Op mijn platenspeler: Bohemian Rhapsody

Op mijn platenspeler: Bohemian Rhapsody

Op mijn platenspeler: Bohemian Rhapsody

Het was een mooie zaterdag, toen ik paar weken geleden naar de Eindhoven fietste. Ik kom er niet veel en als ik er dan ben wil ik een paar winkels af, deze keer fietste ik meteen door naar mijn favoriete platenwinkel, CD Teek in Eindhoven. Al bij aankomst zag ik dat weer wat gemist had, want het was recordstoreday en stervens druk. Ik wurmde me naar binnen, zocht waarvoor ik kwam en stond 5 minuten later weer buiten. Vraag me niet hoe ik het deed, maar ik had èn korting en het album waarvoor ik kwam. Want dat ik de soundtrack van Bohemian Rhapsody wilde hebben, dat was wel duidelijk.

Vinyl
Al toen ik de film in de bioscoop zag wist ik dat niet alle geluid van Freddie afkomstig was. Zijn stem is zo herkenbaar en hoewel ik al twijfelde of het acteur Rami Malek was, begreep ik later dat zanger Marc Martel de wedstrijd won voor de ultieme Queen tribute band. Deze zanger lijkt in niets op Freddie, hij heeft geen snor, zal nooit de kenmerkende gele jas dragen en toch zodra hij zijn mond open doet, hoor je Freddie. Toch is het grootste deel van de film en soundtrack Freddie zelf en daarom ligt Bohemian Rhapsody alweer weken op mijn platenspeler.

20 thoughts on “Op mijn platenspeler: Bohemian Rhapsody

 1. Ik ben ook fan van Queen en de film vond ik ook heel goed!
  Geniet van die geweldige muziek!

 2. Heerlijk om in vijf minuten buiten staan met wat je wilde! Geweldige muziek ook!

 3. Zoals ik in mijn blog beschrijf hebben ze voor de film de nummer opnieuw opgenomen. Grotendeels met de stem van Freddie maar dus ook met nieuwe stukjes. Ik hoor waar het Freddie niet is maar aan 1 versie op een cd ga je alleen horen dat het een andere versie is.

 4. Ik heb de film niet gezien, maar ik vind het nog altijd een steengoede song, niet alleen door Freddy’s fenomenale stem maar ook door de magnifieke sound van de band met het bijzondere gitaargeluid van Brian May!

 5. Ik heb de film niet gezien en volgens mij is dit niet de originele killer queen toch? Ik bedoel het lijkt er sterk op en het is niet slecht, maar ik heb in mijn collectie een totaal ander klinkende cd van de heren queen. En ook het instrumentarium lijkt anders.

 6. Ik zou de soundtrack niet kopen maar heb wel genoten van de film. Het heeft me met andere ogen naar deze band doen kijken.

 7. Leuk dat je ook van vinyl houdt, ze mogen kraken.
  Een mooi nummer zal het blijven. Hans

 8. Haal ‘m er gauw af:-). Tip: Suzanne Vega, Cat Power, Joni Michell.

Comments are closed.

Back To Top