Op mijn platenspeler: Mr. Bad Guy

Rode retro platenspeler met een LP van Freddie Mercury Mr. Bad Guy.

Op mijn platenspeler: Mr. Bad Guy

M’n platenspeler heeft gewoon rode wangen van alle complimenten die jullie hem laatst gaven, zie je dat? Maar toch vandaag is een dag met een dun rouwrandje want op zijn draaischijf ligt een plaat van Freddie Mercury may he rest in peace want vandaag is zijn 25e sterfdag. En ondanks dat hij veel te jong overleden is, is zijn sterfdag iets om te ‘vieren’ met de geweldige muziek die hij heeft gemaakt.

LP's van Queen en Freddie MercuryEén van mijn favo albums is zijn solo album, Mr. Bad Guy, hier op mijn platenspeler. Ik had mijn platenspeler nog niet eens zo heel lang ik woonde nog thuis en sprokkelde langzaam maar zeker een mooie collectie lp’s bij elkaar. Dat Queen en Freddie één van mijn favorieten was, dat heeft de hele familie wel kunnen horen. Het was absoluut niet hun smaak, maar in vergelijking met de gothic rock en de pirate- of powermetal die ik ook draaide, was dit in hun ogen vast een vooruitgang.
Het was op een doordeweekse dag ik kwam terug van zo’n baggerijles. Zo één waarvan je denkt dat je alles wat je fout kan doen wel gedaan hebt, al je 9 levens en die van je rijleraar hebt opgebruikt en het gewoon kansloos is dat je ooit af mag gaan rijden. Zo’n rijles en dan nog een beetje erger, volgens mij heb ik m’n rijleraar een afscheidsberichtje zien sturen maar ja ik keek op de weg dus echt zeker weet ik dat niet.

Anyway ik kwam terug flikkerde alle deuren tussen mij en mijn slaapkamer met een rot klap dicht, inclusief de autodeur en wilde met een plof op mijn bed neervallen. Net op tijd zag ik daar een LP liggen met op de voorkant onmiskenbaar die knappe Freddie Mercury met die stoere zonnebril. Ik pakte de LP stormde naar boven waar m’n vader met een glimlach constateerde dat het het goede cadeau was. Hij had het namelijk moeten vragen bij de kringloop, want hij wist niet zeker of ‘dit die man van Queen was’. Uiteraard weet hij het nu wel want de LP die hij me gaf heb ik zo vaak gedraaid dat ik een nieuwe heb moeten kopen omdat in de oude een tik zit die niet meer te herstellen is.

Ik geniet niet alleen vandaag van de geweldige muziek van Queen, ik heb stapels singles, LP’s en boeken over deze geweldige band en specifiek van deze specifieke zanger. Vandaag Mr. Bad Guy, want dat is wat hij was een ondeugd en een fantastische entertainer.

6 thoughts on “Op mijn platenspeler: Mr. Bad Guy

 1. dank je Liesbeth
  het zal een droog en fris weekend worden , maar dat deert me niet
  fijn weekend jullie ook

 2. Zeker een eerbetoon waard deze Freddy, ik vond het ook heerlijke muziek die Queen maakte. En zeker, Freddy was óók nog eens “een mooie jongen” met een geweldige uitstraling, eeuwig zonde dat hij zo jong gestorven is.

 3. Deze liedje is voor ons heel bekende. Freddie is te jong overleden. Toen vond heel erg jammer dat hij niet meer is. Toch leuk naar de muziek te luisteren.

 4. wat een enthousiasme in dit schrijven van je , hoorde bijna die deuren dicht klappen :)
  en het is een goed nummer , ik ben niet zo thuis in muziek , maar deze man kent natuurlijk een ieder

 5. Lekker muziekje ??.Het was echt schrikken toen hij overleed. Queen verraste steeds weer met iets moois. Freddie was Queen en zo gaaf om naar te luisteren en kijken

 6. heerlijk nummer op de achtergrond terwijl ik dit aan het typen ben. Geweldige muziek vind ik het

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top