Nieuwe muziek 7: ABBA!!!! en nog wat

Nieuwe muziek 7: ABBA!!!! en nog wat

Nieuwe muziek 7: ABBA!!!! en nog wat

Iets eerder dan op mijn planning stond komt nieuwe muziek 7 op mijn blog en dat komt omdat er eindelijk eindelijk EINDELIJK nieuws uit het mooie Zweden kwam en de eerste nieuwe ABBA-nummers die ik in 2018 (!) al aankondigde eindelijk EINDELIJK online staan. En naar waarheid ik heb er echt even aan moeten wennen maar ja het is ABBA dat kan alleen maar goed zijn en dus was het alleen even wennen aan de iets oudere stemmen. En omdat ook zij herinneringen ophalen deel ik met liefde één van hun nieuwe nummers.
Samen met de nieuwe muziek is ook bevestigd dat er nieuwe optredens komen met van de levende ABBA-leden opgenomen bewegingen omgezet in hologrammen die op toneel ook hun nieuwe nummers ten tonele brengen. Op 5 november komt hun album met de naam Voyage, hoe mooi na 40 jaar afwezigheid, uit en onderstaand nummer is een voorproefje wat voor mij in ieder geval naar meer smaakt:

ABBA – I still have faith in you

Celtica – Atholl Highlanders
Even vooropgesteld dat mijn hele buurt dit nummer kent was ik enigszins verbaasd dat ik deze nog niet gedeeld heb met jullie. Behalve een enorm lekker nummer is dit natuurlijk een juweeltje om over 10 jaar nog eens te kijken en je te verbazen over deze tijd.

Bring me the Horizon – Throne
Ik lust af en toe best een stukje stevige muziek en deze Britse metalband werd me op zo’n moment gratis in de schoot geworpen door dank u Youtube. Wat een lekker nummer en waarom ken ik hen niet? Het nummer Throne doet me enorm denken aan Linkin Park wat niet gek is want zanger Oliver Sykes luisterde als jonge knul naar deze band waar ze later het podium ook mee gedeeld hebben. Bring me the Horizon heeft in Nederland en België op diverse podia gestaan en mag van mij wel meer van deze lekkere nummers uitbrengen.

Sabaton – Defence of Moscow
Wie mij volgt heeft deze Metalband al eens voorbij zien komen. Ik heb ze live mogen zien en kan je zeggen na het (heel vaak) horen van dit nummer wil ik ze dit ook wel weer live horen spelen. Sabaton zingt met grote regelmatig over de Tweede Wereldoorlog en ook dit nummer mwah dit hoor je gewoon heel heel hard te draaien.

One Republic – I Lived
Steeds als ik een nummer van deze band hoor denk ik, wat een lekker nummer en toch vergeet ik ze weer. Slecht hè, daarom deel ik ze hier. Want dit lekkere nummer kende ik dus niet, sterker nog ik herkende de stijl niet, de stemmen ook niet maar gelukkig herkende Shazam het wel.

17 thoughts on “Nieuwe muziek 7: ABBA!!!! en nog wat

 1. Haha, mijn zus was vroeger heel erg van van Bring Me The Horizon, en ik kon dat echt niet horen! Met ABBA ben ik dan wel weer blij haha :D

 2. Bij mij is de laatste favoriet. Al kan ik de tweede ook wel waarderen. En ABBA blijft bijzonder. Ik was als kind groot fan.

 3. Het beeld van de toekomst, hologrammen. Lijkt me een zeer wonderlijke beleving. Kun je misschien ooit een dierbare of idool die is overleden toch onsterfelijk maken, al zijn nu de vier ABBA leden nog in leven. Maar de muziek van ABBA kan ik zeker waarderen.

 4. Abba, ik was echt verliefd (in nette zin) op die prachtige Agneta. Vanaf 1972 al. Toen ik ooit in Helsinki een dansje waagde met een daar aanwezige dame op o.a. muziek van Abba bleek zij een soort jongere zus van de blonde ABBA-ster. Weer verliefd….Maar alles in het nette hoor…opnieuw. Intussen ken ik elk nummer, zing ze moeiteloos mee, weet dat de heren zeer succesvol zijn geworden en de dames vooral teruggetrokken verder leefden. En dan nu dit album. Een van die nummers kon ik al snel meezingen. Zegt iets over de kwaliteit….

 5. IK ga voor het tweede en het laatste nummer. Abba was altijd wel prettig om te horen maar moet het hebben van de close harmony stukken en dat komt in dit nummer wel erg laat op gang. Gekocht heb ik nooit iets van ze.

 6. ik vind het wel vreemd, dat ze na zoveel jaren terug zijn

  optreden als hologrammen .. een technisch hoogstandje

  maar in Londen is gelukkig meer te zien

  groeten

 7. Over smaak valt nog altijd niet te twisten, maar ABBA is nog nooit echt mijn ding geweest. En ik zie het er ook niet meer van komen.

 8. ABBA ben ik later meer gaan waarderen, zo ook dit nummer.
  Was een hele schok dat ABBA uit elkaar ging, maar zo gaat het veel mooie dingen in ons leven. Hans

 9. Ik ben niet zo’n lawaai fan, wel een fan van de oude ABBA muziek. Deze nieuwe kan me dus wel bevallen. Jouw aanbevelingen verder zijn aan mij niet besteed.

 10. Ook voor deze Abba fan was het even wennen aan de stemmen, maar daarna is het prima en herkenbaar.
  Met dank!

 11. ja zag het in het nieuws , Abba brengen een modern concert
  jij kan weer van mooie muziek genieten , een blog vol

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top