Minibiebrondje boeken wegbrengen

Minibiebrondje boeken wegbrengen

Minibiebrondje boeken wegbrengen

Zo eens in de zoveel tijd rijden we een rondje en combineren we het nodige met het aangename. Zo ook deze keer. Bepakt met heel veel boeken, ik moest er echt wat kwijt, deden we een minibiebrondje boeken wegbrengen.

Minibiebs in Sint Oedenrode
De eerste minibiebs deden we aan in Sint Oedenrode. Aan Rogge 36 en Groenewoud zijn mooie minibiebs te vinden. Ze hadden beide niets voor mij maar ik moest dan ook vooral boeken wegbrengen.

We reden Veghel voorbij niet omdat ik daar geen minibiebs weet (Hertog Janstraat 17) maar omdat we aan een tijd en verplichting vastzaten. In Uden reden we wel even naar de minibieb Sint Annastraat 36 hoe hard ik mijn best ook deed met boeken in die kast stoppen er bleef er één plakken.

Hoewel ik het dorp Zeeland vooral ken door Operatie Market Garden, is de route naar de minibieb aan Voederheil ook goed bekend. Ooit begon dat met 1 kast inmiddels zijn het er drie. En het mooiste één van de nieuwste kastjes is een deelkastje voor houdbare producten die je niet meer gebruikt. Speciaal voor dit kastje bewaar ik dingen uit kerstpakketten die we niet eten en deze keer had ik ook een deodorant spuitbus waar ik spontaan niet meer tegenkon. Je weet wel zo’n product die je al jaren gebruikt en dan opeens niet meer.
Ik dumpte uiteraard ook weer een stapel boeken maar jeetje er bleven er deze keer zelfs twee plakken, moet dat toch eens na laten kijken.

De drie blauwe biebs van Reek
We vonden onze weg naar Reek de blauwe kastjes (Noordhoek 13, Brouwerhof 5 en Mgr. Suijsstraat 15) behoren al jaren tot mijn favorieten en alsof ze dat daar weten scheen de zon even heel mooi. Het kastje staat heerlijk vol en terwijl ik al het moois bekeek rechtzette vond ik zowaar een stukje vet jeugdsentiment. ‘Cindy danst de zomer door’, heb ik gewoon laten staan ik realiseerde me namelijk dat ik het kinderboek vaak genoeg gelezen heb om het verhaal nog te kennen. Het wordt regelmatig opnieuw uitgegeven maar de versie met deze kaft heb ik echt verslonden. Ik verschoof precies genoeg om drie boeken kwijt te raken en pakte het boek de Abortus mee.

Met amper een omweg reden we naar Escharen want daar aan de Hoogeweg 25 staat bij het liefste boerderijtje uit de omgeving een ruime minibieb. Tevens de eerste minibieb waar ik een flinke stapel boeken kwijt kon en het eens lukte om geen boek mee te nemen. Ik had er een paar zelf van.

Inmiddels was de bak met boeken aardig leeg en dus togen we met de laatste stapel naar mijn favo reuzeminibieb, de Pipowagen in Gassel (Turnhoutseweg 4a). En tja het is een utopie dat ik die met lege handen kan verlaten. Maar alsnog was mijn minibieb rondje boeken wegbrengen geslaagd, ik kwam met heel wat minder thuis dan waarmee in vertrok.

28 thoughts on “Minibiebrondje boeken wegbrengen

 1. Door de sluiting van dr bibliotheken zijn er juist enorm veel minibiebs bijgekomen. Mocht je extra adressen kunnen gebruiken stuur ff een mail met je woonplaats dan zoek ik er wat voor je op.

 2. Tot de coronacrisis roet in het leeseten strooide kenden wij in deze omgeving ook de nodige van die minibiebjes. En bij sommigen ging ik graag langs omdat de boeken die daar stonden vaak zeer interessant waren voor types als ik. Nu moet ik me beperken tot wat ik in de boekwinkel de moeite waard vind of wat bij een KLW voorbij komt…

 3. Ik vind het een enig blogje, mooie foto’s, lekker fleurig en wat zijn er veel minibiebs bij jullie in de buurt.

 4. Ondanks de boeken die bleven plakken dus toch goed gedaan! Hier in de buurt staat sinds kort ook zo’n kastje voor houdbare producten. Heel goed idee om daar dingen uit je kerstpakket in te doen. Dat verdween bij mij op een gegeven moment in de prullenbak, maar dan is dit een stuk beter.

 5. Er zitten weer mooi minibiebjes bij.
  Soms zie je een boekje staan uit een ver verleden, je jeugd. Hans

 6. Klinkt goed, leuk om toch elke keer te lezen hoeveel je er van geniet. Er gaat nog aardig wat tijd in zitten.

  Love as always
  dimario

 7. Dat kastje voor houdbare producten is een goed idee, zeg! En Cindy is voor mij ook jeugdsentiment. Maar ik zou ‘m ook hebben laten liggen.

 8. Wat een mooi rondje. Bij ons in de straat staat ook een minibieb. Wist je dat al?

 9. Dat deed ik een stuk bescheidener, bracht het boekje “val dood” (na lezing uiteraard) naar de minibiep bij de vliet. Er stond niets dat ik mee terug wilde nemen.

Comments are closed.

Back To Top