Op kraamvisite bij de ringstaartmaki’s

Ringstaartmaki baby

Op kraamvisite bij de ringstaartmaki’s

Alweer ruim een maand geleden werden er in Zooparc Overloon ringstaartmaki’s geboren. De twee baby’s zijn kort na elkaar geboren en klampen zich nog aan hun moeder vast. Hoewel ik al eerder wilde, ging ik vorige week pas op kraamvisite bij de ringstaartmaki’s.

Op mijn gemak het park doorgewandeld, kwam ik tot mijn grote schrik bij een, zo leek het, leeg verblijf. Een poosje bleef ik staan en zocht tussen de beplanting naar hun kenmerkende staart. En toen ik ze daar niet zag, zag ik alleen hun buren in het binnenverblijf. Mijn geduld werd beloont want wat bleek, op een onbewaakt ogenblik kwamen ze uit de beplanting. Beide moeders droegen hun kleintje en deden wat ik van ze gewend was. Zonnen. Jong geleerd en zo.

Vertederd door de miniversies op hun buik en rug, kon ik maar moeilijk stoppen met foto’s maken. Telde de ringen aan de babystaartjes en realiseerde me hoe leuk het is dat je als bezoeker door het verblijf mag lopen. Dat is op zich niets nieuws, wat wel nieuw is, is dat ze in de loop van dit jaar een heel nieuw verblijf krijgen op een heel nieuwe locatie.

Wat me verbaasde was, hoe vrij ze zijn. Ik had verwacht dat ze heel beschermend zouden zijn maar ze liepen langs me heen of ik er net als hun thuis hoorde en toen het hun uitkwam zaten de dames zowel bij mij als Frans op onze schouders. Mèt baby! Hoewel ik me in moest houden, heb ik ze niet geaaid. Wel pakte ik toevallig de voederdemonstratie mee en terwijl ik de maki’s op m’n schouders gezonde hapjes probeerde te voeren, vonden ze vooral de rode brokken lekker. Daar zit niets vreemds in, maar de kleur maakt het aantrekkelijker.

Ik maakte nog een foto van de (gapende) aanstichter van het geheel. Hij heeft het er maar druk mee. Hij draagt de kleintjes niet, maar komt met regelmaat kijken hoe het met zijn vrouwen en kroost is. Opvallend om te zien, hij wast en poetst waar nodig en beschermd zijn nageslacht tegen de kroonmaki’s waar hij zijn rivalen in ziet. Vermoeiend hoor, je hebt dubbelplezier maar ook ook dubbel werk. Had ‘ie vast niet aan gedacht toen hij de dames bezwangerde.

14 thoughts on “Op kraamvisite bij de ringstaartmaki’s

 1. Wat leuk, zeg. En wat een prachtige foto’s! Alsof je op safari was (en dat was ook eigenlijk zo, toch?)

 2. Peachtige foto’s.
  En weer denk ik, misschien toch maar eens naar het Zoo park gaan. Ik kom alleen in Overloon om ijs te eten…

 3. leuk toch dat ze op de schouder komen zitten Liesbeth

  leuke foto’s van dit gezinnetje

  prettige dag

 4. En deze diertjes zijn al zo fotogeniek, en dan hebben ze ook nog kleintjes bij zich, !! Het is aan jou wel besteed om daar mooie foto’s van te maken.

 5. Altijd mooi om te zien, de zorg van moeder voor haar kroost.
  En pa, ach je schreef het al ;) Hans

 6. Wat mooi, zeker ook dat ze op je schouder komen zitten. Genoten aan de foto’s te zien.

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top