Een huisje voor Job

Een huisje voor Job

Een huisje voor Job

Alweer enige tijd geleden blogde ik over aanloopkater Job die maar niet aan ons kon wennen en hoe lastig ik de situatie vond. Job is niet uit onze gedachtes geweest en komt dagelijks langs voor wat lekkers. Zijn gedrag is onveranderd maar inmiddels weet ik zeker dat hij ook bij de buren de bakjes leeg eet. Op zich geen slecht teken maar ook daar slaapt Job niet binnen. En dus na rijp beraad besloot Frans een huisje voor Job te bouwen.

Een huisje voor Job
Van oud hout, een kastdeurtje met mooi raamwerk en meer ooit eens bewaarde houten onderdelen bouwt Frans op dit moment een hok ruim genoeg voor een grote hond maar speciaal voor katten want we maken ons geen illusies. Ook de dames hier zullen er wel van gaan genieten. Want waar Frans praat over een schuin dak, stevige vloer en een zolder, denk ik aan alle fijne dekentjes en kussentjes die ik nog heb liggen.

Vandaag zette we het huisje op zijn plaats in de tuin en terwijl ik dit schrijf bouwt Frans er een dak op. Er moet uiteraard nog heel wat aan gebeuren maar de eerste inspectie is al geweest, Maria keurt het goed. Nu Job nog.

 

22 thoughts on “Een huisje voor Job

 1. Wat lief van jullie! Prachtig huis, trouwens. Ik hoop dat Job dat ook vindt.

 2. O, wat lief ……… hoop dat de andere katten snappen dat het voor Job is en dat Job er zijn rust kan vinden.

 3. Katten zijn toch echte nachtdieren. Althans de mijne wel maar dit hotel zal menig zwervertje goed bevallen. Ook overdag

 4. Prachtig zeg! Een huis voor Job, die zal content zijn.
  Hopelijk wil hij aan co-housing doen ?

 5. Wat een mooi huisje! Onze exzwerfkat Dibbes durfde pas de stap te zetten naar echt bij ons wonen toen wij een huisje voor hem buiten hadden neergezet. Hij maakte er meteen gebruik van. En binnen twee maanden lag hij bij ons op bed ?.

 6. Wat een lief en mooi idee! Ik ben heel benieuwd of Job het wat gaat vinden. Dat zou natuurlijk geweldig zijn.

 7. Job boft maar met zo’n gast gezin, Frans maakt een mooi verblijf voor hem.
  dit stijgt boven Dierendag uit.
  Ik had ooit ook een kat die ging buurten en soms dagen weg bleef. Hans

Comments are closed.

Back To Top