Op mijn platenspeler: Flogging Molly

LP Flogging Molly Drunken Lullabies

Flogging Molly is een band opgericht in 1997 en vernoemt naar de pub Molly Malone’s. Hun muziek is een mengeling van punkrock en Ierse folk en wordt geïnspireerd door bands als The Pogues. De band wordt vaak in verband gebracht met Dropkick Murphys, een band die Keltische punk speelt. Hoewel je anders zou verwachten is alleen de oprichter een Ier, de andere leden van Flogging Molly zijn allemaal woonachtig in Amerika. De band heeft zeven leden, waarvan 1 vrouw en spelen verschillende instrumenten. Naast drums en verschillende gitaren hoor je ook viool, fluit, doedelzak, mandoline, banjo en accordeon.

Drunken Lullabies is één van hun beste albums. Een aantal van hun grootste hits staan op dit album, nummers als Drunken Lullabies, Swagger en Rebels of the Sacred Heart zijn bekend en kenmerken hun style. Mocht de vrolijke, snelle, stevige muziek je aanstaan dan zou je na het luisteren van dit album bijna Iers willen zijn. Cheers!

15 reacties

  1. Manlief krijgt dinsdag van de sint ook weer een platenspeler. Het lijkt me heerlijk om al onze oude lp’s weer te draaien.

  2. De voetjes blijven bij mij niet lang stil bij de doorgaans opzwepende klanken van Flogging Molly.. Leuk voor een paar nummertje maar ook niet meer

  3. Punkrock is prima. Folk er door ook. Ik luister zelf graag naar metal met folk invloeden.

  4. Voor mij een beetje te druk , goed voor 1 nummer maar niet voor een hele Lp.Maar kan best begrijpen dat er liefhebbers voor dit genre zijn.

  5. Jaja… is wel iets voor mij. Ik was fan van the pogues en Ierland bevalt me zeer. Ik ging er twee keer op wandelvakantie. Volgende keer ga ik in Ierland wonen ?

  6. Stevige muziek, Heerlijk Iers met de daarbij behorende pint. Niks mis mee, zet het geluid iets zachter en dan drum ik hem verder lekker mee.

Reacties zijn gesloten.