Even zeiken over corona

Even zeiken over corona

Even zeiken over corona

Pfff mag ik even zeiken over corona? Even kankeren over dat klotevirus wat ons leven beheerst maar tegelijk ook blootlegt waar ons leven eigenlijk al heel lang mis gaat. Mag ik even zeiken over corona over wat er mis ging en dat vooral even op mijn typisch sarcastische manier.

Ben ik nou de enige die de helft van de gemiddelde praatshow en meer dan de helft van het journaal zit te zuchten? Er wordt zo vreselijk veel herhaald en intens diep besproken en nog eens uitgelegd. Alsof we allemaal een negatief IQ hebben. Misschien moeten ze naast een journaal voor jeugd en volwassenen ook een journaal voor simpele zielen maken. Van mij hoeft er geen heel item gemaakt te worden over plastic wegwerphandschoentjes die niet in het plastic afval mogen. Dat kan gewoon als kort nieuws. Misschien moeten ze het nieuws voor simpele zielen net als bij de Teletubbies twee keer achter elkaar uitzenden. Nog eens kijken jeej!

Dat werelds machtigste man mag zeggen dat lysol goed is tegen corona, is er geen protocol als blijkt dat wereldleiders zelfs voor hun doen wel heel geschift aan het worden zijn dat ze dan vervangen moeten worden?

En dan die reetlikkerij aan de zorg, die mensen werkten hiervoor ook al in de zorg hoor. Toen waren het ook al helden die op ellende afgingen waar het meeste volk van weg zou rennen. Dus meneer Rutte en die jodocus op sportschoenen, zullen we die helden die overal met harten worden begroet eens verrassen met een vette loonsverhoging? Ik bedoel terwijl een groot deel van ons land thuis zit te klagen over uitgroeiende nepnagels, vervelende kinderen en te lang haar, werken zij zich een stel kakhielen in de rondte.
O en vergeet het zorgpersoneel van de bejaardentehuizen niet. Die kennen het protocol afleggen inmiddels ook wel uit hun hoofd.

En kan iemand de directeur van KLM even een rotschop verkopen, waar mag je helemaal zelf kiezen. En ja je mag verlengstukken gebruiken bij die zak, die zit wel erg dicht bij het vakantievuur dus neem vooral je afstand. En maar janken maar wel als eerste personeel eruit donderen. Niet even bellen met de regering, staat onder de R van Rutte, nee gelijk ontslaan. Terwijl andere veel kleinere maar ook vergelijkbare bedrijven afwachten. De Efteling is ook dicht hè ook een berg personeel, die gebruiken het noodfonds om hun personeel niet de ellende in te werken.

Het coronavirus is wel het enige wat uit China komt en het langer dan een maand heeft volgehouden

Mensen die met nul kennis dingen over corona delen die toch echt onderzoek nodig hebben. Zoals 5G wat verband houdt met corona. Das een beetje vreemd want ze steken palen in de hens waar het nog niet is aangesloten. Dat is een beetje dom hè. Uiteraard deed ik dat zelf ook maar hé als er bijna trots verteld wordt dat de eerste corona patiënt in Nederland is maar je je stiefvader al ruim een week eerder iemand vervoerde, dan weet je dat het mis gaat in het land. Zeker als hij nu nog niet getest is maar alleen voor 2 weken zijn temperatuur door moest bellen. En die patiënt die kwam qua omschrijving ook nog eens niet overeen. Raar land leven we in, zorgpersoneel mag zonder bescherming werken en als er geen test is gedaan dan hoor je niet bij de corona doden.

Dat de parkeerplaatsen van de bouwmarkten nog steeds vol zijn, zo erg dat mensen in de rij voor de deur staan. Maar dat als een kudde boeren in hun tractoren zittende een prachtige ode aan 75 jaar bevrijding brengen, ze opeens in overtreding zijn.

Het is ook wel vreemd dat rechters al maanden niet meer in de rechtszaal aanwezig waren. Maar nee dan mag ik niet bloggen dat het net lijkt alsof het mensen goed uit komt dan er wat minder van ons rondlopen. Kijk wat er in de tehuizen en gestichten gaande is. Op 15 april, op het nieuws gehoord; 30 procent van de verzorgenden is besmet met corona. Is iemand nog verbaasd dat het steeds leger wordt ik bepaalde tehuizen?

Iedereen blij dat ‘ie weer naar de kapper kan en dat de nageltjes ook weer gedaan kunnen worden? Maar uit veiligheid mogen de middelbare scholen pas over een kleine drie weken open. Als we er maar mooi uitzien hè.

Nederland is zo’n aardig land, we stuurden in februari miljoenen beschermingsmiddelen naar China.

Toen ik schrikbarende beelden uit Italië zat te kijken stuurde Nederland, hoe gul, miljoenen beschermingsmiddelen naar China. Dat kan je hier ook lezen. Wat dacht de regering? Wij zijn neutraal? Waar ken ik dat toch van!?

Dat als de theorie die ik ook al had dat de varkensstallen en de voorgaande besmettelijke ziektes (sars) en stikstof iets met de corona uitbraak te maken hebben. Dat wordt geheel onder tafel geschoven en genegeerd en als het al ter sprake komt dan wordt er overheen geluld en een ander onderwerp aangesneden. Vraag me niet welke het was, maar de buikspreekpop van een Jinek was het in ieder geval niet. Ik weet dat Jinek gemist wordt bij de NPO hoor, maar misschien moet je je als lulprogramma dan onderscheiden in plaats van angstvallig het onderwerp braaf behandelen naar de maatstaven van de regering. Kansloos trouwens, de niet commerciële zenders leven van de centjes van de regering en tja in de hand die je voedt bijt je natuurlijk niet…over varkens gesproken zeg!

En uiteraard de mensen die nog steeds schijt hebben aan afstand houden. Kunnen we misschien invoeren dat de waarschuwing er nu af is? Dat er geen tweede boete komt maar gewoon celstraf. En dan een extra grote cel en dan het liefst al die bimbo’s gezellig in stapelbedden naast elkaar. Robotje die het eten door een luikje gooit en succes ermee. Als je schijt aan iedereen heb, dan iedereen ook aan jou.

En jij nog wat te zeiken over corona?

45 thoughts on “Even zeiken over corona

 1. En je hoort steeds hetzelfde. Maar niet dat het met stikstof te maken heeft en niet waarom het in sommige landen amper toeslaat en ergens anders enorm.

 2. Veel herkenbare puntjes!
  In het begin keken we heel vaak naar het nieuws om toch wat op de hoogte te zijn… maar we hebben het opgegeven… ik wil eens iets anders horen dan: corona dit, corona dat…

 3. Bewonder je uithoudingsvermogen ……….. ik ben na een week al gestopt met het kijken naar al die praatshows en het nieuws waar allemaal zogenaamde deskundigen aan het woord kwamen ……..
  Tja, had het er van de week nog over ………… Corona had de mensen in ons landje zo in het positieve kunnen veranderen, maar nee ……… het wordt minder en de geldwolven liggen alweer klaar en niet te vergeten de mensen die zichzelf op de borst slaan dat ze zo hard voor de zorg hebben staan klappen, dat zoveel goeds doen voor zielige mensen ……………… gelukkig zijn er ook nog een heleboel (zoals jou stiefvader) die gewoon doen wat ze denken dat goed is en te moe zijn om zichzelf op hun borst te slaan en de publiciteit te zoeken over hun daden.

 4. Je liep er aardig op leeg. Ik zal mijn lijstje niet toevoegen. Ik ga wel even langs bij Bij1 of zo…Even over Corona praten. Maar dan het biermerk….

 5. Dit heb je goed verwoordt en ik ben het helemaal met je eens.
  Tja Trump is knettergek, je mag het niet zeggen, maar ik hoop stieken dat hij het ook krijgt, door die onzin die hij uitkraamt zijn al een aantal mensen overleden, deze gek moeten ze opsluiten.

 6. Pfff ik krijg opeens zin om een blog te wijden aan de definitie van wat ik een elektrische fietsbejaarde vind;)

 7. Ja ook krom dat heeft dan met verspreiding van lichaamsvocht te maken. Die zaken gaan straks allemaal kapot als je haar maar goed zit.

 8. Je mag je gewoon op ruikafstand en zonder wederzijdse mondkapjes laten bepotelen bij de kapper, met enkel een mondelinge gezondheidsverklaring al waarborg. Terwijl sportcentra tot september dicht blijven … om ook maar even ergens over te zeiken :)

 9. Enne voel je vooral niet aangevallen door mijn antwoord hierboven. :)
  Over bejaarden op E Bikes en zo.

 10. Oops, ik vergat wat, eigenlijk zijn de wielrenners veel erger, vind ik dan.

 11. Ik ben dan blijkbaar ook een bejaarde op een E Bike, ook al ben ik pas 60 :)

 12. Vanaf wanneer ben je bejaard eigenlijk?
  Maar verder ben ik het eigenlijk wel met je eens?
  En ik weet het, jij hebt het niet gehad over bejaarden op E Bikes :)

 13. Ik denk dat ze dat van die handschoentjes niet bij het plastic afval nogmaals moeten herhalen en er dan bij vertellen waar het wel in moet. Nu zwerven die dingen in grote getallen, samen met de maskers voor eenmalig gebruik, door de natuur.

 14. In Nederland valt het nog mee. Moet je maar eens een avondje naar Eén kijken van België. Zet je TV aan om 19.00u en kijk drie kwartier naar zeiksnor Wim De Vilder of Martine Tanghe, dan is het NL journaal een verademing. Wat fotografiemijnlangleven al schreef is het daar één grote verwarde puinhoop en ook nog eens de grenzen gesloten waardoor ik 20 km moet fietsen voor de eerste supermarkt terwijl de dichtsbijzijnde op 7 km ligt, maar in Nederland. Ik vind dat wij Nederlanders het zo slecht nog niet doen.

 15. Klopt, ik reageerde op een reactie waarin het verwijt stond.

 16. Je kent mijn mening erover, de gemiddelste snelheid is te hoog tegenover het reactievermogen. Maar in deze blogpost heb ik het er niet over gehad.

 17. Ergens hierboven worden de bejaarden op hun elektrische fietsen weggezet als de groep die schijt aan alles lijkt te hebben. Met dank! Ik ben zo’n bejaarde die met echtgenoot achter elkaar fietst om de ander toch vooral ruimte te geven. Bij voorkeur niet in het weekend want dan wil de nog werkende klasse ook graag naar buiten. Dat is ook wat Corona doet, elkaar generaliserend verwijten maken. Meer wil ik er niet over zeggen, want met ergernis alleen los je het niet op.

 18. zo dat is er uit :-)
  niks meer aan toe te voegen, hopelijk trappen ze dat rot virus gauw dood ..

 19. Ooh ik voel je echt helemaal. Ik word zo moe van de tv, het is corona voor en corona na en niks anders. Ik kruip liever weg met een serie dan al dat gelul over corona. Ik moest trouwens wel echt lachen om je quote ‘corona is het enige uit china dat het langer dan een maand volhoudt’.

 20. Gister stond er opeens een vrouw fysiek tegen me aan. Echt, en ik schoot uit mijn slof natuurlijk, en ik was de gek.

 21. Oh, heerlijk, even een zeikblog. Vooral die afstand ben ik met je eens. Geldt die regel niet voor bejaarden (bij voorkeur op een elektrische fiets)? We doen dit vooral voor hen toch? Jammer dat ze zelf behoorlijk schijt lijken te hebben aan alles. Zo, moest ik even kwijt.
  En oja, de regel dat vanaf 11 mei de supermarkt weer een gezinsuitje is, had ik ook even gemist, maar ik zag ‘m wel in de praktijk. Zucht.

 22. Ach,ik probeer me niet meer boos te maken in al die egoïsten die de regels niet volgen en al die tegenspraken die politici verklaren en om de haverklap veranderen.Ook hier is het zo’n boeltje.

 23. Ja, er wordt zeker veel herhaalt, wat je in de ochtend hoort is ook in de avond te horen. Hans

 24. Zo.. en nu eerst een (corona)biertje.

  Love As Always
  Di mario

 25. Ben het zo vreselijk met je eens en stik jaloers op je.
  Je kunt zo machtig mooi een zeikverhaal over corona neerpennen.
  Vooral die laatste vetgedrukte zin ‘En jij nog wat te zeiken over corona’ ?????

 26. Ik snap je, we zijn de grappige fase van corona al een tijdje voorbij. En de aantekening mag blijven staan van mij. Je zal maar met zo’n debiel trouwen.

 27. nou als ik dan toch zeiken moet
  niet op dit blog :)
  zotter dan zot kunnen de politici en media niet zijn
  O wacht dat zijn de zelfde , 1 grote zeikbende bij elkaar :(

 28. In sommige dingen ben ik het me je eens, in anderen niet. Kijk sowieso al jaren geen journaals meer, haal mijn nieuws wel uit de krant of internet. En de talkshows ogen ook wel ‘ns een keer een ander onderwerp kiezen.
  Volgens mij roeit momenteel ieder land met de riemen die het heeft. Waren we slecht voorbereid. Ja, maar dat gold denk ik voor 99% van de landen. Maar zijn we ook bereid om dergelijke voorbereidingen altijd in ere te houden? Ik denk het niet, zeker niet als een dergelijke pandemie weer tot het hele verre verleden hoort.

 29. Nee hoor… ik zeik gewoon lekker met jou mee. Zij het dan dat ik écht niet al dat geleuter op TV volg.

 30. Ik heb dat ook al gedacht, van die bij elkaar op te sluiten.. óf dat die mensen die schijt hebben aan alles, hun recht op medische hulp dan maar verspelen. Alle bezoekers van ‘fuck coronafeestjes’ een aantekeningetje achter hun naam en als ze dan doodziek voor de deur van een ziekenhuis staan: ‘Doei! zoek het lekker uit! Ga maar feesten! ‘
  Ik voel me een extremist als ik dit soort dingen denk, maar in feite zijn al die lui die geen afstand houden of tóch luidkeels kuchend de straat op gaan de extremisten..

 31. Ik geef je gelijk hoor, figuren die zich niet aan die 1,5 meter willen houden, moeten flink bestraft worden voor het mogelijk veroorzaken van zwaar lichamelijk letsel, of erger.

 32. Fijn stukje. Kan me in het grootste deel ervan helemaal vinden.
  Ik kijk niet naar het nieuws en ik hou het bij één platitude: de mensheid is dom. Heel dom. De dommeriken regeren de wereld.

 33. Zalig! Niet alle Belgen zitten te springen om met Nederland geannexeerd te worden hoor ;-)

 34. JA !!!!!

  Ik ken een man die heet Cor
  En zijn vrouw heet………..Mona

 35. Ik stem tegen als het zover komt! Ik hou van Belgen en België maar als jullie je aan Nederlandse regels gaan houden dan wordt jullie lekkere brood niet meer gemaakt! EN daarbij ik zit niet op Franstalig Nederland te wachten als je het niet erg vind. Ik wacht met smart tot ik de grens weer over mag!

 36. Met de laatste paragraaf ben ik het volledig met je eens !
  Wat de rest betreft… in ons Belgenlandje is het al niet veel beter hoor …
  Ook bij ons zijn er politici, die totaal niet gehinderd door enige kennis ter zake,
  de meest onverantwoorde beslissingen nemen om die dan 2 uur later te herroepen.
  In ons kleine Belgen landje zitten we met een niet-door-de-kiezers-verkozen nood regering mét volmachten. We hebben een 6tal ministers van volksgezondheid… moet er nog zand zijn ?
  Voor mijn part mag heel Belgie bij Nederland komen, dan kunnen jullie ook eens naar de Ardennen in eigen land komen :-)

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top