Waarom is bloggen eigenlijk zo leuk?

Waarom is bloggen zo leuk?

Waarom is bloggen eigenlijk zo leuk?

Elke blogger kent het, de momenten dat het even niet wil, de tekst komt niet, de foto’s zijn kansloos, geen leuk onderwerp, totaal tijdgebrek, vernietigend commentaar of amper reacties. Wat is er mis met mijn blog? Houden mijn volgers nog wel van me? Waarom is bloggen eigenlijk zo leuk?

Jij bent de baas
Zeker met je eigen domein ben je lekker zelf de baas. Zolang je jaarlijks een paar tientjes neerlegt heb je nergens last van. Je kiest zelf welke lay-out, welk beeldmateriaal en vooral welke tekst. Je blog is niet opeens verdwenen door faillissement en zolang je een klein bedrag neerlegt voor de opslag raak je ook nooit je foto’s kwijt.

Mijn 4 redenen om te stoppen met bloggen

Mensen kennen
Je leest niet alleen de blogs van anderen, grote kans dat je eens een andere blogger gaat ontmoeten. Ook is informatie vergaren een belangrijk ding waarbij je vaker mensen spreekt dan je normaal zou doen als je eens een museum of stad bezoekt.

Kennis vergaren
Een wandeling door een dorp is altijd meer dan dat, want wat staat er op dat bordje? Waar ik ook mee bezig ben, ik probeer altijd wijzer te worden, kennis vergaren is leuk en het delen op mijn blog vind ik nog veel leuker. Ook het lezen op andere blogs heeft me al veel opgeleverd, alleen de foto’s op andere blogs zorgen al dat ik ook ergens heen wil.

Je komt dingen te weten
Zo ben ik niet zo heel erg Amsterdam fan, toch heb ik volgers die dat wel zijn of er zelfs wonen. De kijk van anderen op een locatie maakt nieuwsgierig en je komt nog eens iets leuks te weten. En als je eens ergens bent, ben je meer geneigd meer informatie te vergaren omdat je dit nodig hebt om je blog mee te vullen.

Nooit te vervelen
Er is altijd wel iets te doen. Al is het maar een nieuw onderwerp zoeken, uitwerken of fotograferen. Doelloos door een blad bladeren wordt al snel anders en ook de actualiteiten bijhouden om eventueel te gebruiken is belangrijk. Met alles waar ik mee bezig ben hou ik mijn blog in gedachte, zit hier een onderwerp in, had ik die foto eigenlijk al gebruikt, had ik dat dagje wel al uitgewerkt, ik moet die email nog beantwoorden etcetera. Het lijkt bijna een dagtaak, maar hé ik verveel me nooit.

Waarom vinden jullie bloggen zo leuk?

26 thoughts on “Waarom is bloggen eigenlijk zo leuk?

 1. Spelen met taal, het mooie zoeken en ik hoef voor deze hobby mijn huis niet eens uit.

 2. Een tijdje terug schreef ik er ook iets over (titel: Wat ik heb geleerd door te bloggen). In grote lijnen stemt dit overeen met wat jij hier schrijft. Ik blog nu vooral zoals het me uitkomt en niet meer – zoals voorheen – volgens een strak schema. Voor mij is bloggen een uit de hand gelopen hobby geworden en heeft het me als persoon ook doen groeien.

 3. Ik hou van blogs lezen die mij interesseren.
  Vind het ook leuk als mijn blog gelezen wordt maar ik schrijf hoofdzakelijk voor mijzelf.
  En nu niet massaal wegblijven.

 4. Ik schrijf gewoon graag. Voor mij is mijn weblog een soort dagboek. Ik lees soms dingen terug die ik zelf helemaal vergeten was. En de reacties van volgers maken het extra leuk. Zoals toen Vriendjelief zo ziek was. Het was hartverwarmend, hoe iedereen mee leefde. Ik heb niet zo veel volgers, maar al wel heel lang hetzelfde groepje. En dat voelt toch een beetje als ‘vrienden’. Je steekt er wat van op. En soms betrap ik mezelf er op dat ik over mijn volgers praat alsof het vrienden zijn. Dan vertel ik een leuk feitje dat ik ergens gelezen heb en dan zeg ik “ik hoorde laatst van iemand…”. Mijn omgeving denkt dat ik elke dag mijn huis vol visite heb zitten. En eigenlijk lijkt het daar ook wel op. Gezellig! ?

 5. Het is leuk omdat ik er mijn ei in kwijt kan.
  Ook is het interessant om andere blogs te lezen, te weten wat medebloggers bezighoudt, mooie (natuur-)foto’s te bekijken en informatie op te doen.

 6. Om heel veel redenen.
  Vooral het bijhouden van wat me bezighoudt en wat er gebeurt in mijn leven (en de wereld).
  Maar inderdaad ook dat je via allerlei kliks op andere blogs terecht komt en dan weer andere levens leert ‘kennen’. En de ontmoetingen in het echt natuurlijk.

 7. Voor mij is het bloggen een lijntje met de buitenwereld en is eigenlijk altijd vaag op de achtergrond aanwezig als ik in het gewone leven verkeer. Altijd weer even een foto maken van iets waar een al dan niet serieus verhaaltje inzit. Gewoon omdat schrijven leuk is. Een dikke vette plus is de interactie met de lezers. Ik ben wat minder van ” de educatie” maar natuurlijk pak je ongemerkt zo hier en daar wat weetjes mee. Tijdgebrek komt wel eens voor, gebrek aan stof eigenlijk zélden, maar ja, zo héél serieus Zijn mijn logjes dan ook meestal niet. Maar de mix van al die verschillende bloggers maakt het leuk.

 8. Het houd me van de straat …
  En ik heb iemand om tegenaan te zeuren, zodat Zoon niet compleet gestoord wordt van mijn gedachtenspinsels.
  Het lezen van blogs is een verrijking van kennis. De schrijvers worden kennissen, en soms gevoelsmatig zelfs meer.

 9. Die eerste vetgedrukte alinea.. dat heb ik dus niet. Ik ben misschien een uitzondering, maar ik ben dus een blogger die dat níét kent..! Het is altijd voor de fun geweest en dús is álles goed wat mij betreft. De soort verslagen die ik nú maak, over m’n wandelingen en vakanties, die teksten borrelen vanzelf op als ik de foto’s weer terugkijk. Vroeger maakte ik ook andersoortige postjes.. maar m’n vaste lezers wisten al dat als ik begon met dat ik eigenlijk weinig te schrijven had, omdat ik niks had meegemaakt, dat het postje vaak lánger werd als normaal haha! Want dan begon ik gewoon maar te schrijven over van alles en nog wat en aangezien ik graag schrijf ging me dat gemakkelijk af. Er is toch áltijd wel wat te schrijven? ? En hoewel het dan allemaal misschien niet zo belangrijk was ( wat is er wél belangrijk voor anderen van wat je schrijft? ? ), deed ik er klaarblijkelijk toch heel veel mensen plezier mee. Heb daar zelfs weleens een aardigheidje voor thuisgestuurd gekregen.. van iemand die tijdens een moeilijke periode in haar leven zich optrok aan de lollige onzin op mijn blog.. en daardoor blijkbaar het allemaal weer wat beter zag zitten. Dus ook al denk je zélf misschien dat het niks is wat je maakt, anderen kunnen daar anders over denken.
  Ik ben het wél heel erg eens met wat je verder schrijft.. heb er prachtige vriendschappen door gekregen en leer elke dag nog bij. Het bloggen geeft een extra dimensie aan mijn wandeltochten, doordat ik er anderen van mee kan laten genieten. En bovendien gebruik ik het zélf geregeld als afleiding.. voor als ik er zelf eens doorheen zit, want schrijven kan ik dus áltijd..! en genieten van andermans schrijfsels óók. ?

 10. Je komt inderdaad leerzame dingen tegen of het nu iets persoonlijks is wat men meemaakt, iets actueels aanhaalt met een andere kijk dan de mijne, fotografie en nog veel meer.

 11. Ik houd van schrijven en bloggen is natuurlijk bij uitstek schrijven. Daarnaast houd ik van dingen uitzoeken en opzoeken en ik leer ook echt veel van de blogs van andere mensen.

 12. Het is toch een contact met de buitenwereld, zeker voor eenzame mensen zal het waarde hebben. Voor mij is het gewoon belangrijk dat ik de foto’s die ik maak, worden gezien, anders hoef je ze niet maken.

 13. Ik ben het helemaal met je eens. Ondanks dat het niet altijd even goed wil, geniet ik echt van het bloggen. Van het foto’s schieten tot aan de artikelen schrijven en promoten, ik vind het heerlijk.

 14. Het valt me bij het lezen van jouw blogs altijd op op dat je inderdaad overal mooie en interessante dingen ziet. Ik heb zelf altijd al heel graag geschreven en op een dag was het tijd om mijn stukken ein-de-lijk met anderen te delen. Ik merk wel dat ik inderdaad ineens overal nu blogvoer in zie. Iemand die een opmerking maakt, een rondje door de supermarkt, enz. En zolang het leuk blijft, blijf ik ook zeker bloggen.

 15. leuke en alle ware reacties
  dat voor Pampus leggen is nu met een van alles voorzien jacht wel leuk
  in de tijd van het ontstaan van het spreekwoord niet echt :)

 16. Ik leer er ook veel van: schrijven, fotograferen, en mijn engels is gigantisch vooruit gegaan!

 17. Het is leuk om je eigen verhaal te plaatsen.
  En een excuus om de deur uit te gaan om een onderwerp te vinden. Hans

 18. Ja dat valt mij ook op hoeveel wijzer je van bloggers wordt.

 19. Ik vind bloggen fijn omdat er contacten fzjn met bloggers van overal ter wereld en je bij bezoeken aan andere blogs altijd wel iets opsteekt

 20. Het is leuk dingen van je af te schrijven en die met anderen te delen. Reacties zijn natuurlijk leuk.

 21. Ik vind het contact belangrijk omdat ik verder nauwelijks ergens kom. De pc is mijn medium.

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top