Nieuwe muziek 8: Bekende namen en iets heel nieuws

Nieuwe muziek 8: Bekende namen en iets heel nieuws

Nieuwe muziek 8: Bekende namen en iets heel nieuws

Twijfelde ik een paar weken geleden nog of ik nog eens wat prettige nieuwe muziek ging vinden, kwamen er zomaar een aantal op mijn pad die ik onmogelijk niet kan delen. 

Two Steps from Hell – Skulls & Trombones
Laat je vooral door de naam en titel niet weerhouden want voor wie mijn muzieksmaak niet kent, dit gaat niet zijn wat je denkt. Behalve dat je het hard moet draaien, dat dan weer wel, heel hard om precies te zijn.

Bloodywood – Yaad
Dankzij John van Naastmijnschoenen leerde ik Bloodywood kennen. Het nummer wat hij draaide deed me niks maar ik herkende de bandleden van clips van de Snakecharmer en dus zocht ik ze toch op en zie hier ze hebben muziek die net wat minder John en dus meer ik is. Bloodywood is een band uit New Delphi India en ze omschrijven zichzelf als drie mannen die niks kunnen behalve heavy muziek maken. En dat is de perfecte omschrijving want dat doen ze en ze zijn er goed in ook! Laat je verrassen door Yaad wat herinner of in herinnering aan, betekent en herken wat een gevoelige mensen dit nummer maakten.

Kensington – No me
Wat een heerlijke opbouw heeft dit nummer! Dacht ik dat ik het beste van Kensington wel gehoord had weten ze zich weer te overtreffen en het mooiste dit juweeltje staat op hun nieuwe album getiteld Time. Heel hard draaien dit nummer!

Ghost – Hunter’s Moon
Dit was weer een totaal onverwacht pareltje wat me door Youtube werd aangeboden. Waarvoor dank want wat een lekkere plaat. Ghost is een Zweedse rockband die ontstaan is in 2006. Het onderstaande nummer is gebruikt in een voor mij onbekende film genaamd Halloween Kills. Hoewel het genre qua films en boeken niets voor mij is vind ik het nummer erg lekker en doet het gitaarspellen verlangen naar meer. Hunters

Tartalo Music – Sexarbori
Dat ik van Ierse en Keltische muziek houd is wel bekend hea? Stevig stukje muziek vind ik ook heel lekker en dit nummer combineert dat en nogal fantastisch ook.

14 thoughts on “Nieuwe muziek 8: Bekende namen en iets heel nieuws

 1. Je muziek zou zeker in de smaak vallen bij de gemiddelde fantasiefestivalbezoeker.

 2. ik ben wel een radioluisteraar

  het is lang geleden dat ik nog muziek gekocht heb

  en bij deze nummers zou ik dit ook niet doen Liesbeth

  prettige avond

 3. Ik luister al jaren geen radio meer verwacht ook noet dat er iets van op de radio zal komen behalve Kensington.

 4. Kensington ken ik nog net van de radio. Gaan uit mekaar voor zover ik dat volgde. Maar verder doet het geen enkele bel rinkelen…Maar ja, we worden ouder he….:)

 5. Ghost zag ik nog live pre-corona. Geweldige band. Ik heb er alles van. De rest kan me echt niet boeien.

 6. Joh doet ie dat? Beetje jammer weer dan is het masr de vraag of ik nog iets van hem en hen zal delen.

 7. Ik kan me er alles bij voorstellen, lekker hard. Kopen doe ik nog zelden muziek maar dit is allemaal lekker als ik in een het juiste humeur ben voor stevige muziek. Heel jammer dat de zanger van Kensington uit de band stapt, hij geeft toch wel een bijzondere “stem” aan de band.

 8. ‘Wat ben jij aan het luisteren,’ vroeg Zoon, keek over mijn schouder en zei ‘Bloodywood’.

  Het nummer van Bloodywood en het laatste nummer spreken mij het meest aan. De andere drie missen voor mij net dat ene sparkje.

 9. Ik ben niet zo’n fan van (heavy)Metal. Maar kensington kan er mee door. Vreemd genoeg kan Ghost me ook wel bevallen.

Comments are closed.

Back To Top