Lies in de tuinwinkel

Lies in de tuinwinkel

Lies in de tuinwinkel

Plantjes gaan bij mij dood en afgesneden bloemen maak je me niet blij mee. Natuur hoort buiten en zoals jullie vast wel is opgevallen, geniet ik er daar uitbundig van. Ik kom dus nooit in een tuincentrum, hooguit een keer met kerst om erachter te komen dat zelfs ik overprikkeld kan raken van teveel rood. En toch was ik van de week in de tuinwinkel en heb ik zowaar wat gekocht.

Normaal geniet ik niet van tuinwinkels, teveel troep, teveel luchtjes en zeker teveel geld want dat is wat al die opsmuk kost. Knaken heel veel knaken en dan weet je nog niet of je het in leven gaat houden. Of dat je het einde van de winkel haalt zonder iets om te stoten, want al die zogenaamd mooie dingen in die winkels staan toch wel heel vaak niet zo mooi aan de kant.

En dan nog zo’n kinderparadijs met ballenbak vol vuiligheid

En dan moet je nog langs het kinderparadijs met zo’n ballenbak vol vuiligheid en dan heb ik het echt niet over de kinderen die erin zitten. En alle ouders die ze negeren waardoor de gemiddelde decibellen dichtbij Schiphol komen. Nooit de behoefte gehad daar een koffie met taart te eten, hoe vreemd.

Helaas had ik vorige week echt bloemetjes nodig en toevallig had ik de tip gekregen over een tuinwinkel met normale prijzen en besloot daar eens te gaan kijken. Ik weiger van dat 1 jarig spul te kopen en liep dat voorbij. Frans zocht wat uit, we zochten samen wat uit namen afstand van volk wat compleet schijt had aan een fatsoenlijke afstand houden en toen was ons karretje vol.

Ik liep nog een extra rondje mikte nog tuinhandschoenen, want liever geen vieze vingertjes, bij de rest en toen was Lies uit de tuinwinkel. O en nog geen 18 euro lichter het kan dus wel hè. Dat het spul de grond toen nog in moest en in leven gehouden moet worden pffff daar kom ik nog op terug.

32 thoughts on “Lies in de tuinwinkel

 1. Ik kom ook nooit in tuincentra. Ik haal (heel veel) plantjes bij een oud klasgenoot die de kwekerij van zijn vader overgenomen heeft. Mijn vader kocht vroeger al plantjes bij zijn vader dus ik houd een familietraditie in ere. En het zijn éénjarige dus ik ga elk jaar terug. Dat in de grond zetten (of in bloempotten in mijn geval) is ook mijn hobby niet. Ben benieuwd hoe het bij jou ging.

 2. Paar weken geleden waren wij in de Intratuin.
  Voor openingstijd waren we er al.
  De winkel bijna voor onszelf en met leuke dingen thuisgekomen.
  Maar vaker halen we in het Westland plantjes bij stalletjes langs de weg.

 3. Vreselijke oorden, vooral tegen Kerst en Pasen. Ik koop meestal de vulling voor de bloembakken op de markt, hier in de buurt. In de border staan bodembedekkers die ieder jaar weer opkomen, geen omkijken naar. Ik zit liever in de tuin dan dat ik er in werk.

 4. Lies,
  Bedankt voor je bezoekje en reactie op mijn weblog!
  Met die plantjes gaat het vast wel goed komen.
  Groetjes,
  jeer

 5. Hier staat het zowel binnen als buiten vol met bloemen. Ik vind het zo zalig om bloemen in huis te hebben, maar ook omringt te worden in de tuin met bloemen. No matter wat voor kleur of vorm ze hebben, I love them so

 6. Ja 6 ervan staan langs het grafje. Het was echt te kaal zonder.

 7. Ik vind het wel heel leuk in een tuincentrum. Om ideeën op te doen. En ik koop altijd wel iets voor de tuin. Op dit moment zul je mij er niet in vinden. Ik hoor van diverse kanten dat het er erg druk is. Ik loop liever geen virus op. En wil me niet blootstellen aan een boel ergernis mbt andermans gedrag. Begrijp ik goed dat een deel van de plantjes langs het graf van je kat komt te staan? Wat lief. Wij hebben ooit Sarah gehad, ze was zo lief. Ik denk nog zo veel aan haar. Jij doet dit dus ook. Wat zijn ze bijzonder,he, katten?

 8. Ongetwijfeld maar een deel van de bloemen staan langs het grafje van mn kat dat eerst een kaal heuveltje was. Ik ga zaden van wilde bloemen regelen want ook daar heb ik geen zin om elk jaar opnieuw te moeten beginnen.

 9. Mooie bloempjes heb je gekocht! Ik vroeg me af: wat vind je van bloemzaadjes? Zijn die niet nog een heel stuk goedkoper bijvoorbeeld?

 10. Veel plezier met de nieuwe plantjes ;) hopelijk lukt het ze in leven te houden. Ben ik zelf overigens ook niet zo goed in. Ik kreeg het zelfs een keer voor elkaar om een kleine cactus per ongeluk op te zuigen met de stofzuiger omdat ik even afgeleid was. Oops.

 11. Veel plezier met het klaar maken van jullie tuin.
  Ik heb ook niets met tuincentra’s, maar soms moet je wel wat.
  Ik wil nog een klimplant hebben voor het balkon, dus dan moet je wel.
  Groetjes Irma

 12. Voor dat geld… Ik ben serieus verbaasd. En nee, ik kom ook liever niet in dat soort winkels. Zeker nu niet, als ik af en toe de verhalen in het nieuws lees en hoor.

 13. De planten die je daar koopt zitten vol gif. Ieder z’n ding natuurlijk maar voor de insecten is het niet goed.

 14. Binnenkort gaan wij eens hetzelfde doen. Naar een kweker, terrasplantjes kopen.
  Ik ben ook zo’n held die alle planten kapotkrijgt. Wordt weer spannend :-D

 15. Ik heb daar geen last van.Alles wat ik in de tuin zet ,groeit en bloeit schitterend als je de juiste keuze maakt, af en toe water en wat voeding geeft..Ook kijken of ze zon of schaduw minnend zijn en dan lukt het wel.Veel succes!

 16. Je wilt ook wel gezelligheid in je tuin hebben.
  Zie het steeds meer dat men geen rekening met elkaar houdt.
  hoop dat je tuin gezellig gaat worden. Hans

 17. Zolang je maar langs alle frutsels slalomt en het uitsluitend bij plantjes houdt is het er best goed toeven én kopen. Maar ja, ze in leven houden moet je toch wel énige aandacht voor hebben, maar dat zal vast wel goed komen.

 18. Dat in leven houden buiten lukt me nog wel, in huis lukt het alleen in het aquarium.

  Love As Always
  Di mario

 19. Ieder jaar koop ik viooltjes. Blauwe viooltjes. Joris heeft er een schurfthekel aan maar who cares?
  Hier in de buurt zijn geen grote tuincentra en ik mis ze niet. Met Kerst al helemáál niet.
  Volgens mij heb jij groene vingers. In elk geval geen vuile want je gebruikt handschoenen.
  Las net: dit blog draait op cookies en koffie. Leuk!

 20. In mijn tuin staat al wel 20 jaar dezelfde flora. Niet kapot te krijgen maar het zijn dan ook geen eenjarige bloeiers :)

 21. ik ben soms wel verstandig hoor Liesbeth , zeldzaam , want ik ga altijd m’n eigen weg
  maar dat kan nu dus ff niet :( , ik reis graag met de trein , dat weet je wel , maar probeer om te beginnen maar eens zo’n verplicht mondkapje te vinden pppfffttt
  welke vuurtoren staat er op jouw verlang lijstje ?

  fijne avond groet

 22. Een goed gesprek, af en toe een borrel zonder bubbels, en het worden je beste vrienden. Planten houden van mensen…

 23. ik was vorige week in zo’n tuincentrum , ik denk voor het eerst in 70 jaar hihi
  maar ben geslaagd voor Anthurium grond en 2 grotere potten
  of ik de volgende 70 jaar nog haal , dacht het niet

 24. Ah ja.. hier is ook zo’n plantenkas waar de boel wat betaalbaarder is dan in die ‘gerenommeerde’ tuincentra.. maar daar is het nu ook wel heel erg druk, dus toen ik de rij op de parkeerplaats zag staan, ben ik omgekeerd.
  Voor iemand met geen groene vingers, koos je trouwens wel een vrij moeilijk plantje.. ík kan in ieder geval nóóit cyclamen goed houden hehe. Maar ik heb ze dan ook nooit in de tuin geplant.. misschien gaat het dan wél goed. :-) Succes ermee en plezier ervan!

 25. Ik denk binnenkort samen met Eva ook wat te planten in onze tuin. Afwachten wat ze zal kiezen. In leven houden is niet altijd gemakkelijk.

 26. Dat gaat vast lukken, dat in leven houden. En anders moet Frans er maar tegen gaan praten of zo. ;-)

Comments are closed.

Back To Top