Op mijn platenspeler: Bohemian Rhapsody
Muziek

Op mijn platenspeler: Bohemian Rhapsody

Het was een mooie zaterdag, toen ik paar weken geleden naar de Eindhoven fietste. Ik kom er niet veel en als ik er dan ben wil ik een paar winkels af, deze keer fietste ik meteen door naar mijn favoriete platenwinkel, CD Teek in Eindhoven. Al bij aankomst zag ik dat weer wat gemist had, want het was recordstoreday en stervens druk. Ik wurmde me naar binnen, zocht waarvoor ik kwam en stond 5 minuten later weer buiten. Vraag me niet hoe ik het deed, maar ik had èn korting en het album waarvoor ik kwam. Want dat ik de soundtrack van Bohemian Rhapsody wilde hebben, dat was wel duidelijk.

Vinyl
Al toen ik de film in de bioscoop zag wist ik dat niet alle geluid van Freddie afkomstig was. Zijn stem is zo herkenbaar en hoewel ik al twijfelde of het acteur Rami Malek was, begreep ik later dat zanger Marc Martel de wedstrijd won voor de ultieme Queen tribute band. Deze zanger lijkt in niets op Freddie, hij heeft geen snor, zal nooit de kenmerkende gele jas dragen en toch zodra hij zijn mond open doet, hoor je Freddie. Toch is het grootste deel van de film en soundtrack Freddie zelf en daarom ligt Bohemian Rhapsody alweer weken op mijn platenspeler.

https://www.youtube.com/watch?v=4EuTSX_2xDA

20 reacties