Op mijn platenspeler: Rivals

Op mijn platenspeler: Rivals

Op mijn platenspeler: Rivals

Tot mijn verbazing moet ik erkennen dat ik dacht dat ik dit album al lang in ‘op mijn platenspeler’ besproken had. Een foutje waar ik achter kwam toen ik van de week het albums Rivals tegen kwam voor 2 euro bij de kringloop. De cd wordt de komende jaren ongetwijfeld grijs gedraaid in de auto want ik ben enigszins bevooroordeeld als het om deze band gaat. Ze zijn fantastisch en dit album al helemaal.

Kensington
De band Kensington is voortgekomen uit een Utrechts schoolbandje. Hoewel ze eerst nog een andere naam droegen zijn ze na vertrek van de gitarist verder gegaan als Kensington. Ook de drummer verdween maar met de komst van een nieuwe drummer en zanger Eloi Youssef leek het ideale kwartet wel gevormd. De samenzang van Eloi en Casper maken de zo kenmerkende stijl van Kensington.
Vanaf 2007 gaat het dan ook steeds beter met de band. Hun eerste EP verschijnt en ook doen ze verschillende optreden waaronder in het voorprogramma van een Amerikaanse band en halen de landelijke media in 3voor12. Het jaar daarna worden ze door 3FM gekozen als Serious Talent en werken ze aan een nieuw album. Ze weten diverse prijzen in de wacht te slepen voor onder andere hun albums Borders en Vultures maar ook de MTV EMA pronkt in hun kast.

Rivals
In 2014 kwam het album Rivals uit. Het is het jaar dat de heren van Kensington Ambassadeur van de Vrijheid zijn en tevens ook nog ambassadeur van Recordstore Day. Hun album Rivals is een persoonlijk album waarbij Streets als eerste uitkwam. Het album slaat dan ook in als een bom en blijft 152 weken in de album top 100 staan en is daarmee het hoogst noterende album van Nederlandse bodem ooit. Binnen een jaar na uitgave van het album wordt het 40.000e album verkocht waarmee ze platina worden. Rivals is dan ook een plaat met zowel rustige nummers als hun zo bekende uptempo rockmuziek.

22 thoughts on “Op mijn platenspeler: Rivals

 1. M’n dochter heeft deze cd voor me gebrand voor in de auto. Ik vind ‘m ge-wel-dig! Dat rauwe stemgeluid: heerlijk. Oké, ik moest Roos er 100 keer aan herinneren maar nu heb ik wat. Jij hebt de cd voor een prikkie gekocht. Veel luisterplezier!

 2. Vind de nummers ook best tof :) En ze hebben zo hun eigen stijl, als ik een nieuw liedje van ze hoor op de radio, hoor ik meteen dat het van hun is. Heel knap.

 3. Ik ken de band wel, maar nog nooit naar hun geweest.
  Ik zal dat ook niet gaan doen, met zoveel mensen ergens naar toe zie ik echt niet meer zitten met de corona die er nu is.
  Groetjes Irma

 4. Ik heb Kensington een keer rechtsreeks gezien op het Marktplein, dat was een unieke ervaring!

 5. Klink prima, wees blij dat je de cd in de auto kunt draaien. Hans

 6. Ik ken de band wel van naam, maar verder zegt me de muziek niet zoveel. Maar daar hadden meer mensen last van lees ik.

 7. Je weet ondertussen dat ik ze pas ontdekt heb dus je maakt me blij met een nummer van ze. Nog niet aan toe gekomen wat ze meer gemaakt hebben toen hun laatste nummer ineens zómaar in mijn straatje viel. Heerlijk die stem met “een beetje rauw”;-)

 8. Van Kensington heb ik wel een paar nummers in mijn spotifylijst. ♥

 9. Tijd gedacht dat het een buitenlandse band was.. het klonk dus eigenlijk on-Nederlands goed hehe!

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top