Op mijn platenspeler: The Greatest Showman

Op mijn platenspeler: The Greatest Showman

Op mijn platenspeler: The Greatest Showman

The Greatest Showman is een Amerikaanse film uit 2017 die ik bij toeval vorig jaar zag. De film gaat over Phineas Taylor Barnum een visionair die een circus had met rariteiten zoals een zeemeermin, een dwerg en een olifant. Zeer bijzonder in de tijdsperiode van rond 1850.
Terug naar de film, deze werd geregisseerd door Michael Gracey (o.a. van Rocketman), de muziek werd geschreven door Pasek & Paul een schrijversduo die prijzen binnenhaalde met de muziek van Lalaland toevallig een film die ik dan weer niet aan kan zien of horen.

Dat in tegenstelling tot de The Greatest Showman, ik kan wel genieten van een apart verhaal en opzwepende muziek. Daarnaast was ik onder de indruk van Hugh Jackman die ik alleen ken met rare messen aan zijn handen en iets meer haar dan de gemiddelde man. Nooit geweten dat die kan zingen en als we het dan toch over veel haar en goed zingen hebben Keala Settle zong ‘This is me’ en won daarmee in 2018 Golden Globe Award for Best Original Song.

En omdat ik het daar volledig mee eens ben deel ik dat nummer als eerste, ik kan namelijk absoluut niet kiezen tussen twee nummers en vind dat ze hier beide een plek verdienen.

17 thoughts on “Op mijn platenspeler: The Greatest Showman

 1. Oeh echt een klassieker wel denk ik. Ik heb zelf een plaat van Lakshmi erop liggen momenteel, maakt hele eigen muziek!

 2. Ik ben geen film kijker dus ik ken ‘m niet. De muziek heeft wel wat. Vooral nummer twee!

 3. Dat doet hij best goed, die Hugh! Mooie man ook 🙂
  Dit was een film die ik heel graag wilde zien in de bioscoop toen ‘ie net uit was. Zoonlief en ik kozen toch voor een andere film, Logan Lucky …
  Gelukkig bestaat er zoiets als Netflix 🙂

 4. Een zeemeermin in het circus, zeer apart. Ik ken de film en de muziek niet. De film zou ik wel zien als ik ‘m tegenkom.

 5. Dit is even aan mij voorbij gegaan, ik ken er niets van.

  Love as always
  dimario

 6. De film heb ik nog nooit gezien, maar de muziek ken ik wel en vind ik erg goed. Mijn favorieten zijn denk ik Never Enough en This Is Me. (Ik zie dat ik de film kan kijken via Disney+, dat ga ik snel eens doen!!)

 7. Ik denk dat de muziek meer gaat spreken als je de film gezien hebt. Nu zegt het me niet zoveel.

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top