Fotoserie: Abba Gold

Tribute band Abba Gold

Fotoserie: Abba Gold

Mijn hemel wat gaat de tijd snel, vorig jaar leek het dat ik samen met Frans naar Abba Gold ging, maar het was in 2016 en omdat we het beide zo enorm naar ons zin hadden wilde ik dit jaar weer. Toen ik op 1 januari jongstleden kaarten bestelde wist ik niet wat er pasgeleden bekend werd.

Mamma Mia 2 komt dit jaar namelijk uit. De eerste film heb ik 3 keer in de bioscoop gezien en hoe fout ook, ik zing alle Abba nummers mee en kijk dus ook uit naar deel 2. Amper bekomen van dit vooruitzicht kwam mij ter oren dat Abba weer gaat optreden, geen nieuwe tribute band, maar de echte Abba leden zijn pasgeleden bij elkaar gekomen en hebben een aantal nieuwe nummers geschreven. De titels zijn bekend maar de nummers worden pas eind dit jaar uitgebracht, tegelijk met hun wereldtour. Tijdens die tour worden de leden als de jonge versies van hunzelf in hologram weergegeven. Hoe dat eruit gaat zien weet ik niet maar terwijl de inmiddels gemiddeld 70 jaar oude leden thuis op de bank aan een wijntje nippen, staan hun hologrammen voor een live-band op toneel. En juist dat laatste vond ik dus een beetje tegenvallen, liever ga ik naar een echt concert zoals ik van de week weer mocht meemaken.

Want Abba Gold dat blijft een leuke tributeband. Ondanks een paar nieuwe gezichten wisten ze ons toch weer uit de stoelen te krijgen. Maar dat duurde wel even, haalde ik de vorige keer de gemiddelde leeftijd al dik naar beneden, deze keer deed Frans het ook. Hoe vervelend ook, de gemiddelde kunstheup staat nou eenmaal niet snel op. Gelukkig zaten er achter Frans en mij een stel meiden en dames die wel zin hadden en dat ook gezellig lieten merken. Het maakte de show alleen maar leuker. Alle bekende hits kwamen voorbij en hoewel de dames er even in moesten komen, waren ze beide na het derde nummer los en lieten er geen twijfel over dat ze konden zingen. Wat er volgde was een wervelende show die weer veel te snel voorbij was.

20 thoughts on “Fotoserie: Abba Gold

 1. Is jouw zingen fout of de film? ;-) Abba klinkt best lekker hoor!

 2. Huh, een concert met hologrammen? Wie gaat daar dan in hemelsnaam naar toe?

 3. Mijn vrouw was ook grote fan van ze.
  Ik ben benieuwd naar de nieuwe nummers.

 4. Sinds Muriel’s Wedding is ABBA cult geworden en mag meezingen en fan zijn weer. Vond ze vroeger nooit zo leuk, maar hoe ouder hoe meer ik de muziek kan waarderen. Zeker door Mama Mia (de film dan).

 5. Abba Gold heb ik ooit een stukje van gezien op een festival. Mama Mia 1 heb ik 13 (schaamrood op de kaken) keer in de bioscoop gezien. Kan niet wachten op het nieuwe exemplaar.

 6. Een performance neerzetten konden ze zeker. Ik denk dat ik na eventjes luisteren ook alle nummers weer mee kan zingen.

 7. Inmiddels een ijstijd geleden maar aangezien we maar blijven herkauwen op het Abba concept mag je gerust aannemen dat ze goed waren en het grote publiek wisten aan te spreken. Zelfs hedendaagse deejays mixen de muziek van Abba tot hapklare riedeltjes voor de puberjeugd.

 8. Niks fout aan Abba en al helemaal niet aan hun nummers… geniale composities zijn het.

 9. Ik was/ben ook een liefhebber van ABBA. Films e.d. trekken me niet zo, maar hun muziek waardeer ik zeer.

 10. ABBA heeft prachtige muziek gemaakt, ik kan mag er nog steeds graag naar luisteren.

 11. Wie dit niet kent heeft al decennia onder een steen geleefd, ofzo…
  Er zijn trouwens meer ABBA tribute-bands, o.a. de zoon van een oud collega heeft er succes mee.

 12. ja, ze hebben gelijk, en het zal vast een groot succes worden!

 13. ook ik vond het een geweldige groep
  ben dan wel niet zo fanatiek , maar een nummer als mama mia herken ik gelijk

 14. Ik was vorig haar in het ABBA museum in Stockholm. Echt een aanrader. Ook daar kun je al op het podium tussen hun in staan en meezingen. Daar wordt dan een filmpje van gemaakt. Er waren heel veel jonge mensen die alle nummers meezongen. Het leeft nog steeds.

 15. Yes!! Leuk nieuws! Ben erg benieuwd naar de nieuwe nummers!

  Groet Jeanine

 16. Ik heb Abba altijd leuk gevonden ,1 van mijn dochters was er grote fan van.Kan dus heel goed begrijpen dat je het heel leuk vond.

Geen reacties meer mogelijk.

Back To Top