Minibiebrondje boeken wegbrengen
Boeken en films,  Brabant,  Trippie

Minibiebrondje boeken wegbrengen

Zo eens in de zoveel tijd rijden we een rondje en combineren we het nodige met het aangename. Zo ook deze keer. Bepakt met heel veel boeken, ik moest er echt wat kwijt, deden we een minibiebrondje boeken wegbrengen.

Minibiebs in Sint Oedenrode
De eerste minibiebs deden we aan in Sint Oedenrode. Aan Rogge 36 en Groenewoud zijn mooie minibiebs te vinden. Ze hadden beide niets voor mij maar ik moest dan ook vooral boeken wegbrengen.

We reden Veghel voorbij niet omdat ik daar geen minibiebs weet (Hertog Janstraat 17) maar omdat we aan een tijd en verplichting vastzaten. In Uden reden we wel even naar de minibieb Sint Annastraat 36 hoe hard ik mijn best ook deed met boeken in die kast stoppen er bleef er één plakken.

Hoewel ik het dorp Zeeland vooral ken door Operatie Market Garden, is de route naar de minibieb aan Voederheil ook goed bekend. Ooit begon dat met 1 kast inmiddels zijn het er drie. En het mooiste één van de nieuwste kastjes is een deelkastje voor houdbare producten die je niet meer gebruikt. Speciaal voor dit kastje bewaar ik dingen uit kerstpakketten die we niet eten en deze keer had ik ook een deodorant spuitbus waar ik spontaan niet meer tegenkon. Je weet wel zo’n product die je al jaren gebruikt en dan opeens niet meer.
Ik dumpte uiteraard ook weer een stapel boeken maar jeetje er bleven er deze keer zelfs twee plakken, moet dat toch eens na laten kijken.

De drie blauwe biebs van Reek
We vonden onze weg naar Reek de blauwe kastjes (Noordhoek 13, Brouwerhof 5 en Mgr. Suijsstraat 15) behoren al jaren tot mijn favorieten en alsof ze dat daar weten scheen de zon even heel mooi. Het kastje staat heerlijk vol en terwijl ik al het moois bekeek rechtzette vond ik zowaar een stukje vet jeugdsentiment. ‘Cindy danst de zomer door’, heb ik gewoon laten staan ik realiseerde me namelijk dat ik het kinderboek vaak genoeg gelezen heb om het verhaal nog te kennen. Het wordt regelmatig opnieuw uitgegeven maar de versie met deze kaft heb ik echt verslonden. Ik verschoof precies genoeg om drie boeken kwijt te raken en pakte het boek de Abortus mee.

Met amper een omweg reden we naar Escharen want daar aan de Hoogeweg 25 staat bij het liefste boerderijtje uit de omgeving een ruime minibieb. Tevens de eerste minibieb waar ik een flinke stapel boeken kwijt kon en het eens lukte om geen boek mee te nemen. Ik had er een paar zelf van.

Inmiddels was de bak met boeken aardig leeg en dus togen we met de laatste stapel naar mijn favo reuzeminibieb, de Pipowagen in Gassel (Turnhoutseweg 4a). En tja het is een utopie dat ik die met lege handen kan verlaten. Maar alsnog was mijn minibieb rondje boeken wegbrengen geslaagd, ik kwam met heel wat minder thuis dan waarmee in vertrok.

28 reacties