Fotoserie: Een zee van pluimen

Fotoserie: Een zee van pluimen

Fotoserie: Een zee van pluimen

We reden over een welbekende dijk naar Nijmegen, een flets zonnetje deed haar best en had ondanks de gure wind een hoop mensen naar buiten gelokt. De Ooijpolder zoals het hier heet, vind ik één van de mooiste stukjes Nederland die er is, zeker ook omdat het steeds anders is.
Fotografeerde ik er ooit een machtig terrein vol naoorlogse legervoertuigen die er nu niet meer zijn, zag ik deze keer deze zee van pluimen. Als kind al wist je dat de grond er minimaal flink drassig moest zijn. Met enkel hulp van een twijfelachtig vlondertje en heel heel veel geduld door de wind kon ik deze foto’s maken. Een uitdaging was het maar ook een machtig mooi gezicht. Fotoserie: Een zee van pluimen.

25 thoughts on “Fotoserie: Een zee van pluimen

 1. Prachtige foto’s! Ik vind die pluimen ook altijd zo mooi en toch zeker als de zon er op schijnt.
  In de Ooijpolder zijn wij nog niet geweest, zoals we zoveel nog niet gezien hebben van ons eigen landje.

 2. Heel erg mooi! Ik vind overigens de wind sowieso een uitdaging de laatste weken als je een beetje een fatsoenlijke foto wilt maken.

 3. Mooi die zilveren pluimen. Heb er vandaag ook een foto van gemaakt op de wandeling.

 4. Een prachtige zee, het licht over de pluimen een moment om even stil bij te staan. Hans

 5. Stom hoor, Ooijpolder had ik nog nooit van gehoord, maar wel van Tiengeboden. Mooie foto’s zeg. Schitterend. Het was geen voedingsprobleem, maar een software. Maar omdat de weegschaal al meer dan 20 jaar oud was, was een nieuwe (gereviseerde) toch goedkoper en sneller. ;-) Maar bedankt voor het aanbod.

  Love as always
  Dimario

 6. Yay! Tegenlicht, pluimen, geduld en Liesbeth. Dat levert schitterende foto’s op. De Ooijpolder is echt heel mooi. Het licht dat uit de rivier lijkt te komen, de weidsheid van het landschap met het kerktorentje van Persingen en natuurlijk die stuwwal van Berg en Dal die de boel naar het zuiden zo mooi begrenst.

 7. mooie opnamen van dat riet zo Liesbeth , ondanks de wind goed gelukt
  ja het is daar mooi , maar er zijn meer mooie plekjes in ons mooie landje hoor 🙂

 8. Oh, ik was vandaag aan het wandelen en de zon scheen prachtig op een hele rij met van deze pluimen. Ik wilde er een foto van maken, maar het lukte gewoon niet de schoonheid te pakken.
  Gelukkig is dat jou wel gelukt!

 9. Inderdaad een prachtig gebied. Wij bezochten het zo’n vijf jaar geleden. Toevallig nam ik vorige week ook een foto van zo’n pluim, maar die van jou zijn wel bijzonder mooi in beeld gebracht.

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top