Doezels week over kale plekken, Mickey en de dierenarts
Doezel

Doezels week over kale plekken, Mickey en de dierenarts

Een alleraardigste goedemorgen dames, heren en wat dies anders zij. Merkt u dat lieve volgers, ik ben helemaal bij qua woke en door een rigoureuze ingreep in mijn jonge jaren zullen er geen vreemde praktijken richting de vrouw in het algemeen ondernomen worden. Daarentegen hebben we hier nog een verrekt klein drammerig kereltje rondlopen. Ik vertel u er meer over in de nieuwe Doezels week over kale plekken en favo stokjes.

Toen Mickey hier kwam was het een alleraardigst klein kereltje met kittentrekken en erg korte pootjes. Hij was overduidelijk wat laat ik zijn groei en Liesjbed zorgde er dan ook voor dat Mickey goed te eten kreeg. Ze wilde perse een echte kater dus stelde ze het castreren uit. Niet heel vreemd, Mickey kon de eerste maanden niet opgetild worden, knuffelen was een probleem en de kleine vuillak was ook nog niet bekend met de kattenbak.

Hotel Liesjbed
Het duurde even maar het kwam allemaal en met veel geduld goed. Ik was mijn jaloerse zelf en eiste vrolijk Liesjbeds aandacht waar ik kon. Helaas worden kleine kittens best snel groot en inmiddels is het redelijk normaal voor Mickey om hele dagen van huis te zijn. Ik als Prinselijke Kater heb me nooit door zulk door instinct aangedreven gedrag laten beïnvloeden maar Mickey kan zich er helaas niet van distantiëren. Met als gevolg dat als hij thuis is, hij zich volvreet en uitgeput in slaap valt. Waarbij hij volkomen vergeet dat Liesjbed geen hotel runt en dus niet van zulk onbehoorlijk gedrag gediend is. Is ze uiteraard ook niet gewend met een kater zoals ik.

Met grote ontevredenheid liet Liesjbed de klein draak, zoals zij Mickey zelf tracht te noemen, buiten om na een halve dag al roepend en fluitend te hopen dat hij zich eens niet aan zijn kattentaken van geknuffeld worden zou ontdoen. Het mocht niet baten, in plaats van te leren van zijn fouten is Mickey nog vroeger op de dag wakker, een tijd die Liesjbed zeer oncharmant omschrijft met ‘hou je kop en gaat slapen beest’. Hij trekt zich er warempel niets van aan en schijnt het normaal te vinden om dan al buiten gelaten te worden.

Uiteraard kon dit niet langer zo doorgaan en is er reeds een afspraak gemaakt om Mickey van zijn probleempjes af te helpen. De dierenarts wees Liesjbed er fijntjes op dat Mickey nog steeds graag buiten zou willen maar dat de aandrang op zoek te gaan naar den vrouw vrijwel meteen verdwenen zou zijn. Liesjbed besprak het met me en terwijl ik tevreden tegen haar schouder aan lag te spinnen merkte ik verfijnd op dat het misschien ook een goede remedie is in de mensenwereld. Antwoord kon ze me niet geven, Frans liep binnen, maar de glimlach op haar gezicht voelde ik bijna tot aan mijn staart.

Jeukerdjes in mijn Prinselijke pels
Helaas is niet alles naar tevredenheid, geen zorgen dames en heren ik ben goed op gewicht en zeur volgens Liesjbed nog steeds teveel om stokjes, maar ook ik moest naar de dierenarts. Ik heb namelijk flinke kale plekken aan de achterkant en ondanks Liesjbed goede zorgen bleek ik bij de dierenarts vlooien te hebben. IK in mijn Prinselijke pels!!! Ik kreeg uiteraard een ander, doch uitstekend merk afbraakmiddel maar zoals u begrijpt groeit mijn zo zorgvuldig verzorgde vacht niet zo snel meer aan. Liesjbed mopperde in de auto al dat het weer een duur ritje was, hadden ze maar aan de telefoon gezegd dat vlooien immuun zijn van bepaalde middelen. Ook ik moet maar even afwachten of die naargeestige kleine jeukerdjes geen allergie hebben veroorzaakt.

Nieuwe doos nieuw dekentje en een oude bekende
Liesjbed stond van de week in de tuin, ze keek naar de naast elkaar gelegen laatste rustplaatsen van zowel Marion als Maria. Ze wordt overduidelijk gemist, maar in de kattenwereld moeten we door. Na mijn heroïsche terugkeer van de dierenarts moest het hele huis van verse kattendekentjes worden voorzien. Een tijdrovend proces maar door een tekort aan verse schone dekentjes kreeg ik de beschikking over een nieuwe doos met een dekentje die jullie vast herkennen van voorgaande foto’s. Aanvullend gebruik van tactisch licht en de juiste hoek zorgt dat ik er ondanks alles nog als een patente kater bij lig, ziet u dat dames. Alleen op nadrukkelijk schriftelijk verzoek deel ik meer van mijn goddelijke lichaam, hoewel ik een mopperige kater van karakter ben kan ik de fotoaspecten van Liesjbed alleen maar aanprijzen mocht u eens om wat mooi beeldmateriaal verlegen zitten.

Zo mijn lieve volgers, ga ik na deze schaamteloze reclame eens op zoek naar mijn favoriet personeelslid, ik heb hiervoor toch wel minimaal 2 stokjes verdient vindt u ook niet?

20 reacties

 • marieclaire

  Doezel, je hebt een komische kijk op zaken, het personeel zou best eens wat beleefder tegen je kunnen zijn.

 • Neeltje

  Oeps, hopelijk verdwijnen de vlooien snel uit uwes prinselijke vacht. Maar het ontlokt mij toch een nederige glimlach.

 • fotografiemijnlangleven

  Zijne majesteuze Hoogheid kan het héél goed uitleggen allemaal…
  Maar vlooien… echt hoor, dat past niet bij een edelman of vrouw…
  Pas maar op dat je Mickey niet besmet met die nare vlooien beestjes.

 • Marylou

  Vlooien bij Doezel is geen lachertje en voor je het weet wordt je zelf gebeten. Vrienden van mij hadden nooit problemen met hun kat voor er eentje bij is gekomen. Ontelbare bezoekjes aan de dierenarts maar ze geraakten niet van die vlooien af. Het heeft maanden geduurd en er is een volledige poetsbeurt met ontsmettingsprodukten voor nodig geweest. Hopelijk is doezel vlug van de jeuk af.

 • Dimario

  Wat een verhaal zeg. Ik hoop maar dat het vlooienprobleem opgelost wordt. En anders kom je maar eens bij mij op consult, want ik ben de vlooiendokter.

  Love as always
  Dimario

 • Hans

  Doezel is een heerlijk vertel kat, ik zou een hele avond samen op de bank kunnen luisteren naar de verhalen.
  Nou vlooien ik had ooit een kitten gekocht, die bewoog van de vlooien.
  Was een hele klus hem vlooien vrij te maken en hij heette Mickey. Hans

 • Naomi

  Och, hoogheid, dat ze uw pels niet gewoon met rust laten zeg! Nare beesten.
  En minstens twee stokjes verdiend met deze update. Zeker wel. Misschien zelfs drie, maar zeg maar niet tegen het personeel dat u dat van mij heeft.

 • Mrs. T.

  Oh Doezel wat een prachtige manier van vertellen heb je toch. Ik houd ervan!
  En die mensenwereld: die moet je gewoon ook maar niet proberen te willen begrijpen. Succes met de kale plekken!
  Bespeur ik trouwens ook enige jaloezie op Mickeys jeugd?

 • Karel

  je kan het weer mooi vertellen Doezel
  ja de heren ( nou ja ) die zich aan die vreselijke praktijken wagen in de mensen wereld mogen van mij ook hun edele delen kwijt raken
  knap jij maar snel op van die vlooien , is alles weer bij het oude , op Mickey na dan

 • rietepietz

  Dat personeel van jullie heeft wat te stellen met jullie, nou slepen jullie weer allemaal beestjes mee naar huis. Allemaal extra werk én kosten voor het personeel. Gelukkig dat uwe prinselijke Hoogheid , in tegenstelling tot die vlerk Mickey, het personeel graag met Uw persoonlijke aanwezigheid verwend.

 • picpholio

  Dat was weer een heel verhaal…. maar nu weten we tenminste hoe het met jullie gaat. Hopelijk is je pels weer snel vlooien-vrij en Mickey zijn uitjes wat korter worden.