle kaarten verkocht waren maar na de eerste paar nummers vond ik dat een heleboel mensen wat gemist hadden. Zanger William Neo is namelijk een topzanger, hoewel hij echt de eerste 4 nummers nodig had om los te komen (ook qua stem!) bleek hij een geweldig bereik te hebben, 4 octaven. En dat ik hem niet kende blijkt ook vreemd want hij is wel degelijk bekend.

Geen tapes
Toch zat ik steeds te luisteren naar hem, de tekst die ken ik vort wel van maar wat hoor ik toch, niet Freddie Mercury dat is duidelijk. Pas toen zijn gitarist, Bert Verschueren na de eerste nummers een praatje hield begreep ik het. Zanger Neo is Frans en dat hoor je. Vrij letterlijk ook want na een goedbedoelde Nederlandse zin ging hij op het Frans over. Niet mijn taal maar ik begreep meteen waar het ietwat overdreven gedrag van de zanger vandaan kwam. Het stond hem overigens niet slecht. Naast hem wordt de show door in totaal 14 mensen gemaakt en alles wordt live gespeeld zonder tape. Een strijkkwartet, operazangeres en een achtergrondkoor horen erbij maar bovenal zijn gitarist weet een show te maken. Heerlijk om zo’n man de show te zien stelen met wat hij een te hard nummer noemt.

Na de wat te lange solo’s en de pauze werd het feest alleen maar groter. De beste hits van Mercury en Queen kwamen voorbij en zowel de zanger als gitarist kwamen de zaal in. Hoewel ik niet de beste plek had, de zanger stond op de stoel naast me, merkte ik eindelijk dat de zaal mee begon te komen. De zanger heeft lef en durf en daarnaast een geweldige band achter zich. En ik kan dan ook niets anders zeggen dat ik vaker naar het theater moet, dat Mercury Rising een super tribute band is en dat ik enorm van alles genoten heb.

Mercury Rising

14 reacties

 • Nicky

  Ik ben geen Queen-fan, roep ik altijd. Maar ik vind eigenlijk alle nummers wel goed. Je moet toch van goede huize komen om die nummers te kunnen spelen. Lekker dat zo’n tribute dan zo geweldig is.

 • joke_dev

  Helaas heeft niemand dezelfde flair als Freddie Mercury. Het echt is altijd beter vind ik. Maar fijn dat je het toch aangedurfd hebt en ervan genoten.

 • Kakel

  Heerlijk dat je zo genoten hebt van je theaterbezoek. Ik geloof niet in toeval (-:
  Alleen al om de muziek “live” te horen, is geweldig. Net las ik een blog van iemand die schreef over het nummer “Moon of Alabama.” Laat Bowie dat nummer ook gezongen hebben. Vaak! Meteen op YouTube geluisterd. Werd er gewoon blij van.
  In januari ga ik naar Lazarus van Bowie in Amsterdam! Eh…matinee, want de avond trek ik niet, maar toch: ik ga! Muzikale groet.

 • Audrey

  Klinkt alsof je een leuke avond hebt gehad! Ik ben gelukkig regelmatig in het theater te vinden.

 • rietepietz

  Naar het theater gaan is leuk, ik doe het veel te weinig enal helemaal niet snel als het om bekende muziek artiesten omdat die vaak niet waar kunnen maken wat ze op een cd hebben gezet.

 • Karel

  zo lang je van het theater stuk genoten hebt en een fijne avond had is hoofdzaak toch
  of het nu een Fransman of een om het even waarvan dan is