Op mijn platenspeler: Outlaw Gentleman & Shady Ladies

Outlaw Gentleman & Shady Ladies

Op mijn platenspeler: Outlaw Gentleman & Shady Ladies

Volbeat is een Deense heavy metal band die bestaat sinds 2001. Hun stijl heeft invloeden van rockabilly waarmee ze niet de typische heavy metal naar voren brengen. Hun stijl heeft ook invloeden van Johnny Cash en Metallica. Typisch aan hun albums is het verhalen vertellende geheel. Nummers krijgen een vervolg in vervolgalbums en ook hun coverart heeft een specifieke bij de muziek passende stijl.

Outlaw Gentleman & Shady Ladies is hun 5e studioalbum en kwam uit in april 2013. De titel van het album verwijst naar boeven en revolverhelden uit de 19e eeuw. In Duitsland kwam het album op nummer één binnen en verwierf meteen de gouden status. Hoewel het uiterlijk van de band, de titels en de coverart anders doet vermoeden, is Volbeat een redelijk milde metalband en dat is precies wat ik er zo lekker aan vind. Laat je daarom niet misleiden door de ietwat lugubere naam en luister mijn favoriete nummer van Volbeat – The Hangman’s Body Count.

11 thoughts on “Op mijn platenspeler: Outlaw Gentleman & Shady Ladies

 1. Werkelijk nog nooit van gehoord. Maar ik moet eerlijk zeggen dat het ook niet echt mijn smaak is.

 2. Ken ze niet, maar zoonlief is zijn leven lang al in de metal en nog zwaardere rock. Toch eens vragen of hij die Denen kent…Ik ben met Metallica al zeer tevreden. Nothing Else Matters! :)

 3. mogge Liesbeth
  mij zie je ook enkel maar in een winkel , als ik iets nodig heb
  en dan het liefst op een heel rustig tijdstip :)

  fijne zondag groet

 4. De tegenpartij is helemaal weg van deze band uit haar thuisland. Ik vind sommige nummers wel goed, de meeste niet. Dit nummer is puik.

 5. Kan er goed naar luisteren, maar dat komt dus omdat het een milde band is. Zo af en toe een lekker ruig stukje muziek is best leuk.

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top