Blog over ene gesprek over ene vader die golf speelt en zijn kids.
Verhaal

De Golfcourse

“Hoe is het met die koters van je jongen?”
‘Och ja lastig hoor, de oudste is een syndromertje, de tweede een aspergertje, de 3e is dyslectisch en de jongste is toch wel heel erg druk. Het lijkt wel kwartet wat ik heb. 1,2,3,4 allemaal hebben ze wat’.

Enigszins verbijsterd staat zijn medespeler hem aan te kijken.
“Wees blij dat je kids hebt jongen, ik bedoel ik heb ze niet”.
‘Och over ‘jongen’ gesproken, neem die van mij een dag. Ik zweer je, je laat vandaag nog een knoop in je zakie draaien’.
Zijn maat keek hem aan en zei; “misschien had jij dat beter kunnen doen jongen”.
‘Ik wilde dat ook na de derde maar je weet het hè, wat het vrouwtje wil…’. Ik had echt gehoopt dat de laatste een normale was. Ik bedoel de oudste moet binnenkort een nieuwe stoel en Jessie moet naar het speciaal onderwijs omdat ze niet mee kan komen’. ‘De vrouw heeft het er maar druk mee’.

‘Maar jongen, moeten we van de week dan nog wel gaan tennissen, squashen en drinken vrijdags? Ze kan vast wat hulp gebruiken toch?’
‘Nee hoor zij wilde al die kids, ik betaal er al voor.’
‘Zeg gaan we straks nog wat drinken, dan zijn ze allemaal naar bed als ik thuis kom’.

“Nee jongen, jij gaat straks naar huis en die prachtige en veelte lieve meid van je helpen, als je zo doorgaat mag je zelf koken, poetsen, werken en óók nog betalen voor die kids èn dat lekkere wijf van je. Je weet wel, zoals ik al jaren moet omdat ik hem er één keer bij een ander in hing”. Verbijsterd keek ‘vader’ naar zijn course genoot gaf de bal een zwieper en keek hoe die met een galante plons de sloot inging.

‘Ook dat nog jongen’.

23 reacties

 • VillaSappho

  Heb je helemaal gelijk in, sneu zijn ze snappen niet wat een geluk ze hebben.

 • AnneMarie Winter

  Ik weet dat dit soort eikels rond lopen. Je kunt haast niet geloven dat ze in deze ‘moderne tijd’ nog bestaan. Ze verdienen geen vrouw en geen kinderen

 • ♫ M e l ☺ d y ♫

  ehhhhhhhhhhhh en jij hield je handen thuis en je mond dicht?
  of was je zo flabbergasted dat zelfs jij even sprakeloos werd?

 • VillaSappho

  Ondanks mijn niet bepaald smalle omvang ben ik gewoon ontzettend goed in sneaky doen;) Maar zonder dollen katoenen luiers zijn beter, ik weet er alles van!

 • Billy

  sjonge, wat een kutvent!

  Gelukkig kan dit enkel op een niet-bestaande maandag 1 mei 2016… :-D

 • Ximaar

  Toevallig zag ik laatst nog weer een stukje Onder d/e Tram van rond 2005 waar Sophie Hilbrand aan meedeed. Het ging er toen over dat er volgens de wetenschap 2 soorten mannen zijn. De man met de beste genen, maar die niet trouwblijft en de sulletjes die wel trouw blijven omdat ze niet anders kunnen. Veel vrouwen schijnen toch voor de eerste soort te kiezen zoals als in jouw verhaal hierboven. Vrouwen zijn niet gek en nemen de minpunten van zo’n lamlul op de koop toe. De goede genen voor een stevig nageslacht gaan dus voor.

  Je kan er ook bij bedenken dat populistische partijen een grotere aanhang hebben dan we willen geloven. Dit soort gesprekken houden die kerels niet als je aangeeft mee te luisteren en dat je het op een blog gaat zetten. Dan gaan ze het over de kwaliteit van katoenen luiers hebben. ;-) In de trein (maar die ervaring heb jij meer dan ik) en op publieke toiletten hoor ik dit soort praat ook als ze denken ‘alleen’ te zijn.

 • karel

  wel dank je wel voor die lieve woorden
  nu ben ik nooit laat op hoor , maar 05:00 is wel erg vroeg
  maar voor een goed doel een prachtige wandeling in het Limburgse land
  geniet de dag

 • Matroosbeek

  Ja, nog zoiets… Goedpraten van geschift gedrag bij kinderen. Het soort gedrag dat voorkomt bij kinderen van wie de ouders nooit enige moeite deden om een klein beetje op te voeden…

 • VillaSappho

  Hij leek te begrijpen dat dat eenmalige foutje hem een hoop ellende heeft bezorgd. Was wel z’n ex iig.

 • VillaSappho

  Ja of een etiketje om geschift gedrag goed te praten. Joh buurvrouw het boeit me niet welke ziekte jouw kind heeft als ie als een malloot achter mn kat aanrent dan krijgt ie op zijn flikker van me. Dat pokkejong van daar en daar, zeiden we vroeger. Ik kreeg vroeger gewoon straf. n dat hoogbegaafd wat een onzin, leuk dat ze goed kunnen leren maar de normale dingen des levens kunnen ze niet.

 • VillaSappho

  Ik denk dat ik beter op mijn kat let als die buiten is, dan de meeste ouders op hun kroost.

 • karel

  die jongens toch op maandag 1 mei :)
  ja er zijn jongens en ook meisjes die geen kinderen verdienen
  en juist zij zijn het die met geen moeite ze krijgen
  en zij die vast en zeker , beter voor hun kroost zou zorgen
  ze niet kunnen krijgen :(

 • @matroosbeek

  Goed verhaal, het maakt wat los in mij… Wat een eikel! En o wat erger ik mij aan al die etikettering van kinderen. Sommige ouders willen zo graag een label op elk van hun kinderen. Bang voor zwakheid of middelmaat. Terwijl dat niks uitmaakt. Een kind moet gelukkig zijn. Het verwondert mij dat er geen hoogbegaafde tussenzat. Dat is tegenwoordig ook heel erg ‘in.’

 • Rietepietz

  Prachtig gesprek, de vriend weet heel goed waar het bij de vader aan schort en zet hem prachtig op z’n nummer.
  Ff jammer dat hij zelf toch ook even “in gebreken bleef”tegen over zijn (ex) vrouw, maar ja, voor een ánder weet hij heel goed hoe het allemaal zou moeten.;-)

 • Edward McDunn

  Hahahahahaha…een prachtig verhaal Liesbeth, dat zijn dure gezinnen voor de zorgverzekeraar hoor.