Op mijn platenspeler: The Greatest Showman
Muziek

Op mijn platenspeler: The Greatest Showman

The Greatest Showman is een Amerikaanse film uit 2017 die ik bij toeval vorig jaar zag. De film gaat over Phineas Taylor Barnum een visionair die een circus had met rariteiten zoals een zeemeermin, een dwerg en een olifant. Zeer bijzonder in de tijdsperiode van rond 1850.
Terug naar de film, deze werd geregisseerd door Michael Gracey (o.a. van Rocketman), de muziek werd geschreven door Pasek & Paul een schrijversduo die prijzen binnenhaalde met de muziek van Lalaland toevallig een film die ik dan weer niet aan kan zien of horen.

Dat in tegenstelling tot de The Greatest Showman, ik kan wel genieten van een apart verhaal en opzwepende muziek. Daarnaast was ik onder de indruk van Hugh Jackman die ik alleen ken met rare messen aan zijn handen en iets meer haar dan de gemiddelde man. Nooit geweten dat die kan zingen en als we het dan toch over veel haar en goed zingen hebben Keala Settle zong ‘This is me’ en won daarmee in 2018 Golden Globe Award for Best Original Song.

En omdat ik het daar volledig mee eens ben deel ik dat nummer als eerste, ik kan namelijk absoluut niet kiezen tussen twee nummers en vind dat ze hier beide een plek verdienen.

17 reacties