Een grenspaal bij Lommel Luyksgestel
Fietsen

Op en neer naar Lommel

Eens in de zoveel tijd is het gewoon nodig, dan moet ik fietsen. Ik kan die neiging meestal wel stillen met een kort rondje van 25 kilometer of met het Hollandse pestweer, dan lukt dat sussen ook nog wel. Maar ja gister had ik zo’n beetje de hele dag voor me en het was mooi weer.

Al snel zwiepte ik mijn been over m’n fiets, zette aan en vertrok. Van de week waren m’n vaders in België en konden ze het niet vinden waar ik om gevraagd had. Mannen, je kan ze nog niet om een boodschap sturen. En dus ging ik zelf. De Belgische grens is niet naast de deur vanaf Eindhoven dus ik wist dat dit een leuk rondje ging worden. Maar het was mooi weer, ik had maar een beetje tegenwind en ik dacht er maar ff niet aan dat mijn route bijna alleen maar rechtdoor is.

Onderweg werd ik helemaal niet bijna voor m’n kloten gereden door een bejaarde snol op een elektrische fiets en ook helemaal niet over het hoofd gezien door een lombe boer. Dus bereikte ik veilig de grens. Acuut veranderde mij fietspad van mooi asfalt in hobbelige betonplaten, maar ach het is als dikke frieten en stoofvlees ik ben er niet direct blij mee maar het hoort erbij.

Belgische verkeersborden richting Mol en AntwerpenIk ken de weg naar de Belgische plaats Lommel, inmiddels ontzettend goed en ben er ook al vaker heen gefietst, dat de laatste keer meer dan twee jaar geleden is verbaasde me niet het was vanaf Valkenswaard al een pokken eind.

Ik deed m’n boodschappen uiteraard maar had ook nog een ander doel voor deze fietstocht waarover later meer.

Kwart voor 9 was ik weer in Eindhoven waar ik frisgepoedeld genoot van een welverdiende plak honingkoek en Belgisch brood en niet veel later vertrok naar m’n nachtdienst.

Wel op een andere fiets, want bepaalde delen van mijn goddelijke lijf wensen een nieuw zadeltje na die ruim 75 kilometer.

19 reacties

 • VillaSappho

  Wat je van ver haalt…ik heb veel vakanties in Oudenaarde doorgebracht of toch als eerste of laatste tussenstop. Dus dan leer je de specialiteiten uit de buurt wel kennen.

 • VillaSappho

  Ik zal er zeker vaker over gaan schrijven ook, vaak is het een beetje verdekt omdat ik in een stad ben maar niet direct specifiek over de tocht schrijf.

 • Billy

  die vraag spookte ook meteen door m’n hoofd, en nu heb ik dus bijgeleerd over jou… ;-)

 • Billy

  mattentaartjes…in Lommel begod! Dat is een echte Oostvlaamse, meer bepaald Geraardbergse, specialiteit, Liesbeth!!! En kan je ook zelf maken, maar da’s wel een uitdaging. Maar dan ook nog zoveel lekkerder…

 • Marion

  Hahahaha, wat een heerlijk artikel. Zit hier met een vette glimlach stukken aan mijn man voor te lezen!

 • karel

  :) die taartjes zien er smakelijk uit
  zag al aan de reactie bij Rob , dat er meer achter dit ritje zit
  nee hoor ik voel mij niet zo snel aangesproken
  je kan het zo mooi vertellen

 • VillaSappho

  Ah ik denk dat je doelt op de Liberation Route, nog ff ssssst oke? Ja gewoon geduld hebben;) Ik ga echt geen 75 km fietsen voor chocola en ontbijtkoek.

 • VillaSappho

  Honingontbijtkoek, briochebrood (boterhammen), fatsoenlijke chocola en als ze er zijn mattentaartjes.

  gelukkig voelde je je helemaaal niet aangesproken uhu;)

 • karel

  mag ik trots op je zijn Liesbeth
  als ondertussen dan wel een ex fietszwerver , maar ik maak nog genoeg kilometertjes
  toch wat puntjes , die van de gevolgen van zadelpijn is me bekend , nee niet bij mij zelf
  maar vaders
  en mannen niet om een boodschap kunnen sturen , ik doe alle boodschappen zelf :)
  maar voel me niet aan gesproken hoor
  dan de eigenlijke vraag , wat kan je in Lommel krijgen en niet in Eindhoven , of in de buurt daar van
  wens je een goede dienst