Nieuwe telefoon

Nieuwe telefoon

Nieuwe telefoon

Het was een hele gewone zondagmiddag, buiten was het pokkeweer en dus vond ik het een prima dag om aan mijn blog te werken. Ik sloot m’n telefoon aan en verwijderde per ongeluk iets wat ik niet had moeten verwijderen. Ik sloot een programma aan en voor ik het wist sloot mijn telefoon zich af, startte weer op en sloot zich weer af. Het zat er al een tijdje aan te komen maar ik moest nu echt een nieuwe telefoon.

Batterij
Een half jaar geleden kocht ik al een nieuwe accu maar ook toen ik die in de telefoon stopte werd het niet beter. Zelfs met de inmiddels opgeladen andere accu bleef die telefoon zichzelf afsluiten en dat zo snel dat ik er niets meer mee kon. En Frans ook niet. En als Frans er niks meer mee kan dan is het echt kapot.

Telefoonhoesjes SamsungLekker rustig
Hoewel het me danig irriteerde dat ik een andere telefoon moest gaan kopen vond ik het wel lekker rustig. Geen berichtjes, geen appjes maar ook geen buienradar en niet even snel een blogideetje opslaan. Lekker rustig ja maar toch ook niet handig want nu zat ik op mijn tablet dingen op te zoeken welke telefoons goede recensies hadden en welke tweedehands een beetje betaalbaar was.

Nieuwe tweedehands telefoon
Ik deed mijn huiswerk en de dag erna haalde ik een andere telefoon. Doe ik al jaren bij Webuy een zaak met wijsneuzen die alles van (onder andere) telefoons weten. Ik kocht de tweedehands maar niet gebruikte Samsung A50 met een betere camera en groot scherm. Maar toen ik de telefoon kocht bleek al snel dat ik mijn oude simkaart te groot was en vervangen diende te worden. Een nieuwe was snel geregeld bij KPN maar mijn contacten stonden daar niet op. Ook niet op mijn oude simkaart trouwens, blijkbaar werden een deel van de contacten toch op mijn kapotte telefoon opgeslagen. Lekker handig weer.

Apps , apps en apps
Blij dat ik Eindhoven weer uit was zat ik tevreden met mijn erg verse telefoon in de handen terwijl Frans naar huis reed. Omdat mijn oude telefoon er echt geen zin meer had wist ik dat ik alle foto’s, instelling en apps er handmatig op moest gaan zetten. En dat is nog niet zo heel erg maar ik weet echt van al die zooi niet meer wat het wachtwoord was en ook de instellingen per app moeten worden aangepast. Uren ben je met zo’n ding bezig, maar ja dan heb je ook wat een nieuwe telefoon om precies te zijn.

26 thoughts on “Nieuwe telefoon

 1. Oh zo herkenbaar. Dat gedoe met die contacten die deels op je simkaart, maar grotendeels bij Google staan herken ik ook zo. Alle telefoonnummers kan ik dan vaak wel overzetten, maar alle adresgegevens blijven achter in de oude telefoon. Waardeloos! Bezigheidstherapie is het. En dat heb ik nou net helemaal niet nodig.

 2. Gedoe! Ik word er ook nooit blij van. Nou ja, als het allemaal weer werkt en je gewend bent… dan is het wel leuk.

 3. De foto’s die heb ik nog en nee ik ga die foto’s niet online opslaan onder hun voorwaarden.

 4. Ik heb gelukkig een op dit terrein zeer slimme zoon. Die regelt al dat overzetten in voorkomende situaties….En dan is er de iCloud waar al je foto’s keurig terug te vinden zijn.,..

 5. Ik heb sinds gisteren ook een nieuwe, een samsung galaxy A70. Mijn vorige en evens eerste smartphone ooit kocht ik in november en was een nokia 7 plus en ik heb niks als pro lemen met dat ding gehad. Ik heb hem uiteindelijk in juni binnen gedaan voor reparatie, hij is vervolgens 3 keer na mekaar met telkens weer andere mankementen terug gekomen uit reparatie en tenslotte kreeg ik een tegoedbon voor een andere omdat hij toch echt niet te repareren viel. Ik heb dus elke keer opnieuw alle instellingen en apps moeten overzetten op een vervangtelefoon en heb daar ongelooflijk veel tijd aan verspild. Met de nieuwe nu is het nog erger want kan ik blijkbaar niet gewoon de back up opnieuw installeren omdat dat een ander merk is en net weer anders lijkt te werken. Gisterenavond ben ik uren bezig geweest om de payconiqapp terug te installeren want dat bleef maar niet te lukken. Ik denk dan altijd dat dat aan mij ligt en blijf zoeken naar een oplossing en probeer het telkens opnieuw. Ten einde raad heb ik een mailtje naar mijn bank gestuurd die me vandaar antwoordde dat sinds de app vernieuwde en fusioneerde met bancontact, hij niet meer werkt bij hun bankrekeningen. Maar ze werken aan een oplossing. En dan vraag ik me af:: kunnen die dat nu verdorie niet ergens op hun webste zetten zodat mensen zoals ik die altijd denken dat ze te dom zijn en daarom niet vinden hoe het moet daar niet onnodig veel tijd aan verspillen?
  Soit, ik slaag er ook niet in om mijn chrome cast te installeren, gelukkig werkt dat nog wel op mij laptop want ik gebruik dat veel om netflix op mijn tv af te spelen. Om af te sluiten: ik wilde eigenlijk vooral zeggen dat ik dat soort van dingen haat, hoop dat ik hem helemaal ingesteld krijg zoals ik het wil binnen korte tijd en ik hoop heel erg dat ik daar dan deze keer voor jaren mee verder kan.

 6. Dan heb je ook wat.
  Ik maak tegenwoordig met enige regelmaat een backup met google. Inclusief contacten en foto’s .
  En in google houd ik ook een lijstje bij met de app-wachtwoorden. Want dat is soms inderdaad een ramp.

 7. Heel herkenbaar !
  Met die pokkedingen worstel ik ook altijd, ze doen meestal niet wat je wil dat ze doen !
  Buiten bellen en een sms’je gebruik ik het zo weinig mogelijk :-)
  ‘k wens je veel geluk met je nieuw mobieltje !

 8. Liever jij dan ik een nieuwe telefoon. Ik krijg al zweethanden als ik eraan dénk.
  Dat smartding moet het gewoon doen. Ik heb ook zo’n iemand van de helpdesk thuis. Handig joh.

 9. De reden dat ik mijn telefoons pas vervang als het echt niet anders kan, is inderdaad dit hele gedoe. Wel goed voor het milieu. Sterkte voor jou! En daarna veel plezier met je nieuwe aanwinst.

 10. Ja, wat een gedoe kan zo’n nieuwe smartphone zijn hè…. Ik vermijd het liefst zoveel mogelijk om een nieuwe te moeten kopen. Maar je kunt ook niet meer zonder helaas. Ik gebruik de mijne ook als fototoestel voor foto’s voor mijn blog enzo.

 11. Oef. Dat zijn van die klusjes waar je niet blij van wordt. Ik hop dat je lang plezier van deze gaat hebben!

 12. Fijne tip. Manlief heeft nog een andere telefoon nodig. Misschien kan hij een nieuwe scoren bij de wijsneuzenzaak.

 13. Haha, dat had ik nou toen ik met pensioen, ging. Telefoon van de baas inleveren (iPhone) en zelf een nieuwe kopen (android). En dan denk je alles overgezet te hebben en blijkt het gewoon niet te werken. Adroid apps zijn geen iPhone apps…

 14. ik kan je heel goed begrijpen
  is het die handige jongens / meisjes niet mogelijk om je oude simkaart en interne geheugen van de oude mobieltje uit te lezen ?
  nu dus handmatig alles invoeren , wie weet schieten je de wachtwoorden binnen
  suc6

 15. Veel plezier met je” nieuwe speeltje”! Nachtmerries krijg ik van dit soort zaken er zit inmijn huidige telefoon een extra geheugen kaartje maar is altijd weer even puzzelen om er op te zetten wat ik echt niet kwijt wil.

 16. Op mijn laatste gsm-etje stonden al mijn contact en agenda gegevens.

  Op geen enkele manier was het apparaat aan de praat te krijgen. Alle gegevens kwijt, weg en niet meer terug te halen.

  Nu in het smart-tijdperk en onbegrijpelijke opslag in de wolken kan ik op tablet en laptop overal bij.

  Nu is het wachten op desastreuze gevolgen van Klimaatcrisis, hackers en andere onoplosbare internet-problemen.

  Gelukkig heb ik ook nog gewone gesprekken van mens tot mens ….

  PS: Leuk blog, ik hoop dat je nog lang plezier zult hebben van je nieuwe telefoon.

  Vriendelijke groet,

Comments are closed.

Back To Top